Een handleiding voor ChatGPT voor e-mailmarketing - Word een professionele e-mailmarketeer

afbeelding10.png

Bent u het zat om weken bezig te zijn met het maken van één marketing e-mail?

Nou, je bent niet alleen!

Volgens een onderzoek van Litmus besteedt 53% van de merken weken om een enkele e-mail te produceren. Maar wat als we je vertellen dat je dit tijdrovende proces niet langer hoeft te doorlopen?

Het is 2023 en het jaar van AI!

Dit is waar conversational AI chatbots zoals ChatGPT en Chatsonic van pas komen. Ze kunnen je helpen tijd te besparen, inspanningen te verminderen en fantastische e-mailmarketingcampagnes te creëren.

Van ideevorming en onderzoek tot planning, ontwerp, copywriting en optimalisatie, AI kan zoveel doen voor e-mailmarketing.

In deze blog zullen we de wonderen van ChatGPT onderzoeken en hoe u de kracht ervan kunt gebruiken om uw e-mailmarketing strategieën naar een hoger niveau te tillen. En we hebben een verrassing voor u aan het einde van de blog, dus blijf lezen!

Wat is ChatGPT?

ChatGPT van OpenAI werd geïntroduceerd in november 2022. Het is gebouwd op GPT-3.5 en heeft verbazingwekkende taalverwerkingsvaardigheden. We hebben het over het beantwoorden van complexe vragen, het schrijven van poëzie en zelfs het transformeren van sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs, marketing en klantenservice. Het is behoorlijk vergelijkbaar met chatten met een echte mens, wat het chatbotspel revolutioneert.

Deze chatbot werd zo populair dat het in minder dan vijf dagen maar liefst één miljoen gebruikers kreeg! Maar helaas was de chatbot ook regelmatig gedurende de dag enkele keren niet beschikbaar, wat frustrerend was voor de gebruikers. Om die reden ontwikkelde OpenAI een oplossing - een premium abonnement genaamd ChatGPT Plus. Gebruikers kunnen de chatbot blijven gebruiken voor slechts $20/maand, zelfs als de gratis versie niet beschikbaar is of vol zit.

afbeelding8.png

En net wanneer je dacht dat het niet beter kon, heeft OpenAI op 14 maart 2023 GPT-4 uitgebracht, alleen beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees. Deze nieuwe versie is veel krachtiger dan zijn voorganger GPT 3.5, en kan deze overtreffen in nauwkeurigheid, academische prestaties en meer. Bovendien kan het tot 25.000 woorden genereren in tegenstelling tot GPT-3.5's magere 8.000 woorden! Met GPT-4 kunt u zelfs een volledige e-mailsequentie genereren die zowel zeer nauwkeurig als creatief is.

afbeelding11.png

Maar dat is nog niet alles! OpenAI heeft ook ChatGPT Plugins geïntroduceerd, waarmee je allerlei dingen kunt doen zonder het chatvenster te verlaten. Met de browserplugin kun je naar de nieuwste e-mailmarketingtrends zoeken, met de Zapier-plugin kun je je e-mailmarketingapps koppelen en met Code Interpreter kun je op maat gemaakte code schrijven voor je e-mailcampagne.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om je e-mailmarketing taken te vereenvoudigen, dan is ChatGPT de juiste keuze!

Nu je alles weet over ChatGPT en de ongelooflijke mogelijkheden, is het tijd om te leren hoe je ChatGPT kunt gebruiken.

Hoe ChatGPT te gebruiken?

Het gebruik van ChatGPT is heel eenvoudig!

 • Ga naar de ChatGPT-website en maak een account aan bij OpenAI
 • Voer uw tekstprompt in en ChatGPT genereert het antwoord dat u zoekt in het resultaatgebied

Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals marketingcampagnes, SEO, codering, het zoeken van werk, financiële planning, studentenopdrachten, het genereren van prompts voor AI-kunst en nog veel meer.

