Hoe ChatGPT prompts te schrijven voor de beste resultaten

reverse-prompt-chatgpt-64108376ed35e-sej-760x400.png

Met de opkomst van AI-aangedreven taalmodellen zoals ChatGPT, bepaalt de kwaliteit van de prompts die je schrijft de kwaliteit van de resultaten die je van de tool krijgt.

U kunt ChatGPT instrueren om informatie, sociale media berichten, productbeschrijvingen en meer te genereren door een paar trefwoorden of zinnen te verstrekken.

Of je nu een digitale marketeer, blogger of bedrijfseigenaar bent, het beheersen van de kunst van schrijfopdrachten is essentieel voor het creëren van boeiende inhoud die resoneert met je publiek.

Het schrijven van effectieve prompts kan een uitdaging zijn omdat de kwaliteit van de uitvoer afhankelijk is van de specifieke en duidelijke instructies.

Hier zijn enkele bruikbare tips en beste praktijken voor het schrijven van prompts die de beste resultaten opleveren voor ChatGPT.

Schrijf Uitdagingen Voor ChatGPT

Wat is een ChatGPT-prompt?

Een ChatGPT prompt is een instructie of discussieonderwerp dat een gebruiker aan de ChatGPT AI-model verstrekt om op te reageren.

De prompt kan een vraag, statement of elke andere stimulans zijn die bedoeld is om creativiteit, reflectie of betrokkenheid te bevorderen.

Gebruikers kunnen gebruik maken van het promptbericht om ideeën te genereren, hun gedachten te delen of een gesprek te starten.

ChatGPT-aanwijzingen zijn ontworpen om open te zijn en kunnen worden aangepast op basis van de voorkeuren en interesses van de gebruiker.

Hoe u schrijft prompts voor ChatGPT

Begin door ChatGPT een schrijfopdracht te geven, zoals: "Schrijf een kort verhaal over een persoon die ontdekt dat ze een superkracht hebben."

ChatGPT zal vervolgens een reactie genereren op basis van uw invoer. Het antwoord kan bestaan uit een paar zinnen of meerdere alinea's, afhankelijk van de complexiteit van de prompt en het detailniveau dat u gevraagd heeft.

Gebruik het ChatGPT-gegenereerde antwoord als startpunt voor het schrijven. Je kunt de ideeën en concepten die in het antwoord worden gepresenteerd overnemen en uitbreiden, je eigen unieke draai aan het verhaal toevoegen.

Als je extra ideeën wilt genereren, probeer dan ChatGPT vervolgvragen te stellen die verband houden met je oorspronkelijke prompt.

Nieuwe AI-gedreven Content Marketing Toolkit

Neem next-gen technologieën aan voordat uw concurrenten dat doen. Maak goed geoptimaliseerde en gerichte inhoud die resultaten drie keer sneller oplevert.

Bijvoorbeeld, zou je kunnen vragen: "Met welke uitdagingen zou de persoon te maken kunnen krijgen bij het ontdekken van zijn/haar nieuwe superkracht?" of "Hoe zou de persoon zijn/haar relaties met anderen beïnvloeden door hun superkracht?"

Onthoud dat de antwoorden van ChatGPT worden gegenereerd door kunstmatige intelligentie en mogelijk niet altijd perfect zijn of precies zijn wat je wilt.

Niettemin kunnen ze nog steeds een geweldige bron van inspiratie zijn en je helpen bij het beginnen van het schrijven.

Onmisbare Chrome-extensie

Ik raad aan om de WebChatGPT-plug-in te installeren. Hiermee kunt u relevante Google-resultaten toevoegen aan uw ChatGPT-prompts.

Deze extensie voegt de eerste webresultaten toe aan uw ChatGPT-prompts voor meer nauwkeurige en actuele gesprekken.

schermopname-02-22-23-om-07.32-uur-63f660181d55f-sej.png

Bijvoorbeeld, als ik zou vragen: "Wie is Vincent Terrasi?", heeft ChatGPT geen antwoord.

Met WebChatGPT aan, maakt de Chrome-extensie een nieuwe prompt met de eerste Google-resultaten, en nu weet ChatGPT wie Vincent Terrasi is.

