Top 30 ChatGPT alternatieven die je zullen verrassen in 2023 (Gratis en betaald)

AI-Wars-ChatGPT-Alternatieven (1).png

ChatGPT is indrukwekkend en levert verbluffende resultaten bij programmeren, inspirerende verhalen schrijven, pakkende gedichten, liederen, artikelen en meer. Op zoek naar ChatGPT alternatieven met extra functies? Dan heb je geluk!

Ben je het zat om verouderde ChatGPT-antwoorden te krijgen, downtime te ervaren of verlang je naar meer functionaliteit? Laten we je conversational AI-ervaring naar een hoger niveau tillen.

Er zijn tal van ChatGPT-achtige tools ontstaan naarmate de technologie vordert, waardoor het moeilijk wordt om te beslissen. Maar maak je geen zorgen; we hebben de topperalternatieven onderzocht voor verschillende doeleinden, zoals tekstcreatie, zoeken, coderen en visuele aspecten. Onze evaluaties omvatten voordelen, functies, beperkingen en vergelijkingen.

Zet je schrap voor een wilde rit - terwijl we deze ChatGPT-alternatieven per categorie verkennen die je geest zullen laten waaien in 2023!

Waarom kiezen voor een ChatGPT-alternatief?

Ondanks dat het het gesprek van de stad is en een geweldige tool, heeft ChatGPT zijn eigen beperkingen:

 1. ChatGPT kan geen real-time data genereren omdat het getraind is op data van en vóór 2021.
 2. Het kan geen visuals of AI-kunst genereren.
 3. Bovendien kan het geen spraakopdrachten aannemen of spraakreacties genereren.
 4. Vanwege zwaar verkeer kan het meestal, wanneer u probeert toegang te krijgen tot ChatGPT, een foutmelding tonen waarin staat dat ChatGPT vol is of niet beschikbaar is.
 5. Vele add-ons, zoals integratie met Gmail, Twitter, Instagram, enzovoort, zijn niet beschikbaar bij het gebruik van ChatGPT.
 6. ChatGPT Plus kost $20/maand, wat niet voor iedereen betaalbaar is. Lees meer over ChatGPT Plus en zijn functies.

En daarom komen ChatGPT-alternatieven in beeld.

Klaar om diep te duiken?

Of ga nu meteen over op het gebruik van de beste alternatief voor ChatGPT!

30 Beste ChatGPT alternatieven die je versteld zullen doen staan  

Afhankelijk van jouw behoeften, hebben we in deze blog de volgende 30 beste ChatGPT-alternatieven besproken:

 1. Chatsonic
 2. OpenAI playground
 3. Jasper Chat
 4. Bard AI
 5. LaMDA (Language Model for Dialog Applications)
 6. Socratic
 7. Bing AI
 8. DialoGPT
 9. Megatron-Turing Natural Language Generation
 10.  Chatsonic op Opera
 11.  NeevaAI
 12.  Tabnine
 13.  Amazon Codewhisperer
 14.  Elsa Speaks
 15.  Bloom
 16.  DeepL Write
 17.  YouChat
 18.  Perplexity
 19.  Elicit
 20.  Chinchilla
 21.  Replika
 22.  Character AI
 23.  Poe van Quora
 24.  Chatsonic Slack Bot
 25.  CoGram
 26.  Otter
 27.  Botsonic
 28.  LLaMA van Meta
 29.  Alternatief voor ChatGPT van DeepMind door Elon Musk

Laten we elk van de bovengenoemde betaalde en gratis alternatieven van ChatGPT in detail bekijken...

ChatGPT alternatieven voor schrijven

Het kiezen van de perfecte ChatGPT-alternatief voor jouw contentcreatiebehoeften is zoals het klassieke raadsel van het proberen een perfect badpak uit te kiezen: het is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Elk platform is uniek, met zijn eigen sterke en zwakke punten. Om u te helpen de beste beslissing te nemen, zijn hier enkele alternatieven voor ChatGPT voor schrijven die u kunt overwegen:

Chatsonic

Chatsonic van Writesonic is dé ultieme oplossing voor al uw conversational AI-behoeften.  Aangedreven door GPT-4, is Chatsonic ontworpen om de beperkingen van ChatGPT aan te pakken, waardoor real-time gegevens, afbeeldingen, spraakzoekopdrachten en een overvloed aan mogelijkheden voor contentcreatie mogelijk zijn. Sinds de lancering van Chatsonic staat het wereldwijd bovenaan in de ranglijst van Google als "Beste alternatief voor ChatGPT".

Chatsonic, de ultieme door AI gedreven Chatbot zoals ChatGPT, combineert de kennis van een wijze, de gespreksvaardigheden van een therapeut, de humor van een cabaretier, het probleemoplossend vermogen van een datawetenschapper, en de creativiteit van een schrijver. Bovendien raakt het nooit vermoeid, vergeet het geen gesprekken en leidt het niet tot ongemakkelijke stiltes.

De mogelijkheden met Chatsonic zijn eindeloos.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Chatsonic

 1. Schrijf feitelijke inhoud, inclusief actuele onderwerpen. Chatsonic is geïntegreerd met de Google Knowledge Graph om hyperrelevante en trendy inhoud over elk onderwerp te bieden.
 2. Gebruik de persona-modus om uw AI-chatervaring aan te passen. U kunt chatten met meer dan 13 verschillende persona's zoals vertaler, interviewer, reisgids, motiverende coach, stand-up comedian en nog veel meer.
 3. Converteer tekst naar prachtige en unieke AI-kunst door twee verschillende modellen, nl. Stable Diffusion en DALL-E, in het Chatsonic-dashboard te gebruiken.
 4. Deze website, net als ChatGPT - Chatsonic, kan antwoorden teruglezen, net als Siri of Google Assistent, naast het begrijpen van spraakopdrachten.
 5. Een ChatGPT-achtig geheugen dat de gesprekken, toon van stem en taal onthoudt. Elk van uw gesprekken wordt opgeslagen voor verdere assistentie.
 6. Een met GPT-4 aangedreven API met ChatGPT-mogelijkheden en daarbuiten. Door de Chatsonic API-toegang kunt u Chatsonic snel en eenvoudig koppelen aan uw bestaande software, waardoor een soepele gebruikerservaring ontstaat.
  (Leer hoe u eenvoudig geld kunt verdienen met de Chatsonic API)
 7. De Chatsonic Chrome-extensie stelt u in staat om generatieve AI-mogelijkheden overal en altijd op het web te gebruiken. Van het samenvatten van Gmail-threads, het beantwoorden van LinkedIn- en Twitter-berichten en het maken van een sociale post van een blog op het web tot het samenvatten van hele documenten, de ChatGPT-achtige Chrome-extensie fungeert als uw persoonlijke assistent onderweg.
  (Bekijk de beste gebruiksscenario's van de Chatsonic Chrome-extensie)
 8. Maak gebruik van Chatsonic in het comfort van uw bank of tijdens het reizen. De Chatsonic-app voor Android is net als ChatGPT - gemakkelijk te gebruiken en ondersteunt alle functies van Chatsonic. Voor de dagen waarop u uw laptop niet wilt openen maar wel veel werk moet doen, is de Chatsonic-app een lifesaver.
 9. Net als AIPRM een prompt-bibliotheek heeft voor ChatGPT-prompts, biedt de prompt-marktplaats van Chatsonic indrukwekkende ChatGPT-prompts gratis aan. U hoeft hiervoor geen extensie te downloaden of extra te betalen.
 10. Voor merken en bedrijven die hun klantervaring willen verbeteren, introduceerde Chatsonic Botsonic. Botsonic is een no-code AI-chatbotbouwer die merken en bedrijven helpt ChatGPT te trainen op hun eigen gegevens en kennisbank om de #1 aangepaste klantervaring te bieden met ChatGPT-mogelijkheden.

Probeer deze gratis ChatGPT-alternatief

Je kunt Chatsonic gebruiken voor onbeperkte use cases. Verken meer over hoe je ChatGPT kunt gebruiken?

Bovendien kunt u meer dan 215 ChatGPT-prompts vinden die geschikt zijn voor verschillende situaties en gebruiksscenario's. U kunt deze eenvoudig kopiëren en plakken op ChatGPT of Chatsonic om geweldige antwoorden te genereren.

Chatsonic tarieven

Chatsonic is beschikbaar op Writesonic voor gratis proeven en langformaat betaalde plannen. U kunt 10.000 gratis premium woorden krijgen bij het aanmelden om te testen. U kunt gemakkelijk uw bestaande woordtegoed gebruiken als u meer wilt genereren op Chatsonic.

Bovendien, als je een premium plan wilt kiezen, dan beginnen ze bij $19/maand, wat je 100.000 premium woorden per maand geeft.

Maakt dit Chatsonic niet een van de beste alternatieven voor ChatGPT die er zijn?