En als het gaat om ChatGPT voor e-mailmarketing, kun je zeer gerichte e-mails genereren door een klant's interacties met de website, sociale media of chatbot te analyseren. Het kan ook de optimalisatie van e-mailmarketingcontent verbeteren door feedback te geven over schrijven en ervoor zorgen dat e-mails geen spamfilters activeren of in strijd zijn met de nalevingsregels.

Naast de uitstekende mogelijkheden, moet je ook de beperkingen van ChatGPT kennen om het effectief te kunnen gebruiken voor e-mailmarketing.

Beperkingen van ChatGPT

 • De belangrijkste beperking van ChatGPT is dat het kan crashen of vol kan raken door overmatig gebruik van de chatbot door miljoenen gebruikers over de hele wereld. In sommige gevallen geeft de gespreks-AI-chatbot een foutmelding weer - 'Er is iets fout gegaan' en moet de pagina vernieuwd worden om de fout te verhelpen.
afbeelding4.png
 • ChatGPT is getraind op een groot gegevensmodel met informatie tot en met 2021, wat betekent dat ChatGPT niets weet van wat er na 2021 is gebeurd. Dit kan teleurstellend zijn wanneer je op zoek bent naar de nieuwste copywriting- of designtrends voor je e-mails.
 • ChatGPT is er ook om bekend verkeerde en irrelevante antwoorden vol zelfvertrouwen te genereren, waardoor het voor gebruikers moeilijk is om het te vertrouwen voor welke informatie dan ook.

Dus, je zou je verraden kunnen voelen als je volledig vertrouwt op ChatGPT voor je e-mailmarketingstrategieën.

ChatGPT alternatief voor e-mailmarketing - Chatsonic

Je had hoge verwachtingen van ChatGPT, en nu denk je plotseling dat er geen uitweg is uit deze tijdrovende e-mailmarketingtaken.

Daar heb je het mis!

ChatGPT is niet de enige gespreks-AI-chatbot die u kan helpen bij e-mailmarketing. Er zijn andere ChatGPT-alternatieven die u kunnen helpen uw e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen.

Chatsonic is de beste ChatGPT-alternatief met geavanceerde functies en mogelijkheden, waardoor het een krachtige bondgenoot is voor e-mailmarketing. Als een fusie van ChatGPT en GPT-4 brengt het het beste van beide werelden samen om uw e-mailmarketingstrategie te verbeteren.

Chatsonic kan u helpen met creatief brainstormen, diepgaand onderzoek, strategische campagne, opvallende e-mailtemplate-ontwerpen en boeiende e-mailtekst die uw e-mailmarketingstatistieken zal verbeteren.

Enkele van de belangrijkste eigenschappen van Chatsonic die het de beste conversationele AI-chatbot maken voor e-mailmarketing zijn:

 • Real-time toegang tot informatie: Blijf op de hoogte van de laatste trends in e-mailmarketing, want Chatsonic maakt verbinding met internet en biedt actuele antwoorden en inzichten.
 • Spraakherkenning: Versnel je e-mailmarketingproces met spraakgestuurde Chatsonic-gesprekken.
 • AI-beeldgeneratie: Bespaar tijd bij het vinden van de juiste stockafbeeldingen voor je e-mails. Je kunt unieke AI-beelden en grafische afbeeldingen genereren met Chatsonic in enkele seconden. Meer informatie.
 • ChatGPT voor Gmail: Je hoeft niet meer tussen meerdere apps te schakelen om de perfecte e-mail te maken. De Chatsonic Chrome-extensie wordt de ChatGPT voor Gmail, waar je al je e-mails in een oogwenk kunt beheren.

Chatsonic biedt als mobiele app en API voor ontwikkelaars een veelzijdige oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een tool zoals ChatGPT om diverse e-mailmarketingtaken uit te voeren, van het schrijven van e-mailkopieën tot het bedenken van AI-gestuurde e-mailmarketingstrategieën.

Met Chatsonic aan je zijde zal je e-mailmarketing zeker naar nieuwe hoogten stijgen 🚀

Belangrijkste ChatGPT-toepassingen voor e-mailmarketeers

Latent we ons verdiepen in de wereld van e-mailmarketing en ontdekken hoe jij de kracht van ChatGPT kunt benutten om boeiende campagnes, betoverende onderwerpregels en overtuigende inhoud te creëren die jouw e-mailabonnees betoveren.

