ChatGPT voor Content Creatie: Hoe schrijf je een blog met behulp van ChatGPT

Afbeelding 20.png

De vraag van een miljoen in elke content community sinds de lancering van ChatGPT is:

'Kan ChatGPT inhoudsschrijvers vervangen?'

Sommigen zeggen dat het een koud kunstje is, terwijl anderen erop staan dat het nog steeds een kwestie van menselijke interactie is. Wij zeggen dat het een ingewikkelde aangelegenheid is.

ChatGPT kan die inhoudschrijvers vervangen die alleen de eerste pagina van Google SERP doorzoeken en niets nieuws te bieden hebben. Maar het kan niet de aandacht wegnemen van degenen die schrijven om waarde toe te voegen en vragen van zoekers te beantwoorden. In feite kan ChatGPT een handig hulpmiddel zijn voor deze top-notch schrijvers, ondersteuning bieden bij onderzoek en ideegeneratie. Kortom, de besten die weten hoe ChatGPT te gebruiken voor het maken van inhoud zullen de winnaars zijn in 2023.

Voor degenen die zich afvragen wat Chat GPT is,

ChatGPT van OpenAI is de polsslag van het heden.

Het is een taalmodel dat getraind is op een enorme database met behulp van deeplearning-algoritmes om op basis van gegeven invoer mensachtige tekst te genereren.

Kort gezegd is het de bijenkorf van antwoorden op alle vragen.

Leer hoe ChatGPT te gebruiken en de beste gebruiksscenario's voor ChatGPT.

Helaas kun je niet volledig vertrouwen op de informatie die wordt verstrekt door ChatGPT, omdat deze niet in real-time wordt bijgewerkt. ChatGPT is alleen getraind tot 2021-gegevens.

afbeelding15.png

Maar wacht, er is meer. ChatGPT kan alleen communiceren via tekst en kan geen afbeeldingen genereren of reageren op spraakopdrachten. Met de instroom van miljoenen gebruikers is ChatGPT vaak offline of overbelast door enorme verkeersdrukte.

Zie in onze gedetailleerde vergelijking of ChatGPT Plus deze beperkingen kan overwinnen: ChatGPT Plus versus ChatSonic.

Dus waarom wachten tot ChatGPT soepel werkt als je met zijn beste alternatief, ChatSonic, waardevolle blogposts kunt schrijven met bliksemsnelle snelheid?

 • Chatsonic helpt jou bij het schrijven van bijgewerkte inhoud door feitelijke, relevante en real-time informatie te genereren terwijl het is geïntegreerd met Google-gegevens.
 • Met Stable Diffusion + Dall-E technologie kan Chatsonic unieke AI-afbeeldingen en visuele kunst maken om jouw inhoud aan te vullen.
 • Chatsonic's spraakopdrachten en -reacties kunnen een enorme tijdbesparing opleveren.
 • Je kunt ook snel tweet-ideeën genereren om jouw blogpost op Twitter te promoten met de Twitter-bot van Chatsonic @ChatsonicAI.
 • Integreer jouw favoriete content creatie-tools met Chatsonic met behulp van de Chatsonic API. In feite kun je tools bouwen om de inhoudsproductie te versnellen door te verwijzen naar onze API-gebruiksvoorbeelden.
 • Gebruik de Chrome-extensie van Chatsonic om jouw onderzoeks- en schrijfproces te versnellen. Bekijk andere chatGPT-extensies en hun beste gebruiksmogelijkheden.
 • Verken willekeurige blogpost-ideeën onderweg met de ChatGPT-app voor Android.
 • Voor meer AI-prompts, bekijk de Chatsonic gratis AI-prompt marktplaats, wat een bibliotheek is van door andere gebruikers ingediende AI-prompts.

Bekijk Chatsonic tegen ChatGPT voor gedetailleerde informatie.

Zelfs met verbazingwekkende mogelijkheden om elke vraag onder de zon te beantwoorden, kan het nog steeds een uitdaging zijn om blogberichten te genereren met tools zoals ChatGPT. Zie waarom?