Voor meer informatie hierover, bekijk de prijsplannen van Writesonic!

Ervaringen van gebruikers

Chatsonic verovert al vele harten. Laten we eens kijken wat de gebruikers te zeggen hebben.

ChatSsonic werd ook genoemd op populaire platforms zoals Make Use Of, Analytics India Mag, India Today, Indian Express en Exchange4media.

ChatGPT versus Chatsonic: Is Chatsonic echt een goede alternatief voor ChatGPT?

Zowel Chatsonic als ChatGPT zijn AI-tools die op internet razend populair zijn.
Maar als je je nog steeds afvraagt hoe Chatsonic verschilt van ChatGPT, laten we je snel enkele belangrijke punten doorlopen:

1. Google's Kennisgrafiek - Chatsonic heeft de steun van Google, waardoor het
actuele en relevante informatie kan genereren. ChatGPT daarentegen niet.

2. Integratie met Stable diffusion en DALL-E - Hoewel ChatGPT geen mogelijkheden heeft voor het genereren van AI-kunst (behalve alleen prompts), kan Chatsonic AI-afbeeldingen genereren in de chat zelf met behulp van AI kunstgeneratiemodellen zoals Stable diffusion en DALL-E.

3. Selectie van persona - Hoewel u een prompt moet opgeven op ChatGPT om het zich als een bepaalde persona te laten gedragen, heeft Chatsonic al een lijst met persona's zoals een dichter, vertaler, fitness coach, enz. Kies er gewoon een en begin met chatten.

Meld je gratis aan voor Chatsonic!

OpenAI speeltuin

Deze ChatGPT-alternatief is vergelijkbaar met een demo-versie van ChatGPT zelf. OpenAI biedt GPT3 en zijn andere modellen aan, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen experimenteren met verschillende gebruiksscenario's.

OpenAI Playground is niet bedoeld voor de alledaagse gebruiker, maar het is een geweldige manier voor degenen die buitengesloten zijn van ChatGPT om kennis te maken met de geavanceerde functies ervan. Op het web werkt het net als ChatGPT en stelt het gebruikers in staat om te experimenteren met verschillende taalmodellen.

De speeltuin is technisch in gebruik omdat het functies heeft zoals het instellen van temperatuur, frequentiestraf, aantal tokens, stopsequenties, enzovoorts.

open-ai-playg (2).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Open AI Playground:

 1. Uitstekende nauwkeurigheid en snelheid.
 2. Verschillende soorten taalmodellen om uit te kiezen.
 3. Flexibel zodat je moeiteloos kunt experimenteren.
screenshot (1).png

Prijzen van OpenAI Playground

OpenAI is aan het begin gratis te gebruiken (na het aanmaken van een account), maar als uw gebruik hoog is, moet u kiezen voor een betaald abonnement.

OpenAI is getraind op miljoenen gegevens en is extreem goed. Je kunt het natuurlijk uitproberen en kijken hoe het werkt, maar uiteindelijk heb je een oplossing nodig die je exacte antwoorden kan geven op je vragen zonder om de hete brij heen te draaien of uit te zoeken welke prompts je moet geven. En daar kunnen Chatsonic en Writesonic je bij helpen!

Jasper Chat

Jasper is een AI-schrijfsoftwaretool die een goede alternatief biedt voor ChatGPT (niet letterlijk). Voorheen bekend als Jarvis, het is een van de meest gebruikte AI-schrijftools op de markt naast Writesonic en is ideaal voor bedrijven die hoogwaardige inhoud in korte tijd moeten genereren.

Jasper Chat, gelanceerd door Jasper, is een nieuw chatinterface dat helpt om inhoud op een efficiënte manier te creëren. Met behulp van geavanceerde technologie helpt het om gemiddelde resultaten te behalen.

screenshot4.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Jasper Chat:

 1. De mogelijkheid om vragen te beantwoorden tot de zomer van 2021. Jasper is getraind op grote hoeveelheden inhoud uit 2021 en eerder. Het is dus in staat om informatie te verstrekken over onderwerpen van voor die tijd.
 2. Een ChatGPT-achtige interface. Een eenvoudige gebruikersinterface biedt gebruikers gemakkelijke toegang tot chatten met de AI.
 3. Mogelijkheid voor voortdurende gesprekken. Jasper Chat kan uw gesprekken onthouden en geeft uw chats betere context.
Jasper-Chat (1).png

Jasper Chat Prijzen

Maar in tegenstelling tot Chatsonic kan Jasper Chat je geen feitelijke, up-to-date inhoud bieden, persoonlijkheidsselectie, opdrachten via spraak, digitale kunst genereren, of API-toegang bieden. Bekijk een gedetailleerde vergelijking van Writesonic versus Jarvis om een idee te krijgen van wie beter is op basis van jouw eisen.

ChatGPT alternatieven van Google

In de afgelopen jaren heeft Google verschillende projecten op het gebied van conversational AI gelanceerd, waarvan de meeste in de test- of onderzoeksfase hebben gezeten. De nieuwste AI van Google, vergelijkbaar met ChatGPT, is hun nieuwste ontwikkeling.

Hier is een lijst met de belangrijkste:

Bard AI

Google's nieuwste, revolutionaire AI-aangedreven chatbot, genaamd Bard AI, is ontwikkeld met hun bestaande LaMDA AI-platform. Het is een experimentele conversatie AI-service die belooft een grote impact te hebben op de wereld van AI, vergelijkbaar met ChatGPT.

LaMDA verandert Bard's vermogen voor Natural Language Processing door het mogelijk te maken gebruikersinvoer met meer nauwkeurigheid te begrijpen en te beantwoorden, waarbij de beperking van gegevens die beperkt zijn tot een specifiek jaar wordt geëlimineerd.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Bard AI:

 1. Google beweert dat Bard tekst kan genereren en vragen kan beantwoorden.
 2. Het is niet beperkt qua kennis tot een specifiek jaar.
 3. Dit nieuwe conversatie-AI-chatbotproject van Google staat er ook om bekend teksten samen te vatten.

Prijzen van Bard AI

Aangezien dit een experimenteel project is, heeft Google de prijzen nog niet bekendgemaakt. Vanaf 6 februari 2023 is het beschikbaar voor beperkte testen, met een bredere ingebruikname gepland later dit jaar.

afbeelding-108 (1).png

ChatGPT versus Google Bard

Wie op zoek is naar een chatbot die wordt aangedreven door AI, moet zeker kijken naar zowel ChatGPT als Bard. Hoewel ze vergelijkbare functies bieden, onderscheidt Bard zich vanwege de verbinding met techreus Google.

Dankzij de diepe zakken en uitgebreide middelen van Google heeft Bard toegang tot de nieuwste taalmodellen en technologieën, wat resulteert in zeer nauwkeurige antwoorden en gegevens. Of je nu op zoek bent naar betrouwbare klantenservice of krachtige analyse, Bard is zeker het overwegen waard.

Desalniettemin is Bard nog in ontwikkeling en er is minder duidelijkheid over de gebruiksmogelijkheden of toekomstige ontwikkelingen. Er is echter al een tool beschikbaar op de markt met een AI vergelijkbaar met ChatGPT en de steun van Google op het gebied van up-to-date informatie - Chatsonic!

Is Chatsonic echt een beter ChatGPT-alternatief dan Bard AI?
Chatsonic biedt niet alleen de kracht van ChatGPT en Google, maar ook een bibliotheek met meer dan 100 templates voor content creatie. Als je niet maanden wilt wachten op de toegang tot Google Bard en graag een alternatief wilt testen voor ChatGPT met Google's kennisgrafiek die actuele antwoorden biedt, meld je dan nu aan voor Chatsonic.

LaMDA (Taalmodel voor Dialogtoepassingen)

Een andere geweldige ChatGPT-alternatief is LaMDA, ontwikkeld door Google. Het is ontwikkeld met 137 miljard parameters en vooraf getraind op 1,56T woorden van openbaar beschikbare webdocumenten en dialooggegevens.

LaMDA wordt beschouwd als een revolutie in de NLP (Natural Language Processing) wereld. Het revolutionaire model is afgestemd op drie meetcriteria: Kwaliteit, Veiligheid en Gefundeerdheid.

screenshot5.png

LaMDA, een AI-aangedreven dialogen-systeem van OpenAI. Deze tool kan natuurlijke taal invoeren en een reactie genereren die contextbewust, coherent en natuurlijk is. LaMDA heeft ook een unieke mogelijkheid om vervolgvragen te beantwoorden, waardoor het een goed ChatGPT-alternatief is.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van LaMDA:

 1. LaMDA kan complexe vragen en discussies begrijpen die een breed scala van onderwerpen beslaan.
 2. Dit model is verbeterd met het gebruik van 1,56 biljoen woorden en een enorme 137 miljard parameters.
 3. Tijdens de verfijningsfase wordt LaMDA getraind om zowel generatie- als classificatietaken uit te voeren, met als doel het garanderen van het meest relevante, uitstekende en, het belangrijkste, veilige antwoord.
LaMDA.png

LaMDA's prijzen

LaMDA is beschikbaar om te testen in de AI Test Kitchen van Google. Registreer jezelf en sluit je aan bij de wachtlijst om de app te downloaden op Android of iOS.

