ChatGPT is zojuist de snelstgroeiende 'app' aller tijden geworden

afbeelding1.jpg

De AI ChatGPT is een ware sensatie gebleken, zelfs Google heeft er last van vanwege de snelgroeiende populariteit -- en nu denken analisten bij de Zwitserse bank UBS dat het ook de snelst groeiende consumentenapp in de geschiedenis is.

UBS-analyse schat dat ChatGPT in januari 100 miljoen actieve gebruikers had, na de lancering slechts twee maanden geleden in eind november. Het trok in slechts een week tijd één miljoen gebruikers aan.

Ook: De beste AI-chatbots: ChatGPT en andere leuke alternatieven om te proberen

Zoals Reuters opmerkt, groeit ChatGPT veel sneller dan de negen maanden die TikTok nodig had om 100 miljoen te bereiken, en de twee en een half jaar die Instagram nodig had om er te komen. In een veel vroeger tijdperk van het internet hadden Google en Facebook elk ongeveer vijf jaar nodig om 100 miljoen gebruikers te bereiken.

Als je het aan ChatGPT vraagt, dan is het het niet eens met zijn label als 'app' en beweert het dat het eigenlijk een machine-learning model is.

"Is ChatGPT de snelst groeiende app in de geschiedenis?" vroegen we het.

"Nee, de taalgenerator GPT-3 van OpenAI, die ChatGPT voedt, is geen app, het is een machine learning model dat is ontworpen om op basis van de input mensachtige tekst te genereren. GPT-3 wordt algemeen erkend als een van de grootste en meest geavanceerde taalmodellen tot nu toe, maar het is geen app en is niet gemeten in termen van gebruikersgroei."

Microsoft, dat vorige maand groot heeft geïnvesteerd in OpenAI, is begonnen met het embedden van GPT-3 in haar producten. Zo wordt GPT-3.5 bijvoorbeeld gebruikt als basis voor een aantal intelligente samenvattingsfuncties in de nieuwe Teams Premium Microsoft 365 add-on.

Microsoft heeft ook gelanceerd: de Azure OpenAI Service om ontwikkelaars toegang te geven tot GPT-3.5; DALL-E 2, de AI die afbeeldingen genereert vanuit informele beschrijvingen; en Codex, de op GPT-3 gebaseerde basis van GitHub's Copilot AI pair-programming service.

OpenAI heeft deze week een abonnementsservice gelanceerd die bekend staat als ChatGPT Plus voor degenen die de tool willen gebruiken, zelfs wanneer deze de capaciteit bereikt. De betaalde service is beschikbaar voor klanten in de VS voor $20 per maand.

Google is naar verluidt bezig met het aanpassen van Search en mogelijk andere producten aan ChatGPT. Het bedrijf test een chatbot genaamd Apprentice Bard met vergelijkbare mogelijkheden, maar ingebed met Search. Microsoft heeft naar verluidt plannen om ChatGPT te gebruiken om Bing te verbeteren.

Nonetheless, de AI-directeur van Meta, Yann LeCun, merkte onlangs op dat de onderliggende technieken van ChatGPT "niet bijzonder innovatief" zijn, aangezien het sterk afhankelijk is van de Transformer-technologie die is ontwikkeld door Google.

Ook: Redacteuren van een prestigieus wetenschappelijk tijdschrift zeggen dat ChatGPT 'gebrek aan diepgang en inzicht' had

"Ik bekritiseer het werk van OpenAI niet, noch hun claims. Ik probeer een *perceptie* van het publiek en de media te corrigeren die ChatGPT zien als een ongelooflijke nieuwe, innovatieve en unieke technologische doorbraak die ver voorloopt op iedereen", zei Le Cun als reactie.

Meta en Google hebben ook chatbots ontwikkeld, maar ze niet op dezelfde manier gepresenteerd aan de wereld zoals OpenAI dat heeft gedaan met ChatGPT. LeCun tweette een grafiek over de output van AI-onderzoek, waarbij Google en Microsoft bovenaan stonden en OpenAI onderaan, waarbij hij opmerkte: "Gegevens over de intellectuele bijdrage aan AI van verschillende onderzoeksorganisaties. Sommige organisaties publiceren kennis en open-source code voor de hele wereld om te gebruiken. Anderen consumeren het alleen."