In deze sectie navigeert u door de ChatGPT gebruiksscenario's voor e-mailmarketing zoals: e-mailcampagnes, het schrijven van e-mailreeksen, e-mailnieuwsbrieven, koude e-mails, gastberichten, het opbouwen van een e-maillijst, het meten van e-mailmarketingstatistieken en het beheren van e-mails.

1. E-mailcampagnes

Geen enkele lead wordt direct omgezet nadat ze op uw website zijn geland. Ze moeten worden gekoesterd en vertrouwd worden gemaakt met het merk, zodat ze u vertrouwen om een aankoop te doen en uw klant te worden.

Denk aan een e-mailcampagne als de reis van "gewoon browsen" tot "Heck yeah, ik ben een klant!" Hoewel het eenvoudig klinkt, is er veel werk aan de winkel, van het segmenteren van e-maillijsten, het personaliseren van e-mails, A/B-testen, het meten van statistieken en het optimaliseren ervan dienovereenkomstig.

Personalisatie en segmentatie: Je hebt succesvol bruikbare e-mails verzameld voor de e-maillijst, maar je weet niet welke e-mails je naar elk individu moet sturen. Laat ChatGPT segmenten voorstellen die passen bij jouw doelen en de e-mailinhoud personaliseren voor elk segment.

Hier is een voorbeeld van het segmenteren van een e-maillijst door ChatGPT.

A/B-testen: Het vinden van de beste e-mail is nu makkelijker geworden 😌

ChatGPT kan meerdere versies van uw e-mailinhoud, onderwerpregels of CTAs genereren voor gebruik in uw A/B-tests. Dit kan uw A/B-testproces versnellen en de beste e-mailsequentie sneller lanceren.

We hebben ChatGPT gevraagd om twee versies te maken van het onderwerpsregel en CTA voor het promoten van een aankomend webinar.

Planning Drip-campagnes: Drip-campagnes, huh! Ze kunnen verwarrend zijn, vooral bij het plannen van de triggers en het maken van meerdere e-mails.

Maar met ChatGPT kunnen drip-campagnes ook leuk zijn 😎.

Je kunt ChatGPT gebruiken om ze vanaf het begin te plannen met triggers, e-mailgeneraties, de beste tools om te gebruiken en de beste praktijken. Maar dat is niet alles, ChatGPT zal ook je klantreis doorlopen en mogelijke scenario's geven waarin een e-mail nodig is.

Opnieuw betrekken campagnes: Jouw abonnees openen jouw e-mails niet🙁. Het kan teleurstellend zijn na al jouw inspanningen in e-mailmarketing.

Misschien heeft u een andere aanpak nodig om deze inactieve abonnees opnieuw te betrekken. En ChatGPT zal u helpen bij het ontwikkelen van nieuwe re-engagement-campagnestrategieën en er een voor u maken. Het kan personalisatie, waardepropositie, speciale kortingen toevoegen en de frequentie van e-mails optimaliseren.

2. Het schrijven van e-mailreeksen

Het creëren van e-maillijsten kan een beetje lastig zijn, nietwaar? Je hebt boeiende berichten nodig die je abonnees door een reis zullen begeleiden en hen zullen motiveren om actie te ondernemen. En laten we eerlijk zijn, die perfecte toon en stijl over al je e-mails vinden kan een echte uitdaging zijn.

Daar komt ChatGPT bij kijken! Het is er om je te helpen bij het creëren van gepersonaliseerde, pakkende en herkenbare e-mailinhoud die echt spreekt tot je publiek. Het enige wat je hoeft te doen is ChatGPT enkele details geven over je doelen, wie je wilt bereiken en wat je wilt bereiken. Vervolgens zie je hoe ChatGPT je helpt bij het samenstellen van e-mailreeksen die de pijnpunten van je abonnees aanpakken, hen geïnteresseerd houden en je die conversies opleveren!