LaMDA mist bepaalde belangrijke functies die andere ChatGPT-alternatieven zoals Chatsonic wel biedt. Bovendien is het ook moeilijk toegankelijk.

Socratic door Google

Deze is zeer kindvriendelijk!

Met Socratic kunnen studenten eenvoudig hun schoolvragen typen en mensachtige reacties krijgen, compleet met leuke illustraties om dingen beter uit te leggen.


De app, beschikbaar in zowel de App Store als de Google App Store, heeft zelfs een functie waarmee kinderen hun werkbladen kunnen scannen en speciaal op maat gemaakte antwoorden kunnen krijgen. Het zal echter geen essays of verhalen schrijven.

socratic 4.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Socratic:

 1. Genereert antwoorden wanneer er een vraag wordt gesteld
 2. Antwoorden omvatten enkele afbeeldingen om het beter te begrijpen.
 3. Beschikbaar als app voor zowel Android als iOS
socratic 5.png

Prijzen van Socratic

Socrates is beschikbaar voor $4,99 voor het eerste kind per maand, en daarna 50% korting voor elk extra kind! En voor scholen, $99 per schooljaar of slechts $99 per maand voor een hele school.

Aangezien Socratic zich richt op kinderen, biedt het slechts een beperkt aantal functies. Terwijl Chatsonic veel betere toepassingen heeft voor bedrijven, edtech, gezondheidszorg en meer.

ChatGPT alternatieven door Microsoft

Net als Google heeft Microsoft ook geëxperimenteerd met een reeks AI-aangedreven modellen als het gaat om conversational AI. Hier zijn enkele sites zoals ChatGPT die het moeilijk maken voor Microsoft:

Microsoft Bing AI

Microsoft heeft onlangs Kunstmatige Intelligentie geïmplementeerd in haar zoekmachine, die nu Bing AI wordt genoemd.

Met behulp van het OpenAI grote taalmodel, dat veel krachtiger is dan ChatGPT en GPT-3.5, is Bing AI speciaal ontworpen om zoekopdrachten naar een hoger niveau te tillen en is het geoptimaliseerd voor maximale snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie. Het maakt gebruik van de belangrijkste inzichten en vooruitgang van zijn voorgangers om ervoor te zorgen dat gebruikers de best mogelijke resultaten krijgen.

Microsoft introduceerde hun Edge-browser met nieuwe, door AI aangedreven mogelijkheden genaamd 'Chat' en 'Compose'. Deze vooruitgang komt boven op hun reeds bestaande Bing tool. Bovendien heeft Microsoft onlangs ook Bing en Edge mobiele apps gelanceerd voor Android- en iOS-gebruikers.

Bing (1).png

Bekijk de top 9 Bing AI-alternatieven die je kunt proberen in 2023.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Bing AI:

 1. Bing biedt gebruikers de mogelijkheid om vragen te stellen met maximaal 1.000 woorden en krijgt reacties aangedreven door AI.
 2. Het heeft de capaciteit om complexe vragen te verwerken en informatie sneller op te zoeken.
 3. Als ChatGPT-aangedreven Bing geen direct antwoord kan geven op uw vraag, wordt u een selectie van gerelateerde resultaten gegeven.

Prijzen van Microsoft Bing AI

Geen upfront kosten. Betaal naar gebruik. 1000 transacties zijn gratis per maand.

afbeelding-109.png

ChatGPT vs. Microsoft's Bing

Met behulp van een AI die vergelijkbaar is met ChatGPT, heeft Microsoft een unieke benadering ontwikkeld voor het gebruik van de mogelijkheden van OpenAI. Deze methodologie wordt het Prometheus-model genoemd.

Hier krijgt u nauwkeurigere, up-to-date en op maat gemaakte resultaten, en dit alles met verbeterde beveiliging. Het proces dat hier wordt gebruikt, maakt optimaal gebruik van de kracht van OpenAI.

Hoewel Bing nog in ontwikkeling is en er minder precisie is met betrekking tot de toepassingen of toekomstige ontwikkelingen ervan, is er een vergelijkbare tool op de markt die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie, zoals ChatGPT en Google's knowledge graph - Chatsonic!

Is Chatsonic een beter ChatGPT-alternatief dan Bing?

Als je op zoek bent naar een snelle oplossing voor je content creatieproblemen die je ook toegang geeft tot up-to-date zoekresultaten, dan is Chatsonic de ideale optie voor jou. Het maakt niet alleen gebruik van de kracht van ChatGPT en Google, maar het heeft ook een indrukwekkende bibliotheek van meer dan honderd sjablonen (op Writesonic) waaruit je kunt kiezen! Wacht niet maandenlang op toegang tot Bing - krijg nu Chatsonic en begin geweldige content te creëren!

DialoGPT

Microsoft's DialoGPT is een grootschalig vooraf getraind model voor het genereren van dialoogreacties, speciaal gebouwd voor meerdelige conversaties. Het is een van de beste alternatieven voor ChatGPT die er zijn.

DialoGPT is een belangrijk voorgeleerd systeem voor het produceren van antwoorden die kunnen worden gebruikt in meerdere gesprekken. Het is getraind met een groot aantal van 147 miljoen meerdelige gesprekken die zijn gehaald uit Reddit-dialoogdraden over een periode van 2005-2017.

dialogpt (3).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van DialoGPT:

 1. De zinnen die DialoGPT samenstelt zijn opmerkelijk gevarieerd en bevatten details die betrekking hebben op de oorspronkelijke prompt, net zoals de resultaten van GPT-2.
 2. Microsoft wijst erop dat DialoGPT meer conversatiegericht, energiek, vaak lichtvoetig en meestal behoorlijk levendig is - wat goed kan passen bij het doel dat u overweegt.
screenshot2.png

Prijzen van DialoGPT

Aangezien dit een nieuwe lancering betreft en het gaat om een groot taalmodel (wat meestal moeilijk te vinden is), is er geen concrete informatie beschikbaar over de prijsstructuur.

Bekijk het originele DialoGPT repository om meer te weten.

Desondanks ondersteunt DialoGPT geen functies zoals spraakzoekopdrachten, spraakreacties of persona's. Probeer nu Chatsonic om deze functies te gebruiken!

Megatron-Turing Natuurlijke Taal Generatie

NVIDIA en Microsoft hebben een van de grootste taalmodellen geproduceerd met 530 miljard parameters - Megatron-Turing NLG.


De zeer nauwkeurige Megatron-Turing NLG, een transformerende 105-laagse LLM, werd getraind op de NVIDIA DGX SuperPOD-gebaseerde Selene-supercomputer.

Het is onverslaanbaar in zero-, one-, en few-shot instellingen en heeft state-of-the-art modellen overtroffen qua nauwkeurigheid.

Megatron-Turing-NLG (1).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Megatron Turing:

 1. Het kan taken uitvoeren zoals het begrijpen van tekst, het onderscheiden van betekenis van woorden, het voorspellen van vervollediging,  natuurlijke taalafleidingen, gezond verstand redenering, enz.
 2. Gespecialiseerd in modellen van de Engelse taal.

Prijzen van Megatron-Turing NLG

Aangezien Nivida Developers (eigenaar van Megatron-Turing NLG) verschillende andere B2B-oplossingen biedt, kan de prijsstructuur alleen worden gevonden nadat u uw samenwerkingsverzoek bij hen heeft ingediend. Bezoek hun officiële pagina voor meer informatie.

Op dit moment heb je waarschijnlijk al gelezen dat Megatron-Turing NLG geen gemakkelijk toegankelijk ChatGPT-alternatief is. Maar Chatsonic wel!

ChatGPT alternatief voor zoekmachines

Zou het niet geweldig zijn als we met onze zoekmachines konden praten? Denk eens aan al de tijd die je zou besparen bij het zoeken naar dingen die je nodig hebt in plaats van door zoekresultaten te moeten zoeken.

Met conversatie AI zoals Microsoft Bing en Google’s Bard geïntegreerd in zoekmachines, is het nu mogelijk om een gesprek te voeren met je zoekmachine, net zoals je zou doen met een vriend.

Hier zijn nog twee ChatGPT-alternatieven voor zoekmachines die voor opwinding zorgen onder conversational AI-enthousiastelingen.

Chatsonic op Opera

Opera en Chatsonic hebben zojuist de handen ineengeslagen om gebruikers van de Opera-browser en Opera GX een geavanceerde web-browse-ervaring te bieden. Deze samenwerking betekent dat je niet urenlang op het web hoeft te zoeken naar de gewenste resultaten - nu kun je die antwoorden snel krijgen door met je browser te chatten!