Kunnen tools zoals ChatGPT volledige blogposts schrijven? Kan ChatGPT helpen bij contentcreatie?

Het gemiddelde aantal woorden van een blogpost kan variëren van 1200 - 2000 woorden. Als je kijkt naar de algemene reacties van tools zoals ChatGPT en ChatSonic, antwoorden ze in 300 - 600 woorden.

We hebben ChatSonic gevraagd om een blogpost van 1500 woorden te schrijven over 'Hoe verlies je 10 kg in 3 maanden?'

afbeelding2.png

Het genereerde de blogpost met slechts 605 woorden, inclusief de titel.

Vervolgens hebben we ChatGPT gevraagd of het een blogpost van 1500 woorden kon schrijven. En we waren geschokt door zijn eerlijkheid.

afbeelding23.png

Hoewel tools zoals ChatGPT en ChatSonic mogelijk geen effectieve langere blogberichten kunnen schrijven, doen ze uitstekend werk met inhoudsonderzoek, het maken van overzichten en het genereren van kortere inhoud voor sociale media.

Deze keer hebben we ChatSonic gevraagd om onderwerpregels voor e-mails te maken voor het onboardingsproces van Writesonic.

Hebben we nog steeds een oplossing om met AI volledige blogposts te schrijven?

Natuurlijk, ja! De AI-artikelgenerator van Writesonic is een revolutionaire schrijfassistent die in minder dan een minuut uitzonderlijk hoogwaardige langdurige inhoud kan produceren van maximaal 2000 woorden. Niet alleen dat, maar de inhoud is geoptimaliseerd voor zoekranglijsten op Google, dus u kunt er zeker van zijn dat het impactvol zal zijn en het juiste publiek zal bereiken.

We zullen zo meteen meer praten over de auteur van het artikel.

Het schrijven van een blogpost omvat veel stappen naast het schrijven zelf. Laten we eens kijken hoe ChatGPT-achtige tools - ChatSonic en Writesonic - kunnen helpen bij het creëren van content.

Bovendien zijn hier 5 beste alternatieven voor ChatGPT voor het schrijven waar je zeker een kans aan moet geven.

Hoe schrijf je een blog (maak je inhoud) met behulp van een ChatGPT-lookalike maar geavanceerder - ChatSonic + Writesonic.

Wij hebben de allerbeste combinatie ooit voor je samengebracht, ChatSonic + Writesonic, om binnen no-time volwaardige blogposts te schrijven. Terwijl ChatSonic, vergelijkbaar met ChatGPT, je geweldige inhoudsideeën en outlines kan geven, kan Writesonic de rest van het zware werk doen, zoals het schrijven van volledige blogposts, parafraseren, samenvatten en het opnieuw optimaliseren van tekst met zoekwoorden. De lijst is eindeloos.

Deze blogpost neemt je mee door elke stap van het schrijven van een perfecte long-form blogpost met behulp van de beste ChatGPT-alternatieven voor contentcreatie - ChatSonic en Writesonic.

Stap 1 - Zoekwoordonderzoek (ChatSonic)

Als je je blog snel op gang wilt krijgen, is zoekwoordonderzoek een van de belangrijke eerste stappen om te zetten. Willekeurige onderwerpen kiezen en erover schrijven zonder zoekwoordstrategie kan nergens heen leiden.

Het vinden van de juiste zoekwoorden om voor te ranken kan een hele opgave zijn. Bloggers en bedrijven maken gebruik van zoekwoordonderzoektools zoals Ahrefs, SEMrush en Moz. Deze zijn duur en nemen veel tijd in beslag bij het zoeken naar de juiste zoekwoorden.

Je kunt een lijst met sleutelwoorden klaar hebben om te gebruiken voor je blog met behulp van tools zoals ChatGPT, zoals ChatSonic.

Het begrijpen van hoe ChatGPT te gebruiken is voor het bloggen kan je helpen om geld te verdienen met ChatGPT.