ChatGPT heeft een gratis app uitgebracht voor iPhones. Maakt het zijn verwachtingen waar?

Al je favoriete ChatGPT-functies zijn nu beschikbaar in de palm van je hand. Hier zijn onze eerste indrukken.

Sinds de lancering eind november heeft ChatGPT de wereld veroverd. Met zijn geavanceerde mogelijkheden zoals codering en schrijven is het een integraal onderdeel geworden van de dagelijkse workflow van mensen.

Vanaf nu zal het nog makkelijker zijn om het in je dagelijks leven te integreren.

Ook: OpenAI heeft zojuist een officiële ChatGPT-app uitgebracht voor de iPhone

Op donderdag heeft OpenAI een ChatGPT-app voor iOS uitgebracht, die bedoeld is om alle functies te hebben die de desktopversie heeft, inclusief directe antwoorden op elke prompt die je het vraagt.

Naast de desktopfuncties gebruikt de app OpenAI's Whisper-technologie, een open-source spraakherkenningssysteem, om spraakopdrachten binnen de app mogelijk te maken.

De app, die slechts een paar dagen na de introductie van de Bing Chat-widget door Microsoft verscheen, is gratis en al beschikbaar om te downloaden in de App Store.

Bovendien: 6 schadelijke manieren waarop ChatGPT kan worden gebruikt

Voldoet het aan de verwachtingen? We hebben de app gedownload om het voor jou uit te zoeken.

Het downloaden van de app

Als je een iPhone-gebruiker bent met iOS 16.1 of hoger, kun je de app downloaden door te klikken op deze app link, waarmee je naar de App Store wordt geleid.

Let op dat als je de naam van de app gewoon in de App Store typt, de ChatGPT-app van OpenAI niet zal verschijnen. In plaats daarvan zul je apps vinden die proberen ChatGPT na te doen, die we je niet aanraden te downloaden.

Aan de slag gaan 

Zodra je de app downloadt, wordt je gevraagd om in te loggen op je OpenAI-account. Als je nog geen account hebt, kun je er gemakkelijk een aanmaken in de app.

Zodra u zich aanmeldt, bent u klaar om te beginnen met chatten.

Aan de slag met de app

afbeelding3.jpg

De interface van de app is strak en heeft een lay-out die lijkt op de Berichten-app die wordt gebruikt om tekstberichten te versturen op iPhones.

Op dezelfde manier als je een conversatie zou beginnen via tekst met een vriend, kun je een prompt typen en deze naar ChatGPT sturen.

De eerste prompt die ik de chatbot gaf was: "Kun je een e-mail voor mij schrijven waarin ik aan mijn baas vertel dat ik ziek zal moeten melden?"

Ook: Hoe je ChatGPT kunt gebruiken om je cv op te bouwen

De reactie werd snel gegenereerd en had dezelfde kwaliteit als de output op een desktop, zoals te zien is op de foto hierboven. De e-mail had een introductie, hoofdtekst en conclusie die ik kon kopiëren en plakken in een e-mail.

Vervolgens heb ik de grootste onderscheidende functie van de app getest: spraakinvoer. Met deze functie kunnen gebruikers op het geluidsgolfpictogram klikken, dat zich op dezelfde plek bevindt als de microfoonknop in de Berichten-app, en een mondelinge prompt uitspreken tegen ChatGPT.

Ik vroeg ChatGPT mondeling: "Kun je een tekst voor me schrijven waarin ik mijn beste vriendin vertel dat ik haar graag zou willen ontmoeten voor het diner in het nieuwe restaurant dat ze heeft voorgesteld?"

Bovendien: Hoe schrijf je betere ChatGPT prompts

Tot mijn verbazing heeft ChatGPT precies weergegeven wat ik zei. Aangezien de chatbot alle woorden correct had, heb ik gewoon de prompt ingevoerd zonder enige wijzigingen. Zoals gewoonlijk had de chatbot de tekst die ik vroeg in enkele seconden gegenereerd.

He hallo [Naam vriend(in)]! Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik wilde je laten weten dat ik het fantastisch zou vinden om met je af te spreken voor een diner in het nieuwe restaurant dat je voorstelde. Het klinkt als een geweldige plek en ik kijk er echt naar uit om het samen uit te proberen. Wanneer komt het jou goed uit? Laten we bijpraten en genieten van heerlijk eten!