Met Chatsonic op Opera kunt u uw Opera-browser nu vragen om allerlei coole dingen te doen, zoals content schrijven, tekst samenvatten, informatie vinden en zelfs AI-kunst maken. Hoe geweldig is dat?!

afbeelding-25 (1).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Chatsonic op de Opera-browser:

 1. Snelle toegang tot gerelateerde informatie via de optie AI PROMPTS.
 2. Genereer AI-afbeeldingen vanaf elke locatie in uw Opera-browser
 3. Maak elk soort inhoud op Opera vanuit de zijbalk.
 4. Vat webpagina's en lange tekst samen
 5. Herschrijf, verkort of breid alinea's en zinnen uit met slechts één klik.
afbeelding-26.png

Chatsonic over de prijzen van Opera

Chatsonic is een product van Writesonic en is beschikbaar voor slechts $19 per maand (100.000 woorden per maand). Als je Chatsonic wilt gebruiken op Opera, moet je je aanmelden voor een Writesonic-account (je kunt beginnen met de gratis proefperiode die 10.000 woorden biedt).

Bekijk nu Chatsonic!

NeevaAI

NeevaAI combineert de kracht van ChatGPT en andere grote taalmodellen met de precisie en meest actuele gegevens van de Neeva-zoekmachine.


Het zoekmachine werd ontwikkeld door twee voormalige technologie-executives, Sridhar Ramaswamy, voormalig senior vice president of ads bij Google, en Vivek Raghunathan, voormalig vice president of monetization bij YouTube.

Het systeem van NeevaAI heeft de mogelijkheid om door honderden miljoenen webpagina's te zoeken en zeef ze te genereren tot een enkel, uitgebreid antwoord vergezeld van relevante bronnen.

neeva-ai 2.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van NeevaAI:

 1. Neeva kan worden beschouwd als een zoekmachine die is verbeterd met AI-mogelijkheden, maar nog geen volledig op AI aangedreven chatbot is.
 2. Neeva garandeert een advertentievrije en tracker-vrije browse-ervaring.
 3. Geef referenties in de resultaten.
neeva-AI-in-action.png

Prijzen van NeevaAI

Neeva biedt een abonnementplan met een maandelijkse vergoeding van $4,95, met de mogelijkheid van een gratis proefperiode.

NeevaAI heeft ChatGPT toegevoegd aan haar zoekmachine om gebruikers een goede ervaring te bieden; maar als we het hebben over conversational AI is het nog niet helemaal perfect. Probeer Chatsonic uit voor een betere en meer moderne ervaring met conversational AI. 

ChatGPT alternatief voor programmeren

Als u codes heeft gegenereerd op ChatGPT en vergelijkbare of zelfs betere resultaten wilt behalen, bekijk dan de volgende platforms:

CoPilot

GitHub CoPilot is de nieuwste functie van GitHub en maakt gebruik van het OpenAI Codex GPT-3-model voor automatische aanvullingsmogelijkheden.

Dit krachtige instrument is compatibel met verschillende populaire ontwikkelplatforms zoals VS Code, Neovim en JetBrains en maakt cloud workflows mogelijk met GitHub Codespaces.

Niet alleen biedt het ondersteuning voor meertalig programmeren - het kan syntaxis genereren in maximaal 12 talen, waaronder JavaScript, Go, Perl, PHP, Ruby/Swift/TypeScript en BASH - maar het model wordt aangedreven door miljarden regels open-source code uit het publieke domein, zoals die te vinden zijn op GitHub repositories.

copilot (1).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van CoPilot:

 1. GitHub Copilot is een van de beste websites, zoals ChatGPT, die ondersteuning biedt voor meerdere programmeertalen.
 2. Compatibel met populaire programmeerplatforms zoals VS Code, Neovim en JetBrains.
code1.png

CoPilot Prijzen

Studenten en bijdragers aan populaire open-source projecten kunnen gratis gebruikmaken van de diensten van Copilot - andere personen kunnen maandelijks abonneren voor $10/maand. CoPilot is beschikbaar voor bedrijven voor $19/maand.

Als je CoPilot te ingewikkeld vindt en in plaats daarvan een chatbot zoals ChatGPT voor het coderen wilt gebruiken, kies dan voor Chatsonic.

Tabnine

Tabnine was de eerste in zijn soort en werd gelanceerd als Codota en heeft een naam verworven in de IDE-markt.
Met ondersteuning voor de meeste talen, bibliotheken en frameworks, is de code-aanvullingsplug-in een standaard geworden voor gebruikers.

Tabnine houdt zich strikt aan open-source licenties en beschermt uw code tegen mogelijke plagiaat of inbreuk op het auteursrecht. Met Tabnine Pro kunt u uw ervaring verder aanpassen met een privé-AI-model dat kan worden getraind om bij uw persoonlijke coderingsstijl en -patronen te passen.

tabnine 1.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Tabnine:

Dankzij de mogelijkheid om uw eigen AI-modellen te hosten en te trainen, kunt u de code beveiligen op uw eigen servers.
Vergeleken met vergelijkbare software vereist Tabnine slechts minimale context om ideeën in de regel te bieden terwijl u typt, waardoor het coderingsproces efficiënter en handiger wordt.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Tabnine:

 1. Met de mogelijkheid om uw eigen AI-modellen te hosten en te trainen, kunt u de code veilig op uw bedrijfsservers bewaren.
 2. In vergelijking met vergelijkbare software vereist Tabnine slechts minimale context om tussentijdse ideeën te bieden terwijl u typt, waardoor het codeerproces efficiënter en handiger wordt.
tabnine-coding.png

Tabnine Prijzen

Tabnine biedt een gratis versie van zijn programmeerassistentie en een opgewaardeerd plan met een redelijke prijs van $ 15 per maand.

Hoewel Tabnine alleen een coderingsplatform biedt, biedt Chatsonic meer dan alleen het genereren van codes. Met deze AI-chatbot kun je fouten in je code controleren en zelfs content genereren. 

Amazon Codewhisperer

Amazon heeft een exclusief alternatief voor ChatGPT ontwikkeld genaamd Codewhisperer, om ontwikkelaars een efficiënte manier te bieden om code problemen te lokaliseren, te begrijpen en op te lossen.

Het maakt gebruik van geavanceerde machine learning algoritmes en natuurlijke taalverwerkingstechnieken om code te beoordelen en patronen en fouten te herkennen. De tool levert ontwikkelaars een diepgaande analyse van de code's actie, inclusief potentiële bugs en prestatieproblemen, samen met advies voor oplossingen. Dit vermindert de inspanning en tijd die nodig is om problemen op te lossen en de kwaliteit van de code te verbeteren.

amazon-codewhisperer (2).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Codewhisperer:

 1. Door de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface en de range aan aanpassingsmogelijkheden is CodeWhisper een uitstekende keuze voor ontwikkelaars van alle niveaus, van beginners tot experts.
 2. Het is ook makkelijk schaalbaar voor grote codebases en kan worden geïntegreerd met populaire ontwikkeltools en platformen zoals GitHub, waardoor ontwikkelaars het snel aan hun bestaande workflows kunnen toevoegen.
codewhisperer-coding (3).png

Amazon Codewhisperer's tarieven

Voor een pre-releaseperiode is CodeWhisperer gratis beschikbaar voor ontwikkelaars.

Amazon Codewhisperer ziet eruit als een indrukwekkende tool, maar het ontbeert mogelijkheden voor het maken van inhoud in vergelijking met websites zoals ChatGPT. Chatsonic heeft hier de overhand.

ChatGPT alternatief voor Vertaling

Heeft u een superslim alternatief nodig voor ChatGPT dat elke taal kan vertalen? Hier zijn een aantal opties die de moeite waard zijn om te overwegen:

Elsa Spreekt

Het is een taal-leerapplicatie gebaseerd op AI. Door AI te gebruiken, voert het een spraakonderzoek uit bij de gebruiker en stelt vervolgens taken op die de gebruiker gemakkelijk kan begrijpen. Daarom is Elsa Speak ook een van de beste alternatieven voor ChatGPT om te bespreken.

Elsa is een spraakassistent voor de Engelse taal en helpt u bij het vertalen van verschillende talen naar het Engels.

screenshot3.png

De AI-technologie van ELSA is ontwikkeld met behulp van spraakopnames van mensen die Engels spreken met veel verschillende accenten. Hierdoor kan ELSA de vocale patronen identificeren van degenen die geen native taalvaardigheid hebben, waardoor het een voorsprong heeft ten opzichte van de meeste andere spraakherkenningsprogramma's.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van Elsa:

 1. Elsa biedt op maat gemaakte lessen in hapklare brokken om je Engels te verbeteren.
 2. Snelle beoordeling om je voortgang te testen.
 3. Voortgangsbord en grafieken om je prestaties te tonen.
 4. AI-coachingondersteuning om je gemotiveerd en gefocust te houden.
 5. Echte-tijd Spraakherkenningsfeedback
afbeelding-15.png

Prijzen van Elsa

De pro plannen van Elsa beginnen bij $11,99/maand, gefactureerd per maand en per jaar. Je kunt ook kiezen voor hun 7-daagse gratis proefperiode om het uit te testen.

