Hoe maak je een ChatGPT-plugin

Leer hoe je een ChatGPT-plugin kunt maken en breng je gesprekken naar een hoger niveau. Met stapsgewijze begeleiding bouw je een API, maak je een plug-inoverzicht, registreer je de plug-in en activeer je deze. Verbeter de mogelijkheden van ChatGPT en breid de functionaliteit uit met je plug-in. Ontdek de programmeertalen die nodig zijn om een plug-in te maken en begin vandaag nog met bouwen. Begin met het maken van een ChatGPT-plugin om de grenzeloze mogelijkheden van AI te verkennen.

Als je ChatGPT naar een hoger niveau wilt tillen, is het creëren van een plugin een uitstekende manier om dit te doen. Plugins stellen het AI-taalmodel in staat om resources van derden te benutten om de antwoorden en interacties met gebruikers te verbeteren. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het proces van het creëren van een ChatGPT-plugin. We behandelen alles van het bouwen van een API tot het testen van de plugin, zodat je goed uitgerust bent om je eigen plugin te ontwikkelen en de mogelijkheden van ChatGPT op spannende nieuwe manieren uit te breiden. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of een nieuweling in plugin-ontwikkeling, lees verder om te leren hoe je een ChatGPT-plugin kunt maken die je gesprekken naar het volgende niveau tilt.

Hoe ChatGPT-plugins werken

ChatGPT is een krachtig AI-taalmodel ontwikkeld door OpenAI dat mensachtige antwoorden kan genereren op tekstgebaseerde gesprekken. Met ChatGPT-plugins kunnen ontwikkelaars de functionaliteit van het model uitbreiden. ChatGPT-plugins werken door het creëren van een API die ChatGPT kan gebruiken om met de plugin te communiceren. Door deze API kan de plugin gegevens van ChatGPT ontvangen, verwerken en een antwoord terugsturen.

Zie ook: Hoe ChatGPT-plug-ins te installeren: Verbetering van ChatGPT-mogelijkheden

Stappen om een ChatGPT-plugin te maken

Het maken van een ChatGPT-plug-in omvat verschillende stappen die we hieronder in detail zullen bekijken.

Het bouwen van de API

De eerste stap bij het maken van een ChatGPT-plugin is het bouwen van een API die door ChatGPT zal worden gebruikt om te communiceren met de plugin. Een API is een set regels en protocollen die twee of meer softwaretoepassingen in staat stellen om met elkaar te communiceren. In dit geval zal de API ChatGPT in staat stellen om informatie naar de plugin te sturen en informatie van de plugin te ontvangen.

Als u een API bouwt, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Ten eerste moet de API gehost worden op een domein dat toegankelijk is vanaf internet. Ten tweede moet de API specifieke eindpunten hebben die ChatGPT kan gebruiken om te communiceren met de plugin. Deze eindpunten worden gedefinieerd in de documentatie van de API en worden gebruikt om informatie te verzenden en ontvangen.

Er zijn verschillende manieren om een API te bouwen, maar een van de meest gebruikelijke methoden is door gebruik te maken van een webframework, zoals Flask of Django. Deze frameworks bieden een set van tools en bibliotheken om APIs snel en gemakkelijk te bouwen. Ze hebben ook ingebouwde ondersteuning voor het omgaan met veel voorkomende taken, zoals authenticatie en gegevensserialisatie.

Het aanmaken van het Plug-in Manifest

Zodra de API is gebouwd, is de volgende stap het maken van een plug-in manifest. Het manifest bestand is een JSON-bestand dat de plug-in en de eindpunten beschrijft. Het manifestbestand moet worden gehost op het domein van de API en zich bevinden binnen een bekende map.

Het manifest-bestand moet informatie bevatten, zoals de naam van de plugin, de beschrijving en eindpunten. Het moet ook alle aanvullende metadata bevatten die nodig is om de plugin te beschrijven. Zo kan het manifest-bestand bijvoorbeeld een lijst met vereiste machtigingen bevatten, of de versie van de API specificeren waar de plugin compatibel mee is.

