Wat is Auto-GPT? Alles wat je moet weten over de volgende krachtige AI-tool

afbeelding_gettyimages-1395344868.jpg

Kunstmatige intelligentie heeft de laatste tijd veel ophef veroorzaakt vanwege de geavanceerde mogelijkheden van generatieve AI-modellen, zoals ChatGPT. Zorgen over de gevaren van AI-modellen en de risico's van het ontwikkelen van meer geavanceerde modellen zijn al naar voren gekomen en sommige landen heroverwegen hun beleid en gaan zelfs over tot het verbieden ervan.

Ook: Toekomstige versies van ChatGPT kunnen een meerderheid van het werk vervangen dat mensen vandaag de dag doen

Nu is er een nog krachtigere AI-toepassing op het toneel verschenen - Auto-GPT.

De veelbelovende, autonome mogelijkheden van de applicatie kunnen ons een eerste glimp bieden van algemene kunstmatige intelligentie (AGI), een type AI dat menselijke intellectuele taken kan uitvoeren.

Sinds de release op 30 maart 2023 zijn mensen gefascineerd door het, waardoor het meerdere dagen achtereen een van de meest besproken onderwerpen op Twitter is.

Wow, #AutoGPT is trending #1 op Twitter!

Ook bovenaan de lijst van de week op GitHub trending, waar we net 30k sterren hebben bereikt!

Zo geweldig om te zien hoe geïnspireerd iedereen is, erg enthousiast over de toekomst van de mensheid.

Grote dingen komen eraan.

Wat is Auto-GPT?

Auto-GPT is een experimentele, open-source Python applicatie die gebruik maakt van GPT-4 om autonoom te handelen. Dit betekent dat Auto-GPT een taak kan uitvoeren met weinig menselijke tussenkomst en zelf kan aansturen.

Tevens:Hoe je betere ChatGPT-prompts schrijft (en dit geldt ook voor de meeste andere op tekst gebaseerde AI's)

Bijvoorbeeld, je kunt aan Auto-GPT vertellen wat het einddoel moet zijn en de applicatie zal zelf elke nodige prompt genereren om de taak te voltooien.

Wie heeft Auto-GPT gemaakt?

Auto-GPT werd op 30 maart 2023 gepost op GitHub door ontwikkelaar Significant Gravitas. De applicatie wordt echter aangedreven door GPT-4, wat het nieuwste en meest geavanceerde AI-model van OpenAI is.

Wat kan Auto-GPT doen?

Volgens de GitHub-post heeft Auto-GPT internettoegang, langetermijn- en kortetermijngeheugenbeheer, GPT-4 voor tekstgeneratie en bestandsopslag en samenvatting met GPT-3.5.

Alles wat je aan ChatGPT kunt vragen, zoals het debuggen van code en het schrijven van een e-mail, kun je ook aan Auto-GPT vragen. Je kunt Auto-GPT echter vragen om zelfs meer geavanceerde taken uit te voeren, met minder prompts, zoals te zien is in de onderstaande voorbeelden van de demo.

Ook: Hoe ChatGPT te gebruiken om inhoud samen te vatten

De Github-demo toont voorbeelden van doelen, waaronder "Vermogenswaarde verhogen, Twitter-account laten groeien, Meerdere bedrijven opzetten en beheren".

De beperkingen van de toepassingen die op Github staan vermeld, waarschuwen dat de uitvoer van Auto-GPT, "mogelijk niet goed presteert in complexe zakelijke scenario's in de echte wereld." De resultaten die gebruikers echter hebben gedeeld, tonen aan dat Auto-GPT wel degelijk indrukwekkende (en nuttige) resultaten kan leveren.

Op Twitter delen gebruikers enkele manieren waarop ze het gebruiken, waaronder het gebruiken van Auto-GPT om een app te maken, een nieuwe startup te genereren, complexe onderwerpen zoals de toekomst van gezondheidszorg en medicijnen aan te pakken, en zelfs zichzelf op internet te stalken.

Net wanneer ik dacht dat AI niet indrukwekkender kon worden, blaast AutoGPT en AI-agenten mijn gedachten weg.  

Hier voert de AI-agent productonderzoek uit en maakt een samenvatting van de beste hoofdtelefoons.

