Top 6 ChatGPT alternatieven voor sociale media in 2023

afbeelding6.png

Er zijn het afgelopen jaar 137 miljoen social media gebruikers bijgekomen. Dat betekent dat je 137 miljoen kansen hebt om je volgende klant via social media te vinden.

Merken en individuen zijn al begonnen met het benutten van sociale media om hun bedrijf exponentieel te laten groeien. Waarom zou je een kans laten liggen?

Met ChatGPT van OpenAI wordt het nu makkelijker dan ooit om een merk op social media te bouwen en je bedrijf te laten groeien

Ja! ChatGPT kan ideeën bedenken, social media kalenders maken, berichten schrijven voor elk sociaalmediaplatform en u helpen om deel te nemen aan trending posts. Bekijk deze ChatGPT-opdrachten voor social media om uw betrokkenheid te maximaliseren.

Hoewel ChatGPT geweldig is in wat het doet, is het niet specifiek gebouwd voor sociale media. Als gevolg daarvan heeft het enkele beperkingen.

In dit artikel nemen we je mee door deze beperkingen en ChatGPT-alternatieven voor sociale media die net zo krachtig zijn als ChatGPT en de beperkingen overwinnen.

Waarom kiezen voor een ChatGPT alternatief voor sociale media?

Voordat we dieper ingaan op ChatGPT-alternatieven voor sociale media, laten we eens verkennen waarom we een ChatGPT-alternatief nodig hebben.

De mogelijkheden van ChatGPT kunnen indrukwekkend zijn, maar het is niet foutloos. Er zijn bepaalde beperkingen die mogelijk resulteren in irrelevante en slechte antwoorden.

 • ChatGPT's trainingsgegevens lopen slechts tot 2021. Als u sociale media-inhoud creëert over trending topics zoals AI, finance, etc., die actuele informatie over gebeurtenissen vereisen, kan ChatGPT u niet helpen bij het maken van sociale media-inhoud.
 • Maar ChatGPT kan geen AI-beelden genereren, wat een enorme beperking kan zijn bij het maken van inhoud op platforms zoals Instagram.
 • ChatGPT ondersteunt geen spraakopdrachten of -antwoorden. Hoe lang de prompt ook is, typen is de enige manier om een antwoord te krijgen.
 • U moet tussen meerdere tabbladen jongleren om ChatGPT voor sociale media te gebruiken, aangezien het geen chrome-extensie heeft.
 • Ofwel moet u een desktop/laptop hebben, ofwel zich neerleggen bij het gebruik van de webversie van ChatGPT op uw mobiele browser, aangezien ChatGPT geen mobiele app biedt.
 • ChatGPT heeft zijn API geïntroduceerd, maar het heeft dezelfde beperkingen als ChatGPT.
 • De servers van ChatGPT kunnen de groeiende verkeersstroom niet aan, wat resulteert in ChatGPT downtime of ChatGPT die meestal vol zit.
 • Italië heeft ChatGPT verboden, wat het des te belangrijker maakt om deze alternatieven te bekijken.

Waarom genoegen nemen met ChatGPT als je betere alternatieven hebt voor sociale media?

Laten we beginnen met verkennen!

6 ChatGPT alternatieven voor sociaal media

Het internet staat vol met AI-tools, maar het kan een behoorlijke klus zijn om de beste ChatGPT-alternatief voor sociale media te vinden op basis van uw wensen.

Dus, wij hebben het zware werk voor u gedaan en hier zijn de beste 6 ChatGPT-alternatieven voor sociale media die elk merk en content creator in overweging moeten nemen.

 1. ChatSonic
 2. Writesonic
 3. Poe van Quora
 4. Munch
 5. Automata
 6. Postly

Laten we deze alternatieven voor ChatGPT één voor één in detail bekijken.

ChatSonic

De eerste op onze lijst van ChatGPT-alternatieven voor sociale media is ChatSonic. Het is vergelijkbaar met ChatGPT, maar met superkrachten⚡️. Het is gebouwd op GPT 3,5 technologie en maakt gebruik van technologieën zoals NLP + ML om de tekst- en beeldgeneratieprocessen te automatiseren.

afbeelding9.png

ChatSonic kan tekstinhoud voor sociale-mediaposts creëren en unieke AI-afbeeldingen genereren die de tekst aanvullen. Als u niet zeker weet waar u uw sociale-mediareis moet beginnen, kan ChatSonic u begeleiden van contentstrategie tot contentcreatie en distributie ⏳

ChatSonic kan veel meer dan alleen inhoud creëren met zijn verbluffende functies.