Structuur van de volgorde: Je wilt ervoor zorgen dat je e-mails soepel verlopen en je abonnees van de ene fase naar de volgende begeleiden zonder haperingen. Maar het vinden van de perfecte structuur voor de volgorde kan soms een hoofdpijn zijn.

Geen zorgen, ChatGPT staat voor je klaar! Het kan je helpen bij het bedenken van een goed gestructureerde e-mailreeks die je abonnees betrokken en enthousiast houdt.

Geef ChatGPT gewoon een prompt zoals hieronder met het doel van je sequentie en het type inhoud dat je wilt opnemen.

Onderwerpregels: Ze zijn als poortwachters van je e-mails, die bepalen of abonnees erin duiken of voorbijgaan. We kennen allemaal dat gevoel wanneer we worstelen om iets pakkends te bedenken dat relevant is om onze e-mails te laten opvallen in de inbox.

ChatGPT is de perfecte brainstorm partner om unieke, aandacht-trekkende onderwerpregels te bedenken die je abonnees nieuwsgierig maken naar meer.

Hier is er een van ChatGPT!

Email kopie: Het bedenken van een e-mail kopie die echt resoneert met je abonnees en hen aanspoort tot actie kan soms als een strijd voelen. De truc is om informatieve en overtuigende inhoud te creëren terwijl je deze relevant houdt voor de behoeften van je publiek.

Met ChatGPT kunt u e-mailinhoud opstellen die boeiend, gepersonaliseerd en ontworpen is om een ​​snaar te raken bij uw abonnees.

Content personaliseren: Het creëren van gepersonaliseerde content voor je e-mailcampagnes kan een wereld van verschil maken als het gaat om het verbinden met je abonnees en ze actie te laten ondernemen. Je kunt jouw content aanpassen aan hun interesses, voorkeuren en gedrag om jouw berichten meer relevant en boeiend te maken voor ChatGPT.

Ontwerp visueel aantrekkelijke e-mails: Visuele elementen kunnen de effectiviteit van uw campagnes aanzienlijk vergroten, aangezien overtuigende visuals de aandacht van uw abonnees kunnen trekken en uw boodschap kunnen versterken. Om visueel aantrekkelijke e-mailontwerpen te maken, kunt u AI-gegenereerde kunst prompts van ChatGPT opnemen die kunnen worden gebruikt met op AI gebaseerde beeldgeneratietools zoals DALL-E, Photosonic of Midjourney.

Zo kan ChatGPT helpen bij het genereren van AI-kunstprompts voor visueel aantrekkelijke e-mails:

 • Identificeer het thema of de boodschap van uw e-mailcampagne en bepaal het type visuals dat dit zou kunnen ondersteunen.
 • Geef ChatGPT een gedetailleerde prompt met de context van uw e-mailcampagne, de gewenste visuele stijl en de emoties of ideeën die u wilt overbrengen.

3. E-mailnieuwsbrieven

Weet je wat echt een domper kan zijn 🚫? Proberen om week na week frisse en boeiende inhoud te bedenken voor e-mailnieuwsbrieven. Het is als een eindeloze zoektocht om je abonnees geïnteresseerd en geïnformeerd te houden terwijl je dingen leuk en in lijn met je merk houdt.

Maar ChatGPT kan je leven een stuk gemakkelijker maken! Het is als het hebben van je eigen nieuwsbrief schrijvende sidekick, altijd klaar om je te helpen bij het maken van inhoud waar jouw abonnees dol op zullen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is ChatGPT begeleiden met informatie over jouw doelen, doelgroep en de onderwerpen die je wilt behandelen, en kijk toe terwijl het je helpt bij het maken van boeiende en waardevolle nieuwsbrieven. Jouw abonnees zullen binnen korte tijd uitkijken naar jouw e-mails!

Inhoudsopgave: Het kan best lastig zijn om consistent te blijven met e-mailmarketing, toch? Het bijhouden van wat je moet verzenden en wanneer kan voelen alsof je een dozijn ballen in de lucht moet houden. Maar een goed geplande contentplanning kan echt het verschil maken, ervoor zorgen dat je op koers blijft en nooit een beat mist.