Dit is gekkenwerk! En het gekste is dat het wordt aangedreven door GPT-4. 

Als je dacht dat #ChatGPT eng was, wacht maar tot je hoort over #AutoGPT!

AutoGPT kan de volgende grote stap richting #AGI zijn, die nog meer onze manier van werken zou kunnen revolutioneren dan alleen ChatGPT.

AutoGPT is de nieuwe kid on the block die voor opschudding zorgt - het kan de redenering van #ChatGPT toepassen op bredere, ingewikkelder vraagstukken die planning en meerdere stappen vereisen.

Nog steeds vroeg maar zeer indrukwekkend met veel gezondheids- en biogeneeskunde toepassingen.

Ik vroeg AutoGPT om mij op internet te bespioneren.

Dit is wild en zou de volgende grote stap in AI kunnen zijn. ChatGPT kan dit niet.

Hoe kun je toegang krijgen tot Auto-GPT?

Dus nu je weet hoe geavanceerd het is en alle buitengewone dingen die het kan doen, wil je waarschijnlijk weten hoe je er toegang toe krijgt. Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig als je zou denken.

Ook:Hoe ChatGPT te gebruiken: Wat je nu moet weten

Anders dan ChatGPT, dat in een browser leeft die u gemakkelijk kunt bezoeken, moet u specifieke software downloaden en vertrouwd zijn met Python om er toegang toe te krijgen.

De basisvereisten zijn Python 3.8, een OpenAI API-sleutel, een PINECONE API-sleutel en een ElevenLabs-sleutel (als je wilt dat het praat). Nadat je al die zaken hebt geïnstalleerd en verkregen, ben je klaar voor de feitelijke installatie en kun je de gedetailleerde instructies op de post volgen.

Waarom is Auto-GPT trending?

Auto-GPT is trending omdat mensen gefascineerd zijn door wat het kan doen en wat het mogelijk kan betekenen voor de toekomst. De mogelijkheid van Auto-GPT om doelen te bereiken door middel van eigen redenering plaatst het in een vergelijkbare categorie als wat mensen doen en hoe zij informatie verwerken.

Ook:AI kan 25% van alle functies automatiseren. Hier zijn de meest (en minst) risicovolle banen

Om die reden zeggen mensen dat Auto-GPT de eerste echte glimp van AGI is. AI die goed kan functioneren met weinig menselijke supervisie, zou het werk zoals we dat kennen kunnen revolutioneren en vele rollen kunnen vervangen die mensen nu uitvoeren.

Wat is het verschil tussen AI en AGI?

Gewoon gezegd, kunstmatige intelligentie (AI) is een brede term die verwijst naar computersystemen die in staat zijn taken uit te voeren die menselijke intelligentie vereisen. Kunstmatige Algemene Intelligentie (AGI) daarentegen verwijst naar AI die taken kan uitvoeren met behulp van zijn eigen processen, redenering en intellect, op dezelfde manier als een mens dat zou doen.

ChatGPT of een Auto-GPT: Wat is beter?

Hoewel ChatGPT een zeer capabele chatbot is, blijft het nog steeds slechts een chatbot. Als chatbot is het beperkt tot het geven van reacties op wat er direct gevraagd wordt. Het kan dus alleen geweldige dingen bereiken door menselijke sturing.

Ook: Vind je het leuk om vragen te stellen aan ChatGPT? Je kunt er (veel) geld voor krijgen

De mogelijkheden van Auto-GPT gaan verder dan dat, omdat je het kunt vragen om een taak te voltooien waar je niets van weet en vervolgens kunt kijken hoe het al het werk voor je doet. Bijvoorbeeld, deze gebruiker zag Auto-GPT een app voor hem bouwen zonder iets te hoeven doen.

autogpt probeerde een app te maken voor mij, realiseerde zich dat ik Node niet had, zocht op Google hoe ik Node kon installeren, vond een stackoverflow-artikel met een link, downloadde het, pakte het uit en startte vervolgens de server voor mij op.

Maar het is veel uitdagender om toegang te krijgen tot Auto-GPT dan tot ChatGPT. Dus ondanks dat Auto-GPT veel capabeler is, als je simpelere behoeften hebt die ChatGPT kan voldoen en je geen gedoe wilt met een installatieproces, kan ChatGPT een betere optie voor je zijn.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>