We hebben ChatSonic gevraagd om zoekwoorden gerelateerd aan AI schrijven te bedenken die gemakkelijk te rangschikken zijn voor een nieuwe blog.

We hebben gekozen voor 'AI-schrijfsoftware' uit de bovenstaande lijst en hebben ChatSonic gevraagd om lijsten en suggesties voor blogposts te geven over 'How-to'-gids.

Nadat we '7 tips voor het optimaliseren van inhoud met AI-schrijfsoftware' hadden gekozen, hielp ChatSonic ons met meer relevante zoekwoorden om te targeten.

Ta-da!

Nu hebben we een idee voor een blogpost met primaire en secundaire zoekwoorden om op te nemen in de blog.

Leer om ChatGPT-prompts te schrijven of gebruik de ChatGPT SEO prompts om meer te ontdekken.

Stap 2 - Concurrentie Gap-analyse (ChatSonic)

U bent misschien niet de eerste die over een onderwerp schrijft. In ons voorbeeld over 'AI schrijfsoftware' is er al veel inhoud gepubliceerd over het optimaliseren van inhoud met behulp van AI schrijfsoftware.

Het begrijpen van de zoekwoorden, de kwaliteit van de inhoud en de backlinks van de concurrentie is hier cruciaal voor je artikel om een eerste pagina ranking te behalen.

Om dit te doen, moet je elke best presterende blog handmatig lezen (klinkt vervelend, toch?). Je kunt ook gebruik maken van keyword onderzoekstools zoals Ahrefs om inzicht te krijgen in de zoekwoorden en backlinks waarop concurrenten ranken.

Dus we hebben dit eenvoudig en leuk gemaakt met behulp van een vergelijkbare AI-chatbot als ChatGPT - ChatSonic.

ChatSonic kan u helpen met concurrentieanalyse. We hebben de analyse van concurrentieverschillen gemakkelijk gemaakt door te vragen om een lijst met trefwoorden en subonderwerpen die blogs met een hoge ranking behandelen.

En whoosh! Je hebt je concurrentiekloofanalyse in minder dan een minuut door ChatSonic een paar vragen te stellen. Stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart door het internet afzoeken te vermijden 😰

Stap 3 - Inhoudsonderzoek (ChatSonic)

Het onderzoeken van inhoud is cruciaal bij het schrijven van een blog, omdat het je helpt te begrijpen in welke onderwerpen jouw publiek geïnteresseerd is, welke vragen ze hebben en welk soort informatie ze zoeken. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden om relevante, boeiende en waardevolle content voor jouw lezers te creëren.

Maar dit kan een langdurig proces zijn, afhankelijk van het onderwerp van de blog. Je moet op zoek gaan naar hulpmiddelen zoals rapporten, whitepapers, autoritaire blogs en alles wat je te pakken kunt krijgen.

Met Chatsonic kun je elke bron raadplegen om de benodigde informatie te krijgen. En je hoeft geen tijd te verspillen met het lezen van het hele blog of rapport om het te begrijpen. Chatsonic vat samen en presenteert de informatie die je nodig hebt. Het voegt ook referentielinks toe aan de antwoorden als je ze wil doornemen.

Chatsonic beperkt zich niet alleen tot tekst en genereert AI-afbeeldingen die uw inhoud kunnen aanvullen.

Stap 4 - Onderwerpideeën (ChatSonic)

Je ging rustig zitten met je laptop om alle onderwerpen op papier te zetten, maar helaas spreekt geen van hen je aan of lijken ze zinvol.

Je hebt ook meerdere topics generator sites geprobeerd om het juiste onderwerp voor je blog te vinden. Maar alles wat je vindt zijn generieke en niet-relevante ideeën. Het is niet verrassend, gezien het feit dat de topic generator geen context heeft met betrekking tot jouw schrijfagenda.

Sommige bloggers noteren elk idee dat ze krijgen gedurende de dag. Dat klinkt als een goed idee, maar het vergt veel werk. Als je vergeet om het onderwerpidee op te schrijven, is het voorgoed verdwenen.

Waarom is het zo moeilijk om onderwerpen te bedenken?

