Hoe ChatGPT te gebruiken om een essay te schrijven

afbeelding4.jpg

ChatGPT's geavanceerde mogelijkheden hebben geleid tot een enorme vraag, met meer dan 100 miljoen gebruikers van de AI-tool binnen twee maanden na de lancering. Eén van de grootste kenmerken is de mogelijkheid om allerlei soorten tekst binnen enkele seconden te componeren, waaronder liedjes, gedichten, bedtijdsverhalen en essays.

Tegenover de populaire opinie kan ChatGPT veel meer dan alleen een essay voor je schrijven (wat als plagiaat wordt beschouwd). Wat nuttiger is, is hoe het je schrijfproces kan begeleiden. Hieronder laten we zien hoe je ChatGPT kunt gebruiken om zowel te schrijven als te assisteren, evenals enkele andere nuttige schrijftips.

Hoe ChatGPT u kan helpen bij het schrijven van een essay

Als u op zoek bent naar manieren om ChatGPT te gebruiken om uw schrijven te ondersteunen, zijn hier vijf verschillende manieren om te verkennen.

Het is ook de moeite waard om op te merken voordat je begint, dat als je toegang hebt tot Bing Chat, of zelfs Google Bard, je dezelfde tips hieronder kunt gebruiken op die AI-chatbots. Aangezien Bing Chat en Google Bard met internet zijn verbonden, kunnen ze beide actuele gebeurtenisbronnen en context bevatten.

Als je moet kiezen tussen deze twee chatbots voor het schrijven van een essay, raden we Bing Chat aan.

1. Gebruik ChatGPT voor het genereren van essay ideeën

Voordat je zelfs maar aan een essay kunt beginnen, moet je het idee uitwerken. Wanneer professoren essays toewijzen, geven ze studenten over het algemeen een prompt die hen de ruimte biedt voor hun eigen zelfexpressie en analyse. Als gevolg hiervan hebben studenten de taak om zelf de benadering van het essay te vinden.

Als je onlangs een essay hebt geschreven, weet je dat dit vaak het lastigste onderdeel is -- en hier kan ChatGPT helpen.

Het enige wat u hoeft te doen is het onderwerp van de opdracht invoeren, zoveel details toevoegen als u wilt, zoals waar u over wilt schrijven, en ChatGPT de rest laten doen. Bijvoorbeeld, op basis van een opdracht prompt die ik op de universiteit kreeg, stelde ik de volgende vraag:

Kunt u mij helpen bij het bedenken van een onderwerp voor deze opdracht, "Je zal een onderzoeksartikel of casestudy schrijven over een leiderschapsonderwerp naar keuze." Ik wil graag dat het de Managerial Leadership Grid van Blake en Mouton omvat en mogelijk een historische figuur.

Binnen enkele seconden produceerde de chatbot een antwoord dat mij voorzag van de titel van het essay, opties van historische figuren waarop ik me in mijn artikel kon richten, en inzicht in welke informatie ik in mijn paper kon opnemen, met specifieke voorbeelden van een casestudy die ik kon gebruiken.

afbeelding2.jpg

2. Gebruik de chatbot om een overzicht te maken

Zodra je een stevig onderwerp hebt, is het tijd om te brainstormen over wat je eigenlijk wilt opnemen in de essay. Om het schrijfproces te vergemakkelijken, maak ik altijd een overzicht, inclusief alle verschillende punten die ik wil bespreken in mijn essay. Het schrijven van een overzicht is echter meestal een tijdrovend proces.

Met ChatGPT hoef je alleen maar te vragen om het voor je te schrijven.

Ook:5 manieren om chatbots te gebruiken om je leven makkelijker te maken

Met behulp van het onderwerp dat ChatGPT me heeft gegenereerd in stap één, heb ik de chatbot gevraagd om een ​​overzicht voor me te schrijven door te zeggen:

Kunt u een outline maken voor een paper genaamd "Onderzoek naar de leiderschapsstijl van Winston Churchill door middel van Blake en Mouton's Managerial Leadership Grid"?

Na een paar seconden gaf de chatbot een holistische outline weer die verdeeld was in zeven verschillende secties, met onder elke sectie drie verschillende punten.

Bovendien:De beste AI-kunstgeneratoren om te proberen

Deze samenvatting is uitgebreid en kan worden bekort voor een korter essay, of verder worden uitgewerkt voor een langer paper. Als je iets niet leuk vindt of verder wilt aanpassen, kun je dit handmatig doen of met meer instructies aan ChatGPT.

afbeelding6.jpg

3. Gebruik ChatGPT om bronnen te vinden

Nu je precies weet wat je wilt schrijven, is het tijd om betrouwbare bronnen te vinden om je informatie uit te halen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je zoals bij alle vorige stappen ChatGPT gewoon vragen.