1. Genereer real-time, feitelijke en relevante antwoorden

Met zijn krachtige integratie met Google haalt ChatSonic alleen realtime feitelijke informatie op in zijn antwoorden. Als u nog steeds twijfelt, bevat ChatSonic bronlinks voor elke reactie, zodat u de feiten kunt controleren.

2. De Persona-modus

Als je sociale media content creëert over een specifiek onderwerp zoals fitness en je een expert opinie nodig hebt, kun je praten met ChatSonic's gepersonaliseerde avatars zoals een personal trainer, wiskundeleraar, loopbaancoach, etc.

3. Fascinerende AI-kunst

U kunt de routine overslaan van het doorzoeken van de voorraad foto-platforms om de juiste afbeelding voor uw sociale media-post te vinden en ChatSonic gebruiken om unieke AI-afbeeldingen te genereren.

4. Stemcommando's en antwoorden

Communiceer met ChatSonic via stem voor snellere en productievere conversaties.

5. Onthoudt gesprekken

Zet de geheugenknop van ChatSonic aan om vervolgvragen te stellen en zet deze uit om een nieuw onderwerp te starten.

6. Conversaties bewerken, delen en downloaden

Download, bewerk en deel gemakkelijk je ChatSonic-gesprekken, die je later kunt raadplegen, zonder de noodzaak van extra extensies.

7. API

Bespaar uren door ChatSonic te integreren in uw bestaande softwaretoepassingen met behulp van ChatSonic's ChatGPT API.

Hier is een diepgaande gids over ChatSonic ChatGPT API gebruikstoepassingen.

8. Chrome Extensie

De ChatSonic chrome-extensie werkt als magie voor het maken van social media content. Je kunt in enkele seconden boeiende berichten maken en reageren op trending berichten.

 

9. Mobiele App

Inspiratie kan overal en altijd vandaan komen. Waarom dan niet beschikken over een ChatSonic mobiele app om onderweg social media berichten te maken?

10. Botsonic

Naast dit alles gaat ChatSonic met de introductie van Botsonic nog een stap verder om uw klantenservice interessanter te maken. Botsonic zorgt voor slimme en to-the-point antwoorden om uw klanten te doen glimlachen.

Voorbeelden van ChatSonic voor sociale media

Bekijk nu enkele voorbeelden van ChatSonic voor sociale media.

1. Het creëren van social media kalenders

afbeelding5.png

2. Genereer unieke AI-afbeeldingen voor Instagram

afbeelding-17.png

3. Schrijf virale tweets met behulp van de ChatSonic Chrome-extensie

Afbeelding 4.png

4. Genereer directe antwoorden op jouw LinkedIn-berichten

afbeelding7.png

ChatSonic prijzen

Je kunt direct ChatSonic gebruiken met 10.000 gratis woorden wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Als je meer nodig hebt, kun je een abonnement nemen op het Pro-pakket voor slechts $ 19 / maand met extra kortingen op jaarplannen. Terwijl ChatGPT Plus begint bij $ 20 / maand zonder extra functies.

Wanneer we de prijzen van ChatSonic en ChatGPT Plus vergelijken, is ChatSonic duidelijk de winnaar met betaalbare prijzen, waardoor het de beste ChatGPT-alternatief is voor sociale media.

Writesonic

Writesonic is een complete bestemming voor al uw inhoudsbehoeften. Het is een AI-schrijftool die bedrijven en particulieren helpt bij het maken van social media-inhoud. Het maakt gebruik van geavanceerde NLP-algoritmen voor het genereren van hoogwaardige, boeiende en relevante inhoud in enkele seconden, waardoor het een van de beste alternatieven voor ChatGPT is voor social media.

Gebruikers kunnen verschillende soorten inhoud maken, zoals bijschriften voor sociale media-posts, blogposts, sociale media-advertenties, productbeschrijvingen en meer. Bovendien biedt Writesonic trefwoord suggesties, inhoudsoptimalisatie en A/B-testen om content te verfijnen en betrokkenheid te vergroten.

Het beste deel van het gebruik van een AI-schrijftool zoals Writesonic als alternatief voor ChatGPT voor sociale media is dat je het niet hoeft te instrueren. Writesonic is gebouwd met meer dan 70 sjablonen die zijn getraind op instructies. Je hoeft alleen maar je gegevens toe te voegen en voilà, jouw sociale media-inhoud is klaar!