Hier is een voorbeeld van hoe een eenvoudig pluginmanifest eruit zou kunnen zien:

{

    "name": "Mijn ChatGPT Plugin",

    "description": "Een plugin die ChatGPT in staat stelt om te communiceren met mijn API",

    "endpoints": [

        {

            "name": "haal_grap_op",

            "url": "https://mijn-api.com/grap",

            "method": "GET"

        },

        {

            "name": "voeg_todo_toe",

            "url": "https://mijn-api.com/todo",

            "method": "POST",

            "required_fields": ["titel", "omschrijving"]

        }

    ]

}

Registratie van de Plugin in de ChatGPT UI

Zodra de API en het manifest-bestand zijn aangemaakt, moet de plugin worden geregistreerd in de ChatGPT UI. Dit houdt in dat het "plugin model" wordt geselecteerd en vervolgens "Plugins" of "Plugin Store" wordt gekozen. Vanuit daar kunnen gebruikers ervoor kiezen om een niet-geverifieerde plugin te installeren of hun eigen plugin te ontwikkelen.

Om een ​​plug-in te registreren, moeten gebruikers enige basisinformatie verstrekken over de plug-in, zoals de naam en beschrijving. Ze moeten ook een link naar het manifestbestand van de plug-in verstrekken. Zodra de plug-in is geregistreerd, is deze beschikbaar voor gebruikers om te installeren en te gebruiken.

Activeren van de Plugin

Als de plugin is geregistreerd, kunnen gebruikers deze activeren door deze te selecteren uit de lijst met beschikbare plugins. De plugin kan vervolgens samenwerken met ChatGPT en reageren op invoer van gebruikers.

Om een plugin te activeren hoeven gebruikers alleen maar op de naam van de plugin te klikken in de lijst met beschikbare plugins. Dit opent een configuratiepaneel waar ze alle nodige parameters kunnen instellen, zoals authenticatiegegevens of API-sleutels. Wanneer de plugin is geconfigureerd, is deze klaar voor gebruik.

Meer handig: Hoe Agent GPT opzetten en gebruiken

Welke programmeertalen zijn vereist om een ChatGPT-plugin te maken

Om een ChatGPT-plugin te maken, zijn de benodigde programmeertalen afhankelijk van de functionaliteit van de plugin. Zo ondersteunt de Code Interpreter-plugin meerdere programmeertalen zoals Python, JavaScript en Java. De vereiste programmeertalen voor het bouwen van een ChatGPT-plugin worden echter niet expliciet vermeld in de zoekresultaten.

Het is vermeldenswaard dat OpenAI geleidelijk plugins introduceert in ChatGPT en ontwikkelaars die van de wachtlijst zijn uitgenodigd, toegang kunnen krijgen tot de documentatie van OpenAI om een ChatGPT-plugin te bouwen. De documentatie bevat waarschijnlijk informatie over de programmeertalen die geschikt zijn voor het maken van een plugin.

Bovendien zijn de top 10 programmeertalen die kunnen worden gebruikt om een versie van ChatGPT te maken Python, Java, JavaScript, Julia, Lisp, R en Scala. Deze informatie is echter niet specifiek voor het bouwen van een ChatGPT-plug-in.

Hoe een ChatGPT plugin te testen

Om een ChatGPT-plug-in te testen, kunnen ontwikkelaars de volgende stappen volgen:

  1. Bouw en implementeer de plugin: Maak een manifestbestand, bouw een API en host het manifestbestand om de plugin te implementeren.
  2. Registreer de plugin in de ChatGPT UI: Nadat deze is geïmplementeerd, registreer de plugin in de ChatGPT UI om deze zichtbaar te maken voor gebruikers.
  3. Test de plugin lokaal: Voer de plugin uit op uw eigen apparaat en gebruik de ChatGPT UI om ermee te communiceren. Observeer hoe de plugin reageert op verschillende vragen en scenario's.
  4. Test de plugin in een staging-omgeving: Test de plugin in een realistischere omgeving om eventuele problemen te identificeren en op te lossen.
  5. Test de plugin met echte gebruikers: Verzamel feedback en identificeer eventuele gemiste problemen tijdens het testen door de plugin te testen met echte gebruikers.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ChatGPT-plugin grondig wordt getest in verschillende scenario's voordat het wordt uitgebracht naar gebruikers. Let er ook op dat ChatGPT-plugins momenteel in een beperkte alfaversie zijn voor ontwikkelaars en insiders.

Conclusie

Het creëren van een ChatGPT plugin kan een geweldige manier zijn om de functionaliteit van het ChatGPT-taalmodel uit te breiden. Door gebruik te maken van externe bronnen, kunnen plugins ChatGPT in staat stellen om een breed scala aan taken uit te voeren, van het browsen op het web tot het raadplegen van externe databases.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>