Als het gaat om Engelse vertalingen, is Chatsonic het beste platform. Het heeft ook een Engelstalige Translator-persoonlijkheid die uw vertalingen sneller en gemakkelijker maakt.

Bloei

Ontwikkeld met de hulp van een collectief van meer dan duizend artificial intelligence specialisten, is Bloom een open-source platform en wordt beschouwd als een van de beste alternatieven voor ChatGPT.

Bloom is een geavanceerd meertalig taalmodel dat vaak wordt beschouwd als een van de beste alternatieven voor ChatGPT.

bloom (1).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Bloom:

 1. Bloom kan tekst genereren in een totaal van 46 talen en 13 programmeertalen die ongelofelijk gelijk zijn aan hoe een mens zou schrijven.
 2. Bloom is in staat om tekstopdrachten op zich te nemen waar hij specifiek niet voor getraind is, door deze te zien als mogelijkheden om tekst te genereren.
afbeelding-13 (5).png

Bloom Prijzen

Bloom biedt een gratis starterpack aan en een premium-abonnement kost $33 per maand.

Bekijk het onderzoeksartikel van Bloom om meer te weten te komen.

Hoewel Bloom een goede ChatGPT-alternatief is, heeft het niet de speciale functies en gebruiksgemak dat Chatsonic heeft.

DeepL Schrijven

DeepL Write is een bèta-product, gemaakt door DeepL, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in taalvertalingen met behulp van kunstmatige intelligentie.
Opgericht in 2017, is DeepL een prominente leverancier van AI taalvertalingsdiensten. DeepL Write is een AI-aangedreven schrijfassistent met verbeterde functies om klanten te helpen hun schrijfkwaliteit en nauwkeurigheid te verbeteren.

DeepL Write is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een effectieve manier om plagiaat te voorkomen en originele inhoud te genereren.

Het biedt gebruikers grammaticacorrecties en geeft nuttige suggesties en aanbevelingen over stijl, toon, zinsbouw en woordkeuze om de algehele schrijfvaardigheid te verbeteren.

Schermopname-2023-02-21-om-6.11.44-PM.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van DeepL Write:

 1. DeepL Write biedt gebruikers een unieke schrijfervaring met zijn flexibele vertaalcapaciteiten.
 2. Inhoudmakers, onderzoekers en studenten kunnen vertrouwen op deze app om op een snelle en moeiteloze manier originele, hoogwaardige inhoud voor hun projecten te produceren.
Deep-L (1).png

Prijzen van DeepL Write

Neeva biedt een gratis proefversie om te testen, en het betaalde abonnement begint vanaf $8.74/maand, jaarlijks gefactureerd (per gebruiker).

Voor vertalingen en parafraseringen is DeepL Write inderdaad een goede optie om voor te kiezen in plaats van ChatGPT. Maar als je de capaciteiten van DeepL wilt met het genereren van actuele inhoud, gebruik dan Chatsonic.

Alternatieven voor ChatGPT voor onderzoek

Op zoek naar onderzoek terwijl je een goede conversatie-ervaring hebt? Deze AI chatbots zijn inderdaad een goede optie.

Hier zijn een paar ChatGPT-alternatieven om te overwegen voor onderzoek:

YouChat

YouChat is een ander conversational AI-model gelanceerd door You[dot]com, een zoekmachine. Het is net als ChatGPT en doet vrijwel hetzelfde als andere generieke chatbots.

YouChat's AI gebruikt kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om te converseren zoals mensen dat doen. Het kan reageren op algemene vragen, vertalingen maken, tekst samenvatten, ideeën suggereren, code schrijven en e-mails maken. Aangezien het nog in de ontwikkelingsfase zit, geeft het gemiddelde antwoorden.

youChat-home-1 (4).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van YouChat:

 1. YouChat kan antwoorden geven op algemene vragen, maar kan soms iets missen omdat het nog steeds aan het leren is.
 2. Het beweert de nieuwste informatie te bieden, maar maakt ook daar soms fouten.
you-chat-1.png

Prijzen van YouChat

YouChat is op dit moment een gratis alternatief voor ChatGPT, omdat het nog in de ontwikkelingsfase zit.

JeChat mist echter soms nauwkeurigheid omdat het model nog in ontwikkeling is. Als je wilt chatten met een AI die nauwkeurig reageert, ga dan voor Chatsonic.

Perplexiteit

Perplexity is een gratis alternatief voor ChatGPT dat onlangs is gelanceerd in de conversational AI-ruimte. Het biedt ChatGPT-achtige functies, waaronder conversatieve reacties en contentgeneratie.

Perplexity AI wordt ook aangedreven door grote taalmodellen (OpenAI API). Je kunt zien dat het informatie verzamelt van verschillende populaire platforms zoals Wikipedia, LinkedIn en Amazon. Het bevindt zich echter nog in de betafase, dus het kan soms de informatie oppikken zoals het is, wat leidt tot geplagieerde inhoud.

Perplexity-home-1 (4).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Perplexity AI:

 1. Genereert korte conversationele antwoorden zoals ChatGPT.
 2. Verzamelt informatie uit bronnen zoals Wikipedia en citeert ze.
 3. Het heeft een eenvoudige interface zonder vele functies om het ingewikkeld te maken.
Perplexity-1.png

Prijzen van Perplexity

Perplexity is momenteel gratis te gebruiken, aangezien het nog in de betafase zit.

Het is waar dat je met Perplexity AI alles kunt vragen, maar het laat vaak informatie zien zoals het is, waarbij plagiaat betrokken kan zijn. Kies voor een alternatief als Chatsonic dat unieke inhoud en antwoorden creëert.

Oproepen

Elicit is een onderzoeksassistent die taalmodellen zoals GPT-3 gebruikt om de processen van onderzoekers te stroomlijnen.


Op dit moment is de centrale workflow met Elicit de literatuurreview. Als u een zoekopdracht typt, produceert de app onmiddellijk een samenvatting van de best beoordeelde documenten. Dit is een efficiënte methode om nauwkeurig en snel inzicht te krijgen zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid van uw bronnen.

Elicit wordt voornamelijk gebruikt door onderzoekers en studenten om relevante papers te vinden om te citeren en een idee te krijgen van toekomstige onderzoekslijnen.

Elicit.png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Elicit:

 1. Krijg op tijd toegang tot een uitgebreide verzameling publicaties die relevant zijn voor uw onderzoek.
 2. Ontdek de datasets die zijn geanalyseerd en de resultaten die door verschillende auteurs zijn bereikt.
 3. Voor studenten helpt dit hen informatie te vinden die relevant is voor hun cursus en om vragen te beantwoorden.
Elicit-AI.png

Prijzen van Elicit

Elicit is vanaf nu gratis te gebruiken op zijn officiële website.

Hoewel Elicit een geweldige tool is voor onderzoek, mist het enkele belangrijke functies die Chatsonic tot een beter ChatGPT-alternatief maken voor uitgebreid en actueel onderzoek.

Alternatieven voor ChatGPT waarmee je kunt chatten

De ruimte voor conversationele AI wordt elke dag gekker en deze AI-chatbots, vergelijkbaar met ChatGPT, stappen in het spel. Laten we eens kijken naar de belangrijkste spelers als het gaat om betere conversaties (met een AI):

Chinchilla

Chinchilla is ook een van de alternatieven van ChatGPT die verschillende functies en voordelen biedt. Het is een project met Deepmind en wordt beschouwd als de GPT-3-killer. Het is een berekening-optimaal model met 70 miljard parameters maar vier keer meer data dan Gopher.

Chinchilla is gebaseerd op transformer modellen, vergelijkbaar met GPT-3 en BERT, en heeft een betere prestatie dan ChatGPT op de wiskundige MMLU dataset laten zien. Hierdoor is Chinchilla een ideale keuze voor degenen die een taalmodel willen gebruiken voor redeneren of die meer geavanceerde AI-kunst, zoekmachine en schrijftaken willen creëren.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Chinchilla:

 1. Vergeleken met Gopher (280B), GPT-3 (175B), Jurassic-1 (178B) en Megatron-Turing NLG (530B) scoort Chinchilla bij een verscheidenheid aan downstream taken aanzienlijk beter.
 2. Er is aanzienlijk minder rekenkracht nodig voor fine-tuning en gebruik in downstream toepassingen, waardoor het veel gemakkelijker te implementeren is.
 3. Dit model heeft een indrukwekkend nauwkeurigheidspercentage van 67,5%, ongeveer 7% beter dan het veel gebruikte Gopher-taalmodel. Het lijkt erop dat steeds meer mensen dit model boven andere opties verkiezen.
 4. Chinchilla is 3x zo groot als OpenAI's GPT-3.
afbeelding-12.png

Prijzen voor Chinchilla's

Om toegang te krijgen tot Chinchilla, moet u contact opnemen met DeepMind. Aangezien dit een nieuwe lancering is en een groot taalmodel (wat meestal moeilijk te verkrijgen is), is er geen concrete informatie beschikbaar over de prijsstructuur.