Ik kijk ernaar uit om je binnenkort te zien.

afbeelding4.jpg

Tenslotte stelde ik een basis programmeervraag aan ChatGPT via de app om te zien hoe het presteerde, om er zeker van te zijn dat ik alle mogelijkheden heb verkend.

Ook: Hoe ChatGPT te gebruiken om code te schrijven

Ik vroeg om "Een functie die het op één na grootste element in een array vindt" en binnen enkele seconden had het dat al gedaan. Ik was bezorgd over hoe de code eruit zou zien op een klein telefoonscherm, maar de code was duidelijk en ik vond het geen enkel probleem.

afbeelding2.jpg

Moet je de app of de desktopversie gebruiken?

Zowel de app als de desktop versie vervullen dezelfde taken en kunnen dezelfde hulp bieden. Uiteindelijk hangt de keuze voor welke te gebruiken af van waarvoor je ChatGPT gebruikt in het dagelijks leven.

Als u ChatGPT gebruikt voor telefoongeoriënteerde activiteiten zoals het schrijven van teksten, e-mails of bijschriften, raad ik aan om de app te downloaden.

Ook: De beste AI-chatbots

Als u ChatGPT gebruikt voor assistentie bij activiteiten die u voornamelijk op uw desktop uitvoert, zoals coderen of het schrijven van lange proza, raad ik u aan bij de desktopversie te blijven.

Je hoeft echter niet te kiezen tussen de app en de desktop. Als je ChatGPT vaak gebruikt, zou mijn beste advies zijn om zowel de app als de desktop te gebruiken. Omdat beide zijn gekoppeld aan je OpenAI-account, kun je je gesprekken met ChatGPT op al je ingelogde apparaten bekijken, waardoor het gemakkelijk is om heen en weer te schakelen.

Word niet opgelicht door nep ChatGPT apps: Dit is waar je op moet letten

ChatGPT is een zeer populaire AI-chatbot en oplichters zijn blij om te proberen daarvan te profiteren - en van u.

Als je een fan bent van ChatGPT en zijn mogelijkheden, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig of er een mobiele app is om onderweg chatbot-gesprekken te voeren. Nou -- die is er wel, maar voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS op iOS.

Ook: OpenAI heeft een gratis ChatGPT-app uitgebracht voor iPhones. Maakt het de hype waar?

Sommige mensen vinden het moeilijk om de officiële ChatGPT-app van OpenAI te vinden in de App Store, waardoor schetsmatige en frauduleuze apps meer zichtbaar zijn om te downloaden. De meeste apps op de App Store die beweren OpenAI-technologie te gebruiken die ChatGPT aandrijft zijn niet legitiem, en uw persoonlijke informatie kan in gevaar zijn.

Ook: Hoe ChatGPT te gebruiken in je browser met de juiste extensies

Oplichtersapps vragen om onnodige informatie en toestemmingen, laden malware op je apparaat na het downloaden of misleiden je om veel geld te betalen voor een nutteloos abonnement. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat je een app met kwaadwillige bedoelingen downloadt.

1. Controleer de app-toestemmingen

Sommige van deze apps zijn een privacyrisico, omdat de app-toestemmingen onnodig ver reiken in vergelijking met het doel van de app.

Voordat je een app downloadt die beweert ChatGPT-gerelateerd te zijn, controleer je de app-machtigingen. Is er een goede reden waarom een chatbot toegang moet hebben tot je contacten?

2. Controleer de ontwikkelaars dubbel

OpenAI is de ontwikkelaar achter ChatGPT. Dus, alle andere chatbot-apps in de App Store en alle chatbot-apps in de Google Play Store zijn producten van andere ontwikkelaars.

Ook: De beste AI-chatbots

Je moet het profiel van een ontwikkelaar in de App Store controleren om te zien welke andere apps ze verantwoordelijk zijn voor en meer informatie over hun bedrijf te vinden. Als een app beweert ChatGPT te zijn en de ontwikkelaar niet OpenAI is, is die app niet ChatGPT.

3. Controleer de beoordelingen

Net als bij de meeste reviews-secties zullen de beoordelingen die de app aanprijzen bovenaan de reviews-sectie staan, waardoor je de indruk krijgt dat de meeste mensen genieten van de app. Maar veel nep-app-makers betalen voor positieve app-beoordelingen.

