Hoe en waarom je moet abonneren op ChatGPT Plus

afbeelding5.jpg

Toen ChatGPT in november werd gelanceerd, was het gratis voor iedereen om te gebruiken. De snelle stijging in populariteit zorgde echter soms voor langere wachttijden voor gebruikers. Als gevolg hiervan heeft OpenAI een abonnementenplan toegevoegd waarmee sommige gebruikers de wachtrij kunnen vermijden en toegang hebben tot andere handige voordelen.

Ook: Bard vs. ChatGPT: Kan Bard je helpen met programmeren?

Het abonnement van ChatGPT heet ChatGPT Plus en kost $20/maand. Het betaalde abonnementsmodel garandeert gebruikers algemene toegang, zelfs tijdens piekuren wanneer de gratis versie vol zit, en snellere responstijden.

Abonnees van het Plus-plan krijgen ook voorrangstoegang tot nieuwe functies en verbeteringen, inclusief de nieuwste updates van OpenAI zoals GPT-4, die nu beschikbaar zijn voor Plus-abonnees, en ChatGPT-plug-ins, die bij uitrol prioriteit hebben voor Plus-gebruikers.

Hoe abonneer je je op ChatGPT Plus

Als u uw ChatGPT-gebruik wilt uitbreiden en alle mogelijkheden van de chatbot wilt ervaren, kunt u zich aanmelden voor ChatGPT Plus. Dit is hoe:

1. Maak een OpenAI-account aan of log in

Bezoek de inlogpagina van ChatGPT. Zodra je hier bent, kan je inloggen op je account of een nieuwe aanmaken. Om een nieuwe aan te maken, kan je gebruik maken van je e-mailadres, Google-account of Microsoft-account.

Ook: De beste AI-chatbots om uit te proberen

Als u nog geen account heeft aangemaakt, klik dan op Aanmelden. Anders kunt u inloggen met uw OpenAI-inloggegevens.

2. Klik op de knop 'Upgrade naar Plus'

Zodra u bent ingelogd in uw account, wordt u naar de hoofdpagina van de chatbot geleid waar u gewoonlijk kunt beginnen met chatten. Richt in plaats daarvan uw aandacht op de rechterkolom en zoek naar "Upgrade naar Plus". Klik op de knop als u deze hebt gevonden en u wordt naar de volgende stap gebracht.

3. Klik op "Upgrade Plan" in pop-up venster

Nadat je op de knop "Upgrade naar Plus" hebt geklikt, verschijnt er een pop-up ter controle of je echt wilt doorgaan. Als je na het bekijken van het prijs- en functieverschil tussen de gratis en Plus-plannen nog steeds klaar bent om de stap te zetten, klik dan op de groene knop "Plan upgraden".

4. Aankoop afronden

Na bevestiging wordt u naar een afrekenpagina gebracht om uw aankoop te voltooien. Op deze pagina zijn alle gebruikelijke informatie vereist die nodig is bij het betalen, inclusief uw e-mailadres, betaalgegevens en factuuradres.

Veelgestelde vragen

Kan ik ChatGPT nog steeds gratis gebruiken?

Ja, de gratis versie is nog steeds beschikbaar voor het publiek. Met het gratis plan heb je nog steeds volledige toegang tot de chatbot. De nadelen van het gratis plan zijn dat je de bot niet kunt gebruiken tijdens periodes van hoge vraag en geen toegang hebt tot de nieuwste updates, zoals GPT-4.

Hoeveel kost ChatGPT Plus lidmaatschap?

Het ChatGPT Plus lidmaatschap kost momenteel $20 per maand. Hoewel dit bedrag misschien hoog lijkt, is het nog steeds de helft van wat early access gebruikers betaalden, namelijk $42 per maand. De oorspronkelijke prijs werd onthuld toen een early access gebruiker een video op Twitter deelde waarin de kosten voor zijn Plus-abonnement te zien waren.

Wat zijn de voordelen van een ChatGPT Plus lidmaatschap?

De grootste voordelen van een ChatGPT Plus-lidmaatschap omvatten prioritaire toegang tot de nieuwste upgrades zoals GPT-4 en ChatGPT-plugins, het omzeilen van wachttijden en snellere responstijden.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>
  • Hoe te investeren in ChatGPT

    Wilt u investeren in ChatGPT aandelen? Hier is wat u moet weten!

  • Hoe ChatGPT gratis te downloaden voor Windows 10

    In dit artikel zullen we je stap voor stap door het proces leiden van hoe je ChatGPT gratis kunt downloaden voor Windows 10, waardoor je een probleemloze en efficiënte interactie met de chatbot kunt hebben.

  • Hoe maak je een ChatGPT-plugin

    Leer hoe je een ChatGPT-plugin kunt maken en jouw conversaties naar een hoger niveau kunt tillen. Met stapsgewijze begeleiding bouw je een API, maak je een plug-inmanifest aan, registreer je de plug-in en activeer je hem.