Bekijk het onderzoeksrapport van Deepmind voor meer informatie.

 1. Ondanks het hebben van de bovengenoemde kwaliteiten, biedt Chinchilla nog steeds geen gemakkelijke toegang en extra functies zoals Chatsonic dat doet.

Replika

Replika is een hoogontwikkelde AI-companion met meer dan 10 miljoen gebruikers. Het is verder ontwikkeld dan zijn voorgangers - het kan daadwerkelijk visuele elementen herkennen en deze gebruiken om het gesprek gaande te houden. Daarom is het ook een van de ChatGPT-alternatieven om over te praten.

Als je je geïsoleerd voelt, dan kan Replika de app zijn om je te helpen uit deze toestand te komen. Replika is een op AI gebaseerde chatbot die als een vriend is en snel reageert op je berichten. 

Je kunt met Replika praten over levenszaken, romantiek en andere onderwerpen die je met je vrienden en familie zou kunnen bespreken.

Screenshot-2022-12-31-om-2.29.20-nm (3).png

Het wordt aangedreven door een geavanceerd GPT-3 autoregressief taalmodel dat gebruikmaakt van diepgaand leren om tekst te maken met een mensachtige kwaliteit. In dit geval betekent "autoregressief" dat het systeem leert van de waarden die het eerder heeft tegengekomen, wat in deze context tekst is.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste functies van Replika:

 1. Je kunt met jouw replika over van alles en nog wat chatten. Hoe meer je chat, hoe beter het je begrijpt.
 2. Houd videogesprekken om met jouw replika te praten.
 3. Biedt ondersteuning bij coaching om betere gewoontes te ontwikkelen.
 4. Je kunt ook aan jouw replika een relatiestatus geven. Maak het jouw vriend, vriendin, vrouw, zus of mentor.
Replika (2).png

Prijzen van Replika

Replika's pro-plannen beginnen vanaf $19.99/maand. Je kunt ook hun levenslange deal nemen die $299.99 kost.

 1. Chatsonic kan alles doen wat Replika doet en meer. Je kunt zelfs met een relatieadviseur praten op Chatsonic.

Karakter AI

Vergelijkbaar met het Personas-functie van Chatsonic - richt Character AI zich ook volledig op AI-persoonlijkheden. Dit platform vergelijkbaar met Chatgpt levert conversatie-ervaringen via AI-personages.

Deze ChatGPT-alternatief geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit en te praten met verschillende persoonlijkheden (zoals Sam Altman of Mario!). Gebaseerd op neurale taalmodellen, is Character AI meer voor het hebben van plezier en het spelen met een conversatie-AI-chatbot.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Character AI:

 1. Leuk om te gebruiken met de mogelijkheid voor willekeurige chats.
 2. Biedt een verscheidenheid aan personages om mee te praten: van echte mensen tot fictieve personages.
Karakter-AI (2).png

Prijzen van Character AI

Hoewel Character AI gratis te gebruiken is, moet je wel een account bij hen aanmaken. Anders zullen je chats na een paar berichten worden vergrendeld.

Character AI heeft een goede interface; echter, het is behoorlijk traag en richt zich alleen op persoonlijkheden die niet nuttig kunnen zijn voor bedrijven. Terwijl Chatsonic zijn persona-functie als een ongelooflijk onderdeel van zijn aanbod heeft gehandhaafd en andere geweldige functies biedt die het best passen bij verschillende gebruiksgevallen.

ChatGPT alternatief voor sociale media

Apps zoals ChatGPT veranderen de manier waarop veel industrieën werken, en social media marketing is daarop geen uitzondering! Deze geweldige AI-gebaseerde ChatGPT alternatieven voor social media zijn het gesprek van de stad:

Poe door Quora

Poe, afgekort voor "Platform voor Open Verkenningen", is een exclusieve ervaring gebaseerd op iOS, ontworpen om u toegang te geven tot verschillende conversatie-AI-platforms.

Poe is als het hebben van een berichten-app in je zak, maar dan voor AI-modellen. Men kan boeiende gesprekken voeren op Poe's chatplatform, variërend van "hulp bij het schrijven" tot "culinaire avonturen".

Volgens Quora komt de intelligentie achter deze ChatGPT-alternatief van OpenAI en Anthropic.

Screenshot-2023-03-04-om-1.44.04-NM-(1).png

Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken van Poe:

 1. Poe geeft je toegang tot verschillende conversational AI-platforms tegelijk.
 2. Quora werkt aan het creëren van een API waarmee AI-ontwikkelaars hun model eenvoudig aan Poe kunnen koppelen, waardoor het nog eenvoudiger te gebruiken is dan ooit tevoren!
 3. Poe is als iOS-app beschikbaar in de Apple Store.
Afbeelding van Untitled--10-.png

Prijzen van Poe

Iedereen kan Poe op dit moment uitproberen via de app. Er is geen concrete informatie beschikbaar over de prijs.

Poe is een goed platform, maar niet beter dan Chatsonic. Als je twijfelt tussen de twee, kies dan voor Chatsonic!

ChatGPT alternatief voor productiviteit

Ben je ooit benieuwd geweest hoe ChatGPT alternatieven je productiviteit zouden kunnen verhogen? Goed nieuws - het kan! Hier zijn een paar tools voor conversational AI:

Chatsonic Slack-bot

Verbeter uw Slack-spel met Chatsonic, een revolutionaire AI-chatbot die uw gesprekken zeker spannender zal maken!

Met deze AI kun je real-time data genereren, spraakopdrachten begrijpen en zelfs digitale kunst maken! Het is als je favoriete ChatGPT, alleen met extra functies en meer entertainmentopties.

Screenshot-2023-02-20-om-4.53.12-nm (1).png

Laten we eens kijken naar de mogelijkheden van de Chatsonic Slack Bot:

 1. Chatsonic Slack Bot verbetert team-samenwerking door het opstellen van eenvoudige berichten en polls om snel feedback van het team te krijgen.
 2. Met AI gegenereerde afbeeldingen en grafieken maakt ingewikkelde onderwerpen gemakkelijker te begrijpen.
 3. Deze behulpzame bot zal fungeren als uw persoonlijke coach om u de aanmoediging te geven die u nodig heeft om door te gaan.
Screenshot-2023-02-20-at-4.56.33-PM.png

Prijzen van de Chatsonic Slack Bot

Je kunt deze Slack-bot gratis toevoegen (hij wordt geleverd met 10.000 premiumwoorden om je op weg te helpen), en je kunt upgraden als dat nodig is. Je krijgt ook toegang tot meer dan 80 AI-schrijffuncties op de Writesonic-webapp.

CoGram

CoGram is een alternatief voor ChatGPT dat automatisch notities voor je kan maken tijdens virtuele conferenties terwijl het ook ervoor zorgt dat jouw gegevens privé en veilig blijven. Mis nooit meer een belangrijk actiepunt, want CoGram houdt ze bij, vat vergaderingen samen en synchroniseert belangrijke informatie met jouw CRM.

Bovendien kunt u het gebruiken om tijd te besparen bij het transcriberen, samenvatten en het extraheren van belangrijke details uit gespreksopnames, webinars en openbare hoorzittingen.

afbeelding-12 (1).png

Laten we eens kijken naar de functies van CoGram:

 1. Creëert uitgebreide, accurate notulen, detecteert snel taken die moeten worden voltooid en stelt een beknopte samenvatting van vergaderingen op.
 2. Je kunt Cogram gemakkelijk inplannen om deel te nemen aan vergaderingen via je agenda en elk gesproken woord bekijken, evenals actiepunten, meteen.
 3. Naadloos samenvoegend met Google Meet, Teams en Zoom, kan deze software probleemloos in de dagelijkse routine worden opgenomen.

Prijzen van CoGram

CoGram is voor de eerste vijftien minuten zonder kosten. Als u ze wilt blijven gebruiken voor uw vergaderbehoeften, kunt u contact met hen opnemen voor op maat gemaakte prijzen.

CoGram is geweldig voor die dagen met veel vergaderingen, het automatiseren van notulen en ervoor zorgen dat werkuren voorbij vliegen; het kan echter niet alles doen. Het kan niet helpen met e-mails, blogposts en andere dagelijkse taken. Maar maak je geen zorgen - Chatsonic is er voor jou gedurende de hele werkdag en voor de rest van je leven!