Ook: Hoe ik ChatGPT voor de gek hield en leugens liet vertellen

Soms heeft een app honderden vijfsterrenrecensies en met een snelle blik op de recensies ben je ervan overtuigd dat de app het waard is om te installeren. Maar let op de één- en twee-sterrenrecensies, deze zijn vaak de meest eerlijke.

Enkele voorbeelden

Een app genaamd ChatOn in de App Store beweert te zijn aangedreven door ChatGPT en GPT-4. Met ongeveer 19.000 beoordelingen heeft deze app een gemiddelde beoordeling van vier en een halve ster. Maar veel van de één-ster beoordelingen klagen over de dure abonnementsprijzen en dat gebruikers een abonnement moeten kopen na één gratis conversatie met de chatbot.

Bovendien: Ik vroeg aan ChatGPT, Bing en Bard waar ze zich zorgen over maken. De AI van Google ging Terminator op me

Nog een andere app, Genie, beweert ook te draaien op ChatGPT en GPT-4. Maar gebruikers zeggen dat de chatbot vaak hallucineert, wat betekent dat een chatbot reageert met onjuiste informatie. Andere gebruikers zeggen moeite te hebben gehad met het annuleren van hun abonnementen die wekelijks in rekening worden gebracht op hun kaarten.

OpenAI's ChatGPT, Google's Bard en de Bing Chat van Microsoft zijn allemaal gratis te gebruiken op het web. Om te voorkomen dat u wekelijks of maandelijks moet betalen, overweeg dan om uw Safari- of Chrome-browser te openen en deze gratis en veilige software te gebruiken.

OpenAI heeft zojuist een officiële ChatGPT-app voor de iPhone uitgebracht

De gratis iOS-app stelt u in staat om uw zoekopdrachten te spreken via spraakherkenning en synchroniseert uw ChatGPT-geschiedenis tussen uw apparaten.

ChatGPT-gebruikers die op zoek waren naar een officiële mobiele app kunnen er nu een pakken dankzij OpenAI, dat vandaag een iOS-app lanceerde voor zijn populaire AI-chatbot. Ontworpen voor gratis ChatGPT-gebruikers en Plus-abonnees, biedt de app dezelfde mogelijkheden als de website, waardoor u uw verzoeken en opdrachten kunt invoeren en AI gegenereerde informatie als reactie kunt ontvangen. Maar de mobiele app biedt ook een aantal extra voordelen.

Met behulp van het open-source Whisper spraakherkenningssysteem van OpenAI kunt u uw vragen uitspreken in plaats van ze in te voeren door op uw toetsenbord te tikken. De app synchroniseert ook uw chatgeschiedenis tussen uw computer en mobiele apparaat, zodat u kunt doorgaan met een eerdere conversatie. Voor degenen onder u met een betaald ChatGPT Plus-abonnement, kunt u de app ook gebruiken om vroegtijdige toegang te krijgen tot nieuwe functies en gebruik te maken van GPT-4 met verbeterde mogelijkheden.

OpenAI prees de app aan vanwege de verschillende kenmerken, waaronder onmiddellijke antwoorden die proberen nauwkeurige informatie te verstrekken zonder je te overladen met advertenties, op maat gemaakt advies over specifieke interesses en hobby's, creatieve inspiratie om inhoud te genereren, professionele input om je te helpen bij complexe ideeën en technische onderwerpen, en leerkansen om je te helpen nieuwe talen en andere gebieden te verkennen.

De lancering van de nieuwe app is begonnen in de Verenigde Staten en zal zich in de komende weken uitbreiden naar andere landen, aldus OpenAI. En hoe zit het met Android-gebruikers? Het bedrijf hintte dat er binnenkort een Android-versie van de mobiele app zal komen.

Om de app op je iPhone te downloaden, haal je het uit de App Store van Apple. Nadat je de app hebt geopend, log je in met je ChatGPT-account of tik je op de Aanmelden-knop als je nog geen account hebt. Op het hoofdscherm kun je vervolgens je prompt typen of inspreken in het berichtenveld en wachten op een antwoord. Een ellips-pictogram bovenaan geeft een menu weer met opties om een chat te hernoemen of te verwijderen, toegang te krijgen tot je chatgeschiedenis, een nieuwe chat te starten en de instellingen van de app aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>