Omdat jouw mogelijkheden om te lezen, weten en onthouden als mens beperkt zijn. Hoewel machines kunnen helpen, zijn onderwerp generators niet slim genoeg om dit te doen.

Toch kan Chatsonic, de ChatGPT-alternatief, boeiende onderwerpen in enkele seconden genereren.

Dit zijn enkele leuke onderwerpsuggesties gegenereerd door Chatsonic zonder gedoe en de moeite waard om over te schrijven.

Stap 5 - Blog Overzicht (ChatSonic)

Waar moet ik over praten in de blog? Hoe lang moet het zijn? Hoeveel subkoppen moet ik gebruiken? Hoe houd ik de inhoudsstroom tot het einde?

Dit zijn de volgende vragen die elke schrijver in zijn hoofd krijgt na het afronden van een blogonderwerp. Maar je kunt gemakkelijk een blogindeling genereren inclusief de trefwoorden die zijn gegenereerd tijdens het zoekwoordenonderzoek.

Wij zullen ons eerste voorbeeld gebruiken, '7 tips om inhoud te optimaliseren met AI-schrijfsoftware' met behulp van de zoekwoorden.

U kunt ook de blogstructuur verfijnen door meer zoekwoorden toe te voegen die helpen bij het rangschikken van de blogpost.

Stap 6 - Lang artikel / Blogbericht - (Writesonic - Artikelschrijver)

Hier komt het meest uitdagende deel, waar de meeste schrijvers tijd doorbrengen met kijken naar een leeg scherm, wat populair bekend staat als schrijversblok of blanco-pagina-syndroom.

Ervaren schrijvers zoals Stephen King zeggen: "Veel lezen is de enige manier om beter te schrijven en een schrijversblok te overwinnen"

Wij hebben een betere optie. Gebruik de AI Artikel Schrijver van Writesonic om in minder dan een minuut lange content te schrijven. Je kunt een verbluffende SEO-geoptimaliseerde blog van 2000 woorden genereren door een onderwerpidee toe te voegen. Zo simpel is het 😄

Log eerst in op je Writesonic-account als je dat nog niet hebt gedaan en selecteer Article Writer 4.0 uit de Writesonic-bibliotheek.

Eerste stap: Ken de sleutelwoorden voor het onderwerp waarover u wilt schrijven. Voer het onderwerp van het blogbericht in. U kunt hier naar sleutelwoorden zoeken of de sleutelwoorden invoeren die zijn gegenereerd door ChatSonic.

Tweede stap: Nu je de lijst met zoekwoorden voor jouw idee hebt, zal de Writesonic artikel schrijver je ook helpen met enkele onderwerp suggesties. Je kunt de tone of voice, het standpunt en de CTA invoeren die precies passen bij wat je zoekt.

Derde stap: Selecteren van de titel. Writesonic genereert een samenvatting op basis van uw ingevoerde gegevens. U kunt ervoor kiezen om een samenvatting gegenereerd door de Article Writer te gebruiken, of deze bewerken op basis van de samenvatting gegenereerd door ChatSonic

Stap vier: Nu, als je de outline selecteert, heb je in minder dan een minuut een volledig artikel met een blog banner. (We hebben een video bijgevoegd ter referentie hoe dit eruit ziet)

Je kunt het gegenereerde artikel later bewerken met Writesonic's Sonic-editor, die vergelijkbaar is met Google Docs.

Daar ga je! Je hebt een volwaardige long-form blog post die geoptimaliseerd is voor SEO. Maar om er zeker van te zijn dat de blog op de eerste pagina gerangschikt wordt, laten we hem controleren met behulp van Surfer.

Ja! Writesonic integreert met Surfer.

Writesonic AI-contentgeneratoren werken naadloos samen met twee van de beste SEO-tools, Surfer en Semrush. U kunt gemakkelijk nieuwe zoekwoorden ontdekken die relevant zijn voor uw niche met hun zoekwoordsuggesties. Bovendien kunt u zien welke zoekwoorden het meeste verkeer genereren en krijgt u een idee van hoeveel zoekwoorddichtheid u nodig heeft voor uw inhoud om goed te scoren op zoekmachine resultatenpagina's.

