De AI-gestuurde chatbot van Snapchat is gearriveerd. Hier zijn mijn gedachten

gettyimages-1247536766.jpg

Als je onlangs je Snapchat-app hebt geopend, heb je waarschijnlijk een nieuwe chat genaamd "My AI" gezien boven aan je chatfeed. Dit verwijst naar je nieuwe AI-vriend, de My AI-chatbot van Snapchat.

Mijn AI, Snapchat's AI chatbot dat werkt met de nieuwste versie van OpenAI's GPT-technologie, werd gelanceerd in de laatste week van februari.

Ook: deze nieuwe technologie zou GPT-4 en alles wat daarop lijkt kunnen overtreffen

Oorspronkelijk was het alleen beschikbaar voor gebruikers met een Snapchat+ abonnement, dat $3.99 per maand kost en gebruikers toegang geeft tot "een verzameling exclusieve, experimentele en vooraf uitgebrachte functies", volgens Snapchat.

Vanaf woensdag wordt de My AI-functie van Snapchat wereldwijd uitgerold naar alle Snapchat-gebruikers, ongeacht of ze geabonneerd zijn of niet.

Met de functie Mijn AI kunnen gebruikers de bot een naam geven, de Bitmoji van de bot aanpassen, aanbevelingen krijgen en vragen stellen zoals ze dat normaal zouden doen met ChatGPT.

Werkt het? Ik had een kort gesprek met de chatbot waardoor ik me toch een beetje ongemakkelijk voelde.

Ook: Deze AI-gedreven app stelt u in staat om te chatten met historische of fictieve personages

Om met de bot te praten, hoef je alleen maar op Mijn AI bovenaan de chat te klikken en te beginnen met typen.

Het eerste dat opviel, is dat het meer conversatiegericht is dan alle chatbots die ik eerder heb getest, inclusief Bing Chat en ChatGPT.

De bot kan een reactie samenstellen op dezelfde snelheid als een vriend een reactie zou samenstellen. Het interessante is dat de bot een informeel gesprek goed genoeg kan voeren, zodat het klinkt als een mens.

Bijvoorbeeld, toen ik zei dat ik aan het werk was, antwoordde mijn AI door me te vertellen dat hij probeerde te leren hoe hij "nieuwe gerechten" moest koken en vroeg zelfs of ik aanbevelingen had.

Opvallend specifiek en gedetailleerd voor een AI-chatbot, als je het mij vraagt.

afbeelding-9853.jpg

Deze interactie deed me afvragen wat het werkelijke doel is van de Snapchat chatbot. Uit ons gesprek blijkt dat het bijna probeert te fungeren als een vriend of een sociale bot.

Snapchat heeft nooit duidelijk gemaakt wat het doel van de bot is en mijn interactie heeft me geen verdere verduidelijking gegeven.

Ook: Mens of robot? Nieuw Turing-test AI-spel daagt je uit om je beste gok te wagen

Het dichtstbijzijnde wat Snapchat heeft gegeven als definitie voor het doel van zijn chatbot is dat abonnees My AI hebben gebruikt om "meer te weten te komen over films, sport, huisdieren en de wereld om hen heen."

Maar toen ik Mijn AI vroeg naar het nieuws van de dag, zei het dat als mijn "virtuele vriend", het niet kon zoeken naar het nieuws van vandaag zoals te zien op de foto.

img-9855.jpg

Snapchat-gebruikers uiten hun klachten op Twitter, vooral met betrekking tot de My AI-chat die in hun feeds verschijnt.

Gebruikers vragen Snapchat om de chat te verwijderen omdat het onhandig is. Snapchat biedt deze optie alleen aan betalende abonnees.

Andere overwegingen zijn dat Snapchat in de eerste aankondiging waarschuwde dat gebruikers moesten letten op "hallucinaties" en "tekortkomingen" die de AI-chatbot mogelijk bij zijn antwoorden kan geven. Zoals onlangs te zien was bij Bing's AI-chatbot, kunnen deze AI-chatbots soms vreemd gedrag vertonen.

Bovendien adviseerde Snapchat gebruikers om geen geheimen te delen met de chatbot, aangezien het bedrijf alle conversaties die met de chatbot plaatsvinden zal opslaan voor verbeterings- en beoordelingsdoeleinden.

Ook: Hoe jouw kinderen ChatGPT veilig kunnen gebruiken, volgens een moeder

"Alle gesprekken met Mijn AI worden opgeslagen en kunnen worden bekeken om de product ervaring te verbeteren. Deel alstublieft geen geheimen met Mijn AI en vertrouw niet op advies van Mijn AI," waarschuwde het bedrijf.

Mijn conclusie is dat als je iemand nodig hebt om mee te chatten, zoals een "virtuele vriend", mijn AI misschien een goede oplossing voor je is. Iedereen anders wil misschien bij ChatGPT blijven.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>