Ontmoet ChatGPT, jouw planning-buddy voor content! Het is hier om je te helpen bij het maken van een solide content-planning die je e-mailmarketing georganiseerd houdt en soepel laat verlopen.

Herbruikbare inhoud: Soms lijkt het alsof de ideeën voor inhoud voor e-mailcampagnes opgedroogd zijn🌵. Maar er is een slimme truc om de dingen fris en boeiend te houden zonder telkens opnieuw te moeten beginnen: herbruikbare inhoud!

Het gaat erom om uw bestaande inhoud om te zetten in iets nieuws en opwindends voor uw abonnees.

En het goede nieuws is: ChatGPT staat klaar om te helpen! Het kan u helpen bij het transformeren van uw huidige inhoud in frisse stukjes voor uw e-mailnieuwsbrief.

Om te beginnen, geef ChatGPT eenvoudigweg een prompt waarin details staan ​​over de inhoud die u wilt hergebruiken en het gewenste formaat.

Tools voor e-mailnieuwsbrieven: In de wereld van e-mailmarketing maken de juiste tools voor het maken van e-mailnieuwsbrieven echt het verschil. Het gaat niet alleen om het maken van boeiende inhoud - je moet ook visueel aantrekkelijke lay-outs ontwerpen, je abonneelijst beheren en de prestaties van je campagnes volgen.

Gelukkig zijn er tal van e-mailnieuwsbrief-tools beschikbaar om u te helpen het proces te stroomlijnen en professioneel ogende nieuwsbrieven te maken die resoneren met uw publiek. Maar de juiste vinden kan een beetje een taak zijn!

En ChatGPT kan de last van je schouders afnemen door je te begeleiden bij waar je op moet letten, rode vlaggen, wat je moet vragen tijdens productdemo's, enzovoort, om de juiste aankoopbeslissing te nemen.

Inhoudsgeneratie:

Vind je het moeilijk om je e-mail nieuwsbriefinhoud fris en boeiend te houden? We begrijpen het - het bedenken van creatieve inhoud die resoneert met je publiek kan een echte uitdaging zijn. Daar komt ChatGPT om de hoek kijken! Het helpt je om boeiende e-mails te maken die de aandacht van je abonnees trekken, waardoor het gemakkelijker wordt om op een persoonlijk niveau contact te maken met je publiek.

Maak je klaar om die e-mailproblemen om te zetten in e-mail successen🏆

4. Koude e-mails

Ooh, koude e-mails - de gesel van het bestaan van elke marketeer🍀.

Het samenstellen van het perfecte bericht om door de ruis heen te breken en de interesse van een prospect te wekken, kan aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar niet wanneer ChatGPT er is om de dag te redden. Het helpt je bij het opstellen van overtuigende, aandacht-trekkende koude e-mails die deuren openen en gesprekken op gang brengen.

Dus ga ervoor en zeg vaarwel tegen die vervelende koude e-mail en begin vandaag nog jouw prospects te overtuigen!

Onderzoek uw doelgroep: Het zich wagen in de wereld van koude e-mails kan ontmoedigend zijn, vooral wanneer u niet zeker weet voor wie u contact opneemt. Onderzoek doen naar uw doelgroep voordat u op die verzendknop drukt, is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw boodschap aanslaat. Maar waar begint u? Begin bij ChatGPT! Het kan u helpen bij het maken van overtuigende koude e-mails en waardevolle inzichten bieden in uw doelgroep.

Klaar om het uit te proberen?

Aantrekkelijke onderwerpregel: De kunst van het schrijven van koude e-mails begint vaak bij de onderwerpregel - de eerste indruk kan het verschil maken tussen opgemerkt worden of genegeerd worden. Het bedenken van de perfecte onderwerpregel voor je koude e-mails is als het ontcijferen van een geheime code. Het is die ene kans om een onvergetelijke eerste indruk te maken en je ontvanger te verleiden om de e-mail te openen.