Hoewel Writesonic al het zware werk voor je kan doen door onderzoek te doen naar informatie en ideeën te brainstormen, kan het schrijvers niet vervangen. Het kan ze alleen aanvullen door de productiviteit te verhogen en te helpen met hun eerste concepten.

Bekijk hoe je productiviteit kunt verhogen met deze ChatGPT alternatieven.

Stap 7 - On-page SEO optimalisaties (Writesonic)

Het integreren van relevante zoekwoorden in een blogpost is slechts de helft van het verhaal als het gaat om het optimaliseren ervan voor zoekmachines. Hoewel het belangrijk is om relevante zoekwoorden op te nemen, vereist het optimaliseren van een blogpost veel meer dan alleen het plaatsen van zoekwoorden, zoals het toevoegen van relevante metatags.

Metatags: Dit zijn HTML-tags die informatie bieden over een webpagina aan zoekmachines en gebruikers. Enkele van de metatags zijn titeltags en beschrijvingstags.

De Writesonic meta-tag generator kan in enkele seconden passende SEO meta-tags genereren voor een blogpost.

Alles wat u hoeft te doen, is de titel, beschrijving en het focus trefwoord invoeren in de SEO meta-tag generator (voor blogberichten).

No follow links: Wanneer u externe links toevoegt aan uw blogpost, deelt Google de autoriteit van uw site met de externe site. Om dit te voorkomen, kunt u een no-follow-tag toevoegen aan de externe link om het doorgeven van link juice te stoppen. Om de tag te genereren, kunt u om hulp vragen bij ChatSonic -

Schema-code: Ook bekend als schema-markering, is een vorm van microdata die aan HTML van een webpagina kan worden toegevoegd om extra informatie over de inhoud van de blog aan zoekmachines te verstrekken. Het schema-code omvat details zoals inhoudstype, hoofding, afbeeldingsadres, auteur, beschrijving, publicatiedatum, enzovoort. U kunt in enkele seconden schema-code genereren met ChatSonic.

Stap 8 - Veelgestelde vragen voor Blogs

FAQ's, de afkorting van Veelgestelde Vragen, is een belangrijk onderdeel bij het optimaliseren van een blog post voor zoekmachines en mensen.

 • Het beantwoorden van veelvoorkomende vragen in een paar zinnen verbetert de gebruikerservaring van de lezer.
 • Je kunt ook extra zoekwoorden targeten door antwoorden op FAQs te schrijven, waardoor de kans dat de blog hoger gerankt wordt toeneemt.
 • Het toevoegen van een lijst met FAQs in een blogpost kan lezers aanmoedigen om interactie te hebben met de inhoud en meer tijd op de pagina door te brengen.
 • Je kunt met deze FAQs je kennis en expertise demonstreren, waardoor je jezelf als een betrouwbare autoriteit op het gebied vestigt.

Je kunt deze veelgestelde vragen vinden in de sectie ' Mensen vragen ook ' en ' gerelateerde zoekopdrachten ' of gebruik maken van ChatSonic om in een handomdraai de lijst met veelgestelde vragen te genereren.

Stap 9 - Plan voor distributie van de inhoud (ChatSonic)

Content distributie houdt in dat je jouw inhoud beschikbaar maakt voor een breed publiek via verschillende kanalen en platforms. Het is belangrijk om je zichtbaarheid en bereik te vergroten, wat tot meer verkeer naar je website kan leiden, je zoekmachine ranking kan verbeteren en uiteindelijk kan helpen om je marketingdoelen te bereiken.

Een van de makkelijkste manieren is om blogposts onderling te verbinden, zodat bestaande lezers nieuwe blogposts kunnen ontdekken. Andere kanalen om content te verspreiden zijn sociale media, engagement op trending posts, e-mailmarketing, sociale deelacties en tagging, etc.

Chatsonic kan u helpen bij het bedenken van verschillende strategieën voor de distributie van inhoud.

