ChatGPT kan u nu helpen winkelen via Mercari's door AI aangedreven assistent

mercari.jpg

Mercari, een digitale marktplaats voor tweedehands spullen, heeft deze week de lancering aangekondigd van een bètaversie van Merchat AI, een nieuwe virtuele winkelassistent aangedreven door het kunstmatige intelligentiesysteem van ChatGPT.

De nieuwe Merchat AI-functie is al live en beschikbaar voor klanten om hen te helpen de site gemakkelijker te navigeren en snel te vinden waar ze naar op zoek zijn, in plaats van de tijdrovende optie om door producten te zoeken en te scrollen.

Ook: AI kan 25% van alle banen automatiseren. Dit zijn de banen die het meest (en minst) risico lopen

Mercari is een online winkel die gebruikers verwelkomt die tweedehands artikelen willen verkopen of kopen, net als een virtuele kringloopwinkel.

Naarmate generatieve AI-modellen zoals ChatGPT, Bing Chat en Google Bard ervoor zorgen dat mensen de voorkeur geven aan gesprekschatbots boven zoekmachines, hebben apps zoals Mercari ervoor gekozen om de AI-chatbotoptie aan klanten aan te bieden als alternatief voor de zoekfunctie.

Ook: Stapel je kledingkast, niet je rekeningen: De beste tweedehands winkel apps

Het gebruik van ChatGPT voor Merchat AI geeft Mercari de kracht van het grote taalmodel dat de wereld heeft veroverd. "Met deze technologie benutten we de transformerende kracht van kunstmatige intelligentie om het winkelen en verkennen van de uitgebreide marktplaats van Mercari voor Amerikanen gemakkelijker te maken", legde de CEO van Mercari U.S., John Lagerling, uit.

"We verwachten dat AI-generatie ook meer mogelijkheden zal bieden om onze klantbeleving te itereren, samen met extra manieren om de doorverkoopervaring nog aantrekkelijker te maken voor kopers en verkopers", voegde hij toe.

Ook: Is Temu legitiem? Wat u moet weten over deze enorm populaire winkel-app

Wanneer u Merchat AI kiest door naar Mercari.com/Merchat te gaan, kunt u in realtime een gesprek voeren met de AI-chatbot en vragen wat u zoekt met zo weinig of zoveel detail als u wilt opnemen.

De bot kan reageren met enkele verduidelijkende vragen om de resultaten te beperken die het je zal laten zien. Vervolgens gaat het door de miljoenen Mercari-aanbiedingen om de meest nauwkeurige aanbevelingen weer te geven op basis van jouw uitgesproken behoeften.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>