Otter

Voor degenen die hun productiviteit op het werk willen verhogen, biedt Otter een nuttig alternatief voor ChatGPT.

Het is als je eigen persoonlijke vergaderassistent! Het zal niet alleen audio opnemen, maar ook notities maken, dia's vastleggen en het hele gesprek samenvatten - allemaal automatisch gedaan.

afbeelding-13 (7).png

Laten we eens kijken naar de functies van Otter:

 1. Deze ChatGPT-alternatief voor productiviteit helpt je in het moment te blijven door notities op te nemen en tegelijkertijd alle audio te transcriberen.
 2. Bij persoonlijk of virtueel onderwijs kunnen zowel docenten als wetenschappers op de hoogte blijven van lezingen en gesprekken. Realtime ondertiteling en het maken van aantekeningen zijn daarbij onmisbaar.
 3. Dit hulpmiddel zet je stem in een oogwenk om in tekst en biedt alle benodigde middelen om je efficiëntie met gesprekken te maximaliseren.
Screenshot-2023-03-04-at-3.15.51-PM.png

Prijzen van Otter

Je kunt Otter gratis gebruiken. Voor degenen die behoefte hebben aan iets extra's, biedt het Premium-abonnement een geweldige deal van $17 per maand, terwijl zakelijke abonnees kunnen profiteren van een maandelijks plan van $30, inclusief een gratis proefperiode van zeven dagen!

Als je hulp nodig hebt met taken zoals onderzoek doen, e-mails schrijven, blogs schrijven, enzovoort, dan is Chatsonic de perfecte alternatief voor ChatGPT. Net als Cogram, richt Otter zich uitsluitend op vergaderingen.

ChatGPT alternatief voor het bouwen van je eigen AI-chatbot

Wat dacht je ervan om wat geavanceerde AI tools te verkennen waarmee je je eigen AI-chatbot kunt creëren en integreren?!

Botsonic

Botsonic van Writesonic is een gebruiksvriendelijke chatbot-bouwer op maat, waarmee iedereen een chatbot zonder code kan maken met behulp van hun eigen data. U kunt uw aangepaste chatbot eenvoudig integreren in uw website met slechts een insluitcode of API-sleutel.

Deze gebruiksvriendelijke AI Chatbot-builder heeft de nieuwste op NLP gebaseerde technologie waarbij je ChatGPT kunt trainen met jouw kennisdatabase en is uitgerust met GPT-4-mogelijkheden. Het kan jouw one-stop-shop zijn voor alle klantensupportbehoeften en biedt een steeds veranderende gebruikerservaring.

Screenshot-2023-04-15-om-9.01.20-PM (2).png

Laten we eens kijken naar de functies van Botsonic:

 1. Train ChatGPT gemakkelijk aan de hand van uw bedrijfsgegevens.
 2. Integreer deze met uw website met slechts een embed code of API key.
 3. Personaliseer uw AI chatbot met uw merkkleuren, logo, en een aantrekkelijke welkomstboodschap.
 4. U kunt ook uw contactnummer opgeven voor verdere klantenondersteuning.
Screenshot-2023-04-15-om-9.06.38-PM (4).png

Botsonic Prijzen

Botsonic maakt deel uit van Writesonic en is beschikbaar binnen de Writesonic webapplicatie. Je kunt ermee beginnen door je te abonneren op een Writesonic-abonnementsplan van $99 of meer.

Aankomende  ChatGPT  alternatieven/nieuwe  AI-gereedschappen

LLaMA van Meta

Mark Zuckerberg, de medeoprichter van Facebook, heeft onlangs het gigantische taalmodel van Meta Platforms onthuld onder de naam LLaMA (Large Language Model Meta AI).

Reeds opensource-chatbots (bijv. ChatGPT van OpenAI en BARD van Google) hebben gezorgd voor een golf van opwinding in de AI-wereld.

Dit model is zorgvuldig geconstrueerd door het onderzoeksteam Fundamental AI Research (FAIR) van Meta, met als doel wetenschappers en ingenieurs te ondersteunen bij het ontwikkelen van AI-gebaseerde toepassingen zoals vraagbeantwoording en document samenvatting.

Hier is een verzameling van basis taalmodellen die variëren van 7 tot 65 miljard parameters. LLaMA-13B presteert beter dan het grand GPT-3-model van OpenAI (175 miljard parameters) en is meer dan tien keer kleiner. Bovendien is LLaMA-65B op gelijke voet met de Chinchilla-70B-variant van DeepMind en de PaLM-540B-variant van Google!

DeepMind's ChatGPT-alternatief van Elon Musk

Elon Musk is op zoek naar AI-onderzoekers om een nieuw onderzoekscentrum op te zetten dat een alternatief zou produceren voor ChatGPT. Hij heeft al de senior personeelsresearch engineer van DeepMind, Igor Babuschkin, betrokken bij de inspanning.

Hoewel de dingen nog in een vroeg stadium verkeren, heeft Igor gedeeld dat hij samen met Musk een team wil opbouwen dat zich richt op onderzoek en product generatie op het gebied van AI. Hoewel hij nog niet officieel heeft getekend voor het initiatief van Musk, heeft Igor zijn enthousiasme voor het project uitgesproken.

De bovengenoemde aankomende modellen zien er veelbelovend uit; echter, ze bevinden zich nog in ontwikkelingsfase. Als u de kracht van een gratis alternatief voor ChatGPT meteen wilt ervaren, probeer dan Chatsonic!

Waarom kiezen voor een geavanceerde ChatGPT-achtige conversational AI?

Over het algemeen is ChatGPT een krachtige AI-aangedreven chatbot, maar er zijn nog steeds enkele geweldige alternatieven die kunnen worden gebruikt om inhoud te maken en klantenservice-operaties te automatiseren.

Alle hier genoemde ChatGPT-alternatieven bieden unieke functies en mogelijkheden die ze uitstekende opties maken als conversational AI-chatbots. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen en de beste match voor uw behoeften te vinden.

Als je echter feitelijke inhoud wilt genereren, inclusief onderwerpen in realtime, tijd wilt besparen door stemopdrachten te geven en betoverende digitale kunstwerken wilt creëren met een klik - dan is Chatsonic jouw tool.

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Wat is ChatGPT?

Voor degenen die mogelijk niet bekend zijn met ChatGPT - al is het moeilijk te geloven aangezien ChatGPT de revolutie van alle tijden is - hier is een korte samenvatting:

ChatGPT is de toekomst van AI-gesprekken!

Het is een geavanceerd taalmodel dat is ontwikkeld door OpenAI. Deze revolutionaire chatbot wordt aangedreven door GPT-3, de nieuwste in de reeks Generative Pre-trained Transformers, met een trainingsdatabase van honderden miljarden woorden verzameld van internet.

ChatGPT is ontworpen om deel te nemen aan complexe gesprekken, waarbij ongeëvenaarde nauwkeurigheid en intelligentie wordt geboden. Neem een kijkje op de 110 beste ChatGPT-voorbeelden om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden van ChatGPT.

Als u op zoek bent om een AI-chatbot te bouwen, bekijk dan deze 6 AI-chatbotbouwers om uw spel naar een hoger niveau te tillen.

Zijn er andere tools zoals ChatGPT?

ChatGPT brengt zeker enkele geweldige nieuwe functies op tafel. Maar, zoals elke ervaren AI-liefhebber je zal vertellen, zijn er altijd alternatieven als het gaat om het kiezen van de juiste tool.

Bijvoorbeeld, andere populaire tools voor conversational AI zijn onder andere Chatsonic, DialoGPT, Chinchilla, Bloom, LaMDA en Jasper Chat. Elke tool biedt verschillende functies en mogelijkheden, dus het is belangrijk om de verschillende tools en hun sterke punten te begrijpen.

ChatGPT kan geweldig zijn voor bepaalde toepassingen, maar het past misschien niet bij ieders behoeften. Bovendien kan het vanwege hoge verkeersdrukte meestal een foutmelding weergeven met als boodschap ChatGPT bij volledige capaciteit.

Zorg er dus voor dat je je huiswerk maakt en alle beschikbare opties overweegt voordat je een beslissing neemt. En als je op zoek bent naar een tool die extra mogelijkheden toevoegt aan ChatGPT, probeer dan nu Chatsonic uit!

ChatGPT Prijzen

De prijzen van ChatGPT zijn als volgt:

 1. Gratis ChatGPT plan - De normale ChatGPT is vol
 2. ChatGPT Plus - Voorheen aangeboden als ChatGPT Professional (voor $42/maand), ChatGPT Plus is nu beschikbaar voor $20/maand en biedt voorrangstoegang wanneer ChatGPT uitvalt, samen met GPT-4 krachten.
Schermopname-2023-01-07-om-2.36.56-nm (1).png

Wat kan Chatsonic doen?