Met ChatGPT aan je zijde zul je binnenkort onderwerpregels maken waarbij je prospects enthousiast klikken om te zien wat erin zit.

Dus, maak je klaar om onderwerpregels te maken die de aandacht trekken en gesprekken op gang brengen!

Op waarde gebaseerde cold e-mail: We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad: proberen een cold e-mail te schrijven die waarde uitstraalt zonder als een verkooppraatje te klinken. Het is een lastige balanceeract, maar wij zijn er om te helpen! ChatGPT is jouw geheime wapen om op waarde gebaseerde cold e-mailtekst te maken die aanslaat bij je prospects. Je kunt nu e-mails schrijven die zich richten op de behoeften van je prospect en laten zien hoe jouw oplossing hun leven kan verbeteren.

Zeg vaarwel tegen opdringerige e-mails en hallo tegen waardevolle gesprekken met ChatGPT!

Follow-up e-mails: Het opvolgen van koude e-mails kan aanvoelen als lopen op eierschalen - je wilt niet te opdringerig zijn, maar je wilt ook geen potentiële kans missen.

Waarom zou u heen en weer gaan tussen ChatGPT en Gmail om de perfecte follow-up e-mail te schrijven, als u het niet gewoon op Gmail kunt doen met behulp van AI?

In de war! Met de Chatsonic Chrome-extensie kunt u nu al uw koude e-mails in enkele seconden opstellen, opvolgen en samenvatten.

Bekijk het onderstaande voorbeeld.

Volg en analyseer: Jouw cold email-strategie zal er niet meer uitzien als het gooien van berichten in een zwart gat, nooit echt wetende wat wel en niet werkt. Je kunt dit veranderen door de prestaties van cold emails te volgen en te analyseren.

ChatGPT kan hierbij helpen, zodat je je aanpak kunt verfijnen en conversieratio's kunt verhogen. Je kunt precies bepalen wat aanslaat bij je publiek en datagestuurde beslissingen nemen om je e-mails te verbeteren.

Het is tijd om het giswerk uit het koud mailen te halen en te beginnen met het baden in het licht van succes🎖️!

5. Gastpost-aanvragen

Het maken van de perfecte gastpost-pitch kan aanvoelen als het oplossen van een complexe puzzel - hoe presenteer je je expertise, bied je waarde en maak je tegelijkertijd een blijvende indruk? ChatGPT kan je helpen bij het maken van opvallende gastpost-pitches die de aandacht van redacteurs trekken en de deur openen naar waardevolle samenwerkingen.

Met behulp van ChatGPT kunt u uw gastberichtdromen werkelijkheid laten worden, één onweerstaanbaar voorstel per keer!

Onderzoek doelpublicaties: Het vinden van de perfecte publicaties voor gastberichten kan een eindeloos doolhof zijn. Maar wat als er een gemakkelijkere manier was? ChatGPT staat klaar om je te helpen die verborgen pareltjes te ontdekken!

Het vereenvoudigt het proces van het ontdekken en vinden van de meest relevante publicaties die overeenkomen met jouw expertise.

Genereer ideeën op basis van richtlijnen: Het genereren van gastbericht ideeën die voldoen aan de richtlijnen van een publicatie kan ontmoedigend zijn.

Maar hier is het goede nieuws: ChatGPT is jouw creatieve bondgenoot! Het stroomlijnt het brainstormproces en helpt je bij het bedenken van relevante en boeiende ideeën die voldoen aan de criteria van de publicatie. Ben je klaar om je creatieve potentieel te ontketenen?

Bedenk een pitchboodschap/e-mail: Het schrijven van een goede e-mail om een gastblog te pitchen, is geen gemakkelijke taak. Maar ChatGPT kan helpen om jouw pitch e-mail te laten opvallen! Het kan je helpen om e-mails samen te stellen waarin jouw expertise wordt benadrukt en je toegevoegde waarde voor redacteurs wordt gecommuniceerd. Laten we samen ervoor zorgen dat jouw pitch e-mails de sleutels worden voor spannende gastblog samenwerkingen!