Stap 10 - Backlink Strategie (ChatSonic)

Het verkrijgen van links van andere websites die wijzen naar jouw website wordt Backlink Strategie genoemd. Deze links worden beschouwd als "backlinks" omdat ze naar jouw site linken.

Backlinks helpen bij het verbeteren van de zoekmachinerangschikking van jouw website. Zoekmachines zoals Google gebruiken backlinks om de autoriteit en geloofwaardigheid van een website te meten. Als je veel hoogwaardige backlinks hebt die naar je site wijzen, zullen zoekmachines je site als waardevoller en betrouwbaarder beschouwen, wat resulteert in een hogere zoekmachinerangschikking en meer zichtbaarheid.

Als je geen backlinks creëert, kan dit invloed hebben op de zoekmachine rankings van jouw website, aangezien Google jouw site mogelijk niet als betrouwbaar beschouwt. Dit kan de hoeveelheid verkeer en leads die jouw website genereert verminderen.

ChatSonic kan de beste sites leveren om backlinks te krijgen op basis van zoekwoorden. Het kan ook tips en aanbevelingen geven over hoe u relaties met andere websites kunt opbouwen en backlinks kunt cultiveren via outreach, samenwerking en andere tactieken.

Stap 11 - Social media berichten (ChatSonic + Writesonic)

Sociale media is de go-to strategie voor snelle aandacht en betrokkenheid. Maar het is de afgelopen jaren behoorlijk competitief geworden. De enige manier om het sociale media-spel te winnen is door kwalitatieve inhoud op grote schaal te creëren.

De belangrijkste sociale media platforms zijn Instagram, LinkedIn en Twitter. Waardevolle reels en grappige memes werken goed op Instagram, terwijl LinkedIn van verhalen houdt. De betrokkenheid met case study content op basis van verhalen kan de betrokkenheid laten exploderen, zoals 'Hoe we dit kwartaal 10x zijn gegroeid?'

Twitter is de plek voor discussies op basis van waarden en sarcastische mini-tweets.

Hoewel ChatSonic u kan helpen bij het ontwikkelen van content ideeën en het opstellen van een content kalender, ontwikkelt Writesonic deze ideeën tot infotainment social media berichten.

Writesonic heeft speciale functies voor het maken van inhoud op sociale media platforms zoals de generator voor Instagram bijschriften, LinkedIn berichten generator en Tweet generator. We hebben dit ook voor Tiktok en andere populaire socialemediaplatforms.

Hier is een voorbeeld van hoe je een Twitter-draad kunt genereren door het onderwerp 'Hoe AI socialemedia-marketing kan verbeteren' te geven aan de Twitter-draadgenerator van Writesonic.

Chatsonic heeft het maken van blogposts eenvoudiger gemaakt dan ooit door elk stap te automatiseren, van onderzoek tot distributie en promotie van content. En om het nog beter te maken, kan Chatsonic je ook helpen met marketingstrategieën.

Benieuwd naar wat Chatsonic allemaal kan? Het kan je helpen een goedbetaalde baan te vinden, je financiën beheren en nog veel meer.

Probeer onze 110+ ChatGPT prompts om de kracht van Chatsonic te ervaren.

Dus, ChatSonic is ChatGPT voor het creëren van inhoud

Het schrijven van een blog kan een eindeloze taak zijn met veel dingen om rekening mee te houden voordat je publiceert. Je moet research doen, een geweldig idee bedenken, alles uitschrijven en vervolgens bedenken hoe je mensen zover krijgt om het te lezen. Het is veel om te regelen!

Maar ons geweldige duo, ChatSonic + Writesonic, maakt het niet alleen gemakkelijker om je blog te schrijven, ze helpen je ook met het bedenken van een distributieplan, marketingstrategieën en nog veel meer om de meeste aandacht te krijgen voor je blog of inhoud.

Als u uw inhoudcreatieproces wilt vereenvoudigen en uw blog de beste kans op succes wilt geven, probeer dan ChatSonic en Writesonic.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>