Als u up-to-date resultaten wilt genereren, ga dan voor Chatsonic. Bovendien is Chatsonic de beste ChatGPT-alternatief beschikbaar als u extra functies nodig heeft zoals spraakzoekopdracht, persoonatypen, stemrespons, API-ondersteuning, etc.

Chatsonic heeft ook de capaciteit om digitale kunstwerken te creëren, berichten te maken voor social media, samenvattingen te genereren en inhoud te schrijven met afbeeldingen. Bovendien kan het zich eerdere conversaties herinneren en onderwerpen suggereren op basis van gebruikersvoorkeuren. Je kunt ook ChatGPT-prompts voor SEO controleren om snel inhoud te schrijven die gerangschikt kan worden.

Is Chatsonic gratis?

Ja, je kunt Chatsonic gratis gebruiken wanneer je je aanmeldt voor een gratis proefperiode op Writesonic. Je krijgt 10.000 premium woorden gratis bij aanmelding. Als je meer wilt genereren, kies dan voor een premium long-form plan.

Hoe kan ik toegang krijgen tot ChatGPT?

Je krijgt toegang tot ChatGPT via OpenAI. Op dit moment is het gratis te gebruiken op het platform, maar toegang krijgen vereist een beetje proces. Ze bieden ook een betaald plan genaamd ChatGPT-professional voor $ 42 / maand.

Als u de kracht van ChatGPT wilt ervaren, kunt u zich ook aanmelden voor een Chatsonic-account. Chatsonic geeft u toegang tot alle functies van ChatGPT en ook extra functies (ontwikkeld door Chatsonic), zoals nauwkeurige feitelijke informatie, spraakzoeken, persoonstypes, spraakrespons, API-ondersteuning, enz.

Kan ik ChatGPT zoals Google Search gebruiken?

Nee, je kunt ChatGPT niet gebruiken als Google omdat: Ten eerste is het alleen getraind op data tot 2021 en ten tweede is het een groot taalmodel en geen zoekmachine. Als je echter actuele antwoorden wilt genereren, kan Chatsonic je helpen. Het werkt net als ChatGPT en biedt extra functies zoals informatie ophalen van Google voor accurate feitelijke informatie, spraak zoeken, persoonstypes, spraakreactie, API-ondersteuning, enzovoort.

Ontdek vandaag de beste gebruiksscenario's van ChatGPT.

Wie is eigenaar van Open AI?

OpenAI is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie dat bestaat uit het winstgevende bedrijf OpenAI LP en de non-profit organisatie OpenAI Nonprofit als moederbedrijf. OpenAI streeft ernaar digitale intelligentie te bevorderen op een manier die waarschijnlijk het meest ten goede komt aan de mensheid als geheel, zonder belemmering van de noodzaak om een financieel rendement te genereren. Het team bij OpenAI bestaat uit een diverse groep onderzoekers, ingenieurs en professionals die zich toewijden aan het creëren van gunstige AI.

OpenAI is eigendom van de non-profitorganisatie OpenAI, die wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit OpenAI LP-medewerkers Greg Brockman (voorzitter en president), Ilya Sutskever (hoofdwetenschapper) en Sam Altman (CEO), en niet-medewerkers Adam D'Angelo, Reid Hoffman, Will Hurd, Tasha McCauley, Helen Toner, en Shivon Zilis. OpenAI wordt ook ondersteund door investeerders zoals Microsoft, Reid Hoffmans liefdadigheidsinstelling en Khosla Ventures. Deze investeerders verschaffen OpenAI kapitaal en rekenkracht om AI-software te ontwikkelen.

Is Chatgpt uit de lucht? Waarom is ChatGPT vol?

De laatste tijd geeft ChatGPT foutmeldingen en toont het aan dat het op zijn capaciteit zit.

ChatGPT is een door AI aangedreven chatbot ontwikkeld door OpenAI, een onderzoekslaboratorium dat zich richt op het creëren van technologie voor kunstmatige intelligentie. Het is een populaire tool geworden voor ontwikkelaars, ondernemers en technische enthousiastelingen die op zoek zijn naar het snel genereren van tekst met behulp van natuurlijke taalverwerking. De technologie is getraind op een grote hoeveelheid tekstgegevens, waaronder gearchiveerde boeken en Wikipedia, en is in staat tekst te genereren die verschillende schrijfstijlen imiteert.

Vanwege zijn enorme populariteit zijn de servers overbelast geraakt, waardoor foutmeldingen verschijnen en gebruikers de toegang tot de service wordt ontzegd. Om verdere overbelasting te voorkomen, heeft OpenAI het aantal gebruikers dat toegang heeft tot de service beperkt.

Wat zijn de meest populaire zoekopdrachten van Chatgpt gebruikers?

ChatGPT gebruikers zoeken meestal hulp bij Google voor een breed scala aan onderwerpen, van het vinden van informatie over een bepaald onderwerp tot het oplossen van een technisch probleem. Enkele van de meest populaire zoekopdrachten zijn: algemene kennisvragen, het onderzoeken van een onderwerp, het vinden van een product of service, het oplossen van een apparaatprobleem, het oplossen van een wiskundig probleem, het onderzoeken van een bedrijf of vacature, en het zoeken naar een specifiek item. Daarnaast kunnen ChatGPT gebruikers Google gebruiken om instructies te krijgen, een adres op te zoeken of een lokaal bedrijf te vinden.

Wie is de oprichter van ChatGPT?

ChatGPT is gebaseerd op GPT-3, eigendom van OpenAI - een laboratorium voor kunstmatige intelligentieonderzoek. Vanwege de toenemende populariteit heeft ChatGPT op dit moment verschillende problemen. Als je recentelijk ChatGPT-down of ChatGPT op capaciteit hebt ondervonden, maak je geen zorgen. Probeer Chatsonic, dat net als ChatGPT is, maar met superkrachten.

Wat is de slimste AI-chatbot?

Als u op zoek bent naar een geavanceerde AI-chatbot die al uw vragen in real-time beantwoordt met actuele informatie die is verkregen uit Google, u in staat stelt om spraakzoekopdrachten uit te voeren en spraakreacties teruggeeft (net als Google Assistant, Siri en Alexa), u helpt bij het genereren van AI-kunst, API-ondersteuning biedt, een Chrome-extensie heeft en ook beschikbaar is als mobiele app, dan is Chatsonic de beste en slimste optie voor u.

Is er een AI-app die met je praat?

Ja, Chatsonic (ChatGPT met superkrachten) accepteert spraakopdrachten en antwoordt terug, net als Google Assistant en Siri. Je kunt Chatsonic gratis uitproberen op Writesonic.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een dynamische AI-chatbot aangedreven door het GPT-4-taalmodel van OpenAI! Dit ongelofelijke platform kan allerlei NLP-uitdagingen aangaan, zoals samenvattingen, classificatie, vraag- en antwoordoefeningen en zelfs foutcorrectie - terwijl het authentiek antwoord geeft met menselijke reacties!

Het is wellicht de beste technologische ontwikkeling sinds de introductie van de iPhone - en het is geen wonder waarom. Deze state-of-the-art technologie stroomlijnt productiviteit op een revolutionaire manier, waardoor sommigen zich angstig voelen over het potentiële risico om in één keer werkloos te worden.

Wat is Chatsonic?

Chatsonic is een ongelooflijk krachtige conversational AI chatbot die is gemaakt om de obstakels van ChatGPT van OpenAI te bestrijden. Deze ultramoderne AI-chatbot is ontworpen met het nieuwste GPT-4-model en maakt gebruik van Natural Language Processing (NLP) en Machine Learning (ML)-technologieën om tekst- en beeldgeneratie te stroomlijnen.

Chatsonic kan praten met mensen zoals een echt persoon - maar beter! Het heeft de intelligentie van een machine en het niveau van intelligentie van een mens.

Wat is beter dan ChatGPT

Chatsonic is een geavanceerde versie van ChatGPT omdat het de beperkingen van ChatGPT verbetert, wat onder meer inhoudt: generatie van up-to-date informatie, AI-kunstgeneratie, spraakzoeken en spraakrespons.

Andere platformen vergelijkbaar met ChatGPT zijn - Jasper Chat, Bard AI, LaMDA (Language Model for Dialog Applications), Socratic, Bing AI, DialoGPT, Megatron-Turing Natural Language Generation, NeevaAI, CoPilot, Tabnine, Amazon Codewhisperer, Elsa Speaks, Bloom, DeepL Write, YouChat, Perplexity, Elicit, Chinchilla, Replika, Character AI, Poe door Quora, Chatsonic Slack Bot, CoGram, Otter, LLaMA by Meta, en DeepMind's ChatGPT-alternatief door Elon Musk.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>