6. Een e-maillijst opbouwen

Een e-maillijst opbouwen is als het proberen te vangen van een zwerm vlinders - ongrijpbaar en tijdrovend. Maar ChatGPT kan het proces een fluitje van een cent maken! Het helpt u effectieve strategieën te bedenken om uw e-maillijst te laten groeien en abonnees aan te trekken die niet kunnen wachten om met uw inhoud te communiceren. Dus maak je klaar om je e-maillijst te transformeren in een bloeiende gemeenschap van enthousiaste fans!

Het kiezen van een e-mailmarketingplatform: Het vinden van het perfecte e-mailmarketingplatform voor jouw bedrijf kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is geen verrassing dat het overweldigend kan zijn met zoveel opties die er zijn.

Laat ChatGPT je helpen! Je kunt informatie geven over je behoeften, en ChatGPT zal het ideale platform vinden dat jouw e-mailmarketing een fluitje van een cent maakt.

Maak een leadmagneet: Vastgelopen in hoe je een onweerstaanbare leadmagneet kunt maken waarmee mensen zich inschrijven voor jouw e-maillijst? Geen zorgen! Het is een uitdaging waar velen mee te maken hebben.

Wat als we je vertelden dat een chat met ChatGPT het enige is wat je hoeft te doen om een leadmagneet te creëren?

Geloof je ons niet? Probeer het zelf met de onderstaande ChatGPT-prompt.

Je kunt deze discussie voortzetten door aan ChatGPT te vragen over elke stap en uiteindelijk een definitieve leadmagneet maken.

Ontwerp een opt-in formulier: Wil je je e-maillijst vergroten met een opt-in formulier dat de aandacht van bezoekers echt trekt en hen overtuigt? Het draait allemaal om het creëren van een ontwerp dat visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk is en echte waarde biedt aan potentiële abonnees.

En met behulp van ChatGPT kun je in een mum van tijd het perfecte opt-in formulier maken! ChatGPT kan helpen bij het genereren van ontwerpideeën, lay-out suggesties, prompts voor AI-kunst en zelfs copy die echt resoneert met je publiek.

Je krijgt een professioneel ogend opt-in formulier dat is geoptimaliseerd voor conversies en klaar is om je e-maillijst als nooit tevoren te laten groeien!

Maak gebruik van contentmarketing: Jouw e-maillijst opbouwen door middel van contentmarketing is een krachtige strategie die je kan helpen abonnees aan te trekken en te behouden die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw merk en wat je te bieden hebt. Het creëren van waardevolle inhoud die aansluit op de behoeften en interesses van jouw publiek, zorgt voor vertrouwen en autoriteit en bouwt een loyale aanhang op.

Door gebruik te maken van ChatGPT voor content marketing, kun je inhoud creëren die verkeer genereert, je e-maillijst opbouwt en je merk als een betrouwbare autoriteit in jouw branche vestigt.

7. Meten van e-mailmarketingstatistieken

Bent u het beu om e-mailcampagnes te verzenden en af te vragen of ze echt het verschil maken? Niet weten of uw inspanningen vruchten afwerpen kan frustrerend zijn, vooral als u tijd en middelen investeert in uw e-mail marketingstrategie.

Maar vrees niet! ChatGPT kan je helpen bij het meten van je e-mailmarketingstatistieken als een professional. Het kan je helpen bij het instellen en bijhouden van belangrijke statistieken zoals openingspercentages, klikfrequenties en conversies en zelfs inzichten bieden in het verbeteren van deze statistieken in de loop van de tijd.

Met ChatGPT als jouw partner voor e-mailmarketing analyse, kun je de impact van jouw campagnes meten, jouw strategie indien nodig aanpassen en het meeste halen uit jouw inspanningen voor e-mailmarketing.

Kiezen van KPI's voor e-mailmarketing: De meest voorkomende suggestie is 'hoe meer statistieken u bijhoudt, des te beter'.