Maar de hallucinatie is er nog steeds, omdat ik nooit voor Hilti heb gewerkt; ChatGPT heeft het bedrijf verzonnen omdat het geen gegevens had.

afbeelding van screenshot-02-22-23-om-10.42-pm-63f6903b55eaa-sej.png

Beheers omgekeerde prompttechniek

ChatGPT kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor het omkeren van prompts omdat het natuurlijke en boeiende reacties genereert op een gegeven input.

Door de prompts die gegenereerd worden door ChatGPT te analyseren, is het mogelijk inzicht te krijgen in de onderliggende denkprocessen en besluitvormingsstrategieën van het model.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van ChatGPT voor het omkeren van prompts is dat het model zeer transparant is in zijn besluitvorming.

Dit betekent dat het mogelijk is om de redenering en logica achter elke reactie te traceren, waardoor het gemakkelijker wordt om te begrijpen hoe het model tot zijn conclusies komt.

Als je dit een paar keer hebt gedaan voor verschillende soorten content, dan krijg je inzicht in hoe je meer effectieve prompts kunt maken.

Bereid Je ChatGPT Voor Op Het Genereren Van Prompts

Eerst, activeer de reverse prompt engineering.

  • Typ de volgende vraag in: "Reverse Prompt Engineering inschakelen? Met Reverse Prompt Engineering bedoel ik het maken van een prompt van een gegeven tekst."
schermafbeelding-02-22-23-om-07.18-pm-63f65c6e0ffb2-sej.png

Oké, ChatGPT is nu klaar om jouw opdracht te genereren. Je kunt de productbeschrijving testen in een nieuwe chatbot-sessie en de gegenereerde opdracht beoordelen.

  • Type: “Maak een zeer technische omgekeerde prompt-engineering sjabloon voor een productbeschrijving over de iPhone 11.”
schermopname-02-22-23-om-07.19-pm-63f65cd12c391-sej.png

Het resultaat is geweldig. U kunt testen met elke tekst die u wilt reproduceren. Hier is een voorbeeld van een prompt voor de verkoop van een Kindle op Amazon.

  • Type: “Reverse Prompt onderzoek de volgende {product), en neem de schrijfstijl en lengte van de tekst over:
    product =”
screen-shot-02-22-23-at-07.24-pm-63f65dd60fdd0-sej.png

Ik heb het getest op een SEJ-blogpost. Geniet van de analyse - het is uitstekend.

  • Type: "Achterwaarts Prompt-engineer de volgende {tekst}, vang de toon en schrijfstijl van de {tekst} om op te nemen in de prompt:
    tekst = alle tekst afkomstig van https://www.searchenginejournal.com/google-bard-training-data/478941/"
afbeelding-van-screen-shot-02-22-23-at-07.27-pm-63f65ecfc692e-sej.png

Maar wees voorzichtig dat je ChatGPT niet gebruikt om je teksten te genereren. Het is slechts een persoonlijke assistent.

Zijn alle antwoorden die gegenereerd worden door ChatGPT echt uniek? Of overschatten we zijn vermogen om verschillende teksten te produceren?

Dit is de boeiende vraag die ontstond nadat ik 10.000 teksten had geanalyseerd die zijn geproduceerd door ChatGPT.

Conclusie

Tot slot heeft de studie naar de tekstkwaliteit die is gegenereerd door ChatGPT interessante resultaten opgeleverd.

Hoewel het algoritme vergelijkbare antwoorden kan produceren op verschillende vragen, zijn er vragen over de belofte van OpenAI.

Het lijkt erop dat ChatGPT mogelijk niet het beste hulpmiddel is voor het genereren van inhoud vanwege een gebrek aan creativiteit en aanzienlijke duplicatie van de inhoud.

Desondanks kan de tool nog steeds nuttig zijn bij het vinden van de perfecte prompt voor het genereren van kwalitatieve tekst met behulp van andere generators zoals LLAMA, OPT, BLOOM, GPT3.5, of Cohere.

Meer hulpbronnen:

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>