Alles wat je hoeft te doen is vragen om bronnen voor jouw essayonderwerp. Bijvoorbeeld, ik vroeg het volgende:

Kun je me helpen bij het vinden van bronnen voor een paper genaamd "Onderzoek naar de leiderschapsstijl van Winston Churchill via Blake en Moutons Managerial Leadership Grid"?

De chatbot gaf zeven bronnen weer, met voor elke bron een opsommingsteken dat uitlegde wat de bron was en waarom het nuttig kon zijn.

De enige voorwaarde waarvan u op de hoogte moet zijn bij het gebruik van ChatGPT voor bronnen, is dat het geen toegang heeft tot informatie na 2021, waardoor het de meest actuele bronnen niet kan suggereren. Desalniettemin is het een begin.

afbeelding3.jpg

4. Gebruik ChatGPT om een ​​voorbeeldessay te schrijven

Houd er rekening mee dat als u de tekst rechtstreeks overneemt van de chatbot en inlevert, uw werk kan worden beschouwd als een vorm van plagiaat, omdat het niet uw originele werk is. Net als bij alle informatie die uit een andere bron komt, moet tekst die gegenereerd wordt door een AI duidelijk geïdentificeerd en gecrediteerd worden in uw werk.

Ook:Docenten gebruiken ChatGPT meer dan studenten. Hier is hoe

In de meeste onderwijsinstellingen zijn de straffen voor plagiaat ernstig, variërend van een onvoldoende tot verwijdering van de school.

Als u wilt dat ChatGPT een voorbeeldtekst genereert, voer dan het onderwerp en de gewenste lengte in en kijk wat het genereert. Bijvoorbeeld, ik voerde de volgende tekst in:

Kunt u een essay schrijven van vijf alinea's over het onderwerp "Het leiderschap van Winston Churchill onderzoeken aan de hand van de Managerial Leadership Grid van Blake en Mouton"?

Binnen enkele seconden leverde de chatbot precies wat ik vroeg: een samenhangend essay van vijf alinea's over het onderwerp dat je kan helpen bij het schrijven.

Ook:Wat is GPT-4? Hier is alles wat je moet weten

Hierbij is het de moeite waard om te herinneren hoe tools zoals ChatGPT werken: Ze zetten woorden op een manier samen die ze statistisch gezien valide vinden, maar ze weten niet of wat ze zeggen waar of accuraat is. Dat betekent dat je verzonnen feiten, details of andere vreemde dingen zou kunnen tegenkomen. Het zal niet in staat zijn om origineel werk te maken, omdat het simpelweg alles samenvoegt wat het al heeft opgenomen. Het kan een nuttig startpunt zijn voor je eigen werk, maar verwacht niet dat het inspirerend of accuraat is.

afbeelding5.jpg

5. Gebruik ChatGPT om uw essay samen te bewerken

Nadat je je eigen essay hebt geschreven, kun je gebruikmaken van de geavanceerde schrijfmogelijkheden van ChatGPT om het voor jou te bewerken.

Je kunt de chatbot eenvoudig vertellen wat je specifiek wilt bewerken. Ik vroeg bijvoorbeeld om bewerking voor essaystructuur en grammatica, maar andere opties hadden onder meer stroom, toon en meer kunnen zijn.

Zodra je vraagt ​​om je essay te bewerken, zal het je vragen om je tekst in de chatbot te plakken. Zodra je dit doet, zal het je essay uitvoeren met aangebrachte correcties. Dit kan de meest nuttige tool zijn, omdat het je essay grondiger kan bewerken dan een eenvoudige spellingscontrole, door verder te gaan dan alleen spelling.

U kunt ook samen met de chatbot bewerken door deze te vragen naar een specifieke alinea of zin te kijken en te vragen deze te herschrijven of te verbeteren voor duidelijkheid.

afbeelding1.jpg

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>
  • Hoe ChatGPT te gebruiken op Windows

    In dit artikel zullen we je begeleiden bij het gebruik van ChatGPT op je Windows-apparaat, zodat je de tools hebt die je nodig hebt om te profiteren van deze krachtige AI-technologie.

  • Hoe ChatGPT te gebruiken: Wat je nu moet weten

    Als je nieuw bent in het gebruik van de populairste AI-chatbot, zullen we je begeleiden bij alles wat je moet weten om aan de slag te gaan en de verschillende manieren waarop je het kunt gebruiken.

  • Hoe ChatGPT te gebruiken voor jouw baanzoektocht in 2023

    Leer hoe je ChatGPT kunt gebruiken om je zoektocht naar een baan te verbeteren en je droombaan te vinden! Vind alle antwoorden die je nodig hebt met meer dan 40 ChatGPT prompts.