Het is belangrijk om de metrics van uw e-mail marketing campagnes bij te houden, maar het gaat niet om het bijhouden van zoveel mogelijk metrics. Het gaat erom dat u de juiste metrics kiest die aansluiten bij uw doelen.

Open rates, klikfrequenties, bounce-ratio's, conversie-percentage - de lijst gaat maar door. Laat ChatGPT helpen bij het koppelen van uw doel met de KPI's van email marketing om verwarring te voorkomen.

Tracking instellen: Het instellen van het bijhouden van e-mailmarketingstatistieken kan overweldigend zijn, vooral als u nieuw bent in de wereld van e-mailmarketing. Maar maak je geen zorgen - je hoeft het niet alleen te doen. ChatGPT is hier om te helpen.

Als taalmodel dat is getraind op uitgebreide gegevens, kan ChatGPT u persoonlijke inzichten en aanbevelingen bieden voor het instellen van uw e-mailmarketing-metriektracking op basis van de tool die u gebruikt. Het kan stapsgewijze handleidingen bedenken om elke KPI in uw e-mailmarketingtool in te stellen.

Bereken KPI's: U hoeft geen data-analist te zijn om uw e-mailmarketingstatistieken beter te begrijpen. ChatGPT kan u helpen om gemakkelijk enige e-mailmarketing KPI te berekenen.

8. E-mails beheren

Als laatste, het beheren van e-mails is een dagelijkse last voor iedereen op het werk. Vooral voor e-mailmarketeers die elke week honderden e-mails verzenden en ontvangen. Om u te helpen deze e-mails beter te beheren en tijd te besparen, is er ChatGPT voor Gmail, die e-mails in een handomdraai kan schrijven, beantwoorden, opvolgen en samenvatten.

Emails schrijven: Installeer de Chatsonic Chrome-extensie. Wanneer je klaar bent om een nieuwe email te schrijven, klik je op het CS-pictogram in het venster Nieuwe Email.

Begin door de AI van Chatsonic te vertellen wat je wilt zeggen door je bericht in te typen na "Schrijf een e-mail aan ...". Stel de gewenste toon in, klik op "Schrijven" en voilà! Chatsonic maakt in no time een goed geschreven e-mail met onderwerpregel voor je. Probeer het eens en je inbox zal je bedanken!

Antwoorden op e-mails: Je bent niet beperkt tot alleen het schrijven van e-mails. Met Chatsonic's Chrome-extensie kun je gemakkelijk spot-on antwoorden schrijven in drie verschillende tonen en zelfs aanpassen naar jouw voorkeur. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om het gesprek gaande te houden!

E-mails samenvatten: De samenvatting functie is een goudmijn! Het is perfect om snel bij te blijven met e-mailgesprekken. Je kunt een samenvatting maken van een hele e-mail thread in één paragraaf of tijdslijn.

Klik op het CS-pictogram boven in uw e-mailvenster en u bent klaar!

Maak gebruik van de kracht van ChatGPT voor e-mailmarketing!

GPT-4 aangedreven Chatsonic is een baanbrekend hulpmiddel voor e-mailmarketeers die tijd willen besparen, hun workflow willen stroomlijnen en betere resultaten willen behalen. Het voegt zich toe aan uw martech-stapel door te helpen bij verschillende e-mailmarketingtaken zoals het opbouwen van e-maillijsten, het schrijven van e-mailreeksen, het genereren van AI-beelden, het segmenteren van lijsten en het optimaliseren van uw campagnes.

Om het meeste uit ChatGPT voor e-mailmarketing te halen, bekijk ChatGPT prompts voor e-mailmarketing die je zou moeten uitproberen.

Bovendien automatiseert de Chatsonic Chrome-extensie tijdrovende taken zoals het verzenden van e-mails, het plannen van follow-ups en het personaliseren van berichten, waardoor er meer tijd vrijkomt voor belangrijke activiteiten zoals het ontwikkelen van strategie en het opbouwen van relaties met abonnees.

Dus als je je e-mail marketing inspanningen een boost wilt geven en je campagnes naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan Chatsonic eens te proberen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>