Docenten gebruiken ChatGPT meer dan studenten. Hier is hoe

gettyimages-1259924678.jpg

De geavanceerde technische mogelijkheden van ChatGPT, inclusief schrijven en coderen, zijn een belangrijke zorg voor de toekomst van het onderwijssysteem. Mensen zijn bang dat de intelligentie en brede toegankelijkheid van de AI-chatbot zullen leiden tot bedrog onder studenten.

In een verrassende wending blijkt uit een enquête dat leraren het eigenlijk meer gebruiken dan studenten.

Ook: Hoe werkt ChatGPT?

Een onderzoek van de Walton Family Foundation heeft gevonden dat binnen slechts twee maanden na de introductie, 51% van de 1.000 K-12 leraren heeft gemeld ChatGPT te hebben gebruikt, met 40% die het ten minste eenmaal per week gebruikt.

Slechts een derde van de studenten meldde dat ze ChatGPT voor school hadden gebruikt.

De onderwijssector vereist dagelijks creatief denken. Wanneer je een klaslokaal binnenloopt, is alles van het lesplan tot de opstelling van de stoelen de visie van de docent die tot leven wordt gebracht.

ChatGPT is een geweldige tool om dat creatieve denken te stimuleren.

Drie van de 10 leraren hebben ChatGPT gebruikt voor taken zoals het plannen van lessen, het bedenken van creatieve ideeën voor lessen en het opbouwen van achtergrondkennis voor lessen, volgens het onderzoek.

Met ChatGPT kunt u ideeën bespreken en gecureerde suggesties krijgen op basis van uw input-bericht. De creatieve assistentie van de chatbot kan ook buiten het klaslokaal nuttig zijn, bijvoorbeeld voor dagelijkse ideevorming over workouts, dinerrecepten, date-nights en meer.

Ook: Productiviteit tips van ChatGPT: 5 manieren om chatbots te gebruiken om je leven makkelijker te maken

Driekwart van de leerkrachten zei te geloven dat ChatGPT hen als leerkracht kon helpen groeien. Twee derde rapporteerde dat zij de voorkeur zouden geven aan mensen die tijd besteden aan het ontwikkelen van oplossingen voor hoe ChatGPT kan worden geïntegreerd in het onderwijs.

Deze resultaten staan in schril contrast met eerdere reacties van docenten. Zo beperkte het Departement Onderwijs van de stad New York eerder dit jaar de toegang tot de ChatGPT-chatbot voor zowel personeel als studenten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>