Kenmerken van Writesonic

 • Als je van plan bent een nieuwe functie te lanceren en geen idee hebt hoe je deze moet promoten, dan doet Writesonic's Social Media-plan het werk voor je.
beeld13.png
 • Aangezien elk social media-platform anders is, biedt Writesonic specifieke functies voor Twitter-threads, LinkedIn-posts, Instagram-onderschriften, etc.
afbeelding8.png
 • Met Writesonic kun je ook scripts, haakjes, outlines en titels voor YouTube-video's genereren.

Prijzen van Writesonic

De prijsstelling is vergelijkbaar met ChatSonic. Je kunt beginnen met een gratis account met 10.000 woorden. De betaalde abonnementen beginnen al vanaf slechts $19/maand voor 100.000 woorden, aangevuld met extra korting op jaarlijkse abonnementen.

Poe door Quora

Poe, 'Platform voor Open Verkenning', is een uitsluitend op iOS gebaseerd platform dat is ontworpen om toegang te bieden tot verschillende conversationele AI-platforms.

Gebruikers kunnen conversaties aangaan met AI-aangedreven chatbots over verschillende onderwerpen, van schrijfhulp tot culinaire avonturen en verder. Poe is in wezen een berichten-app die draait om AI-modellen.

afbeelding10.png

Samen leveren OpenAI en Anthropic de generatieve AI-technologie die Poe aandrijft. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, is een onderzoeksorganisatie gericht op het bevorderen van AI op een veilige en nuttige manier. Aan de andere kant is Anthropic een start-up die zich richt op de ontwikkeling van AI-systemen die in lijn zijn met menselijke waarden en doelen.

Over het algemeen biedt Poe een unieke en spannende manier om de mogelijkheden van conversational AI te verkennen. Het gebruik van geavanceerde AI-technologie draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Poe, waardoor het een geweldig alternatief is voor ChatGPT op sociale media.

Poe door Quora functies

 • Met Poe kunt u gelijktijdig meerdere conversational AI-platforms zoals Sage, Claude, ChatGPT en Dragonfly gebruiken.
afbeelding12.png
 • Quora ontwikkelt een API om AI-ontwikkelaars in staat te stellen hun modellen gemakkelijk aan Poe te koppelen, waardoor het gebruik van het platform voor hen wordt vereenvoudigd.
 • U kunt Poe downloaden als een iOS-toepassing van de Apple Store.

Prijzen van Poe by Quora

Op dit moment kan iedereen de app van Poe proberen en er zijn geen concrete gegevens over de prijsstelling van deze ChatGPT-alternatief voor sociale media.

Is ChatSonic een beter ChatGPT-alternatief dan Poe by Quora? Poe is een goed alternatief voor ChatGPT voor sociale media, maar niet de beste. Het is beperkt tot iOS en is niet toegankelijk voor Android-gebruikers. Bovendien zijn er geen desktopversies, dus het is moeilijk toegankelijk voor werk. Maar ChatSonic is wel heel toegankelijk met een Chrome-extensie, mobiele app en API.

Munch

Herbestemmen is krachtig en 94% van de marketeers hergebruikt hun inhoud. Maar het is niet gemakkelijk! Je moet extra tijd besteden om de juiste fragmenten tekst of video te selecteren die impactvol kunnen zijn.

afbeelding1.png

Als je veel lange videocontent maakt, kan Munch je uren besparen.

Munch is een alternatief voor social media van ChatGPT dat geavanceerde generatieve AI en marketinganalyse gebruikt om de meest boeiende, trending en impactvolle clips uit uw lange video's te halen.

Munch functies

 • Het is een all-in-one online videoplatform dat helpt bij bewerken, automatisch ondertitelen, plaatsen en publiceren van video's.
 • Video-editing is AI-gestuurd, waardoor je niet de hele video voor lange uren hoeft te bekijken.
 • Haalt impactvolle en boeiende videocontentfragmenten uit lange video's om ze op social media platformen opnieuw te gebruiken. De Video AI zorgt ervoor dat de inhoud wordt bijgesneden en aangepast aan elk social media platform.
 • Je kunt lange video's publiceren en korte video's direct vanuit Munch hergebruiken.

Munch prijsstelling

U kunt Munch gratis uitproberen met beperkte functies. Het Pro-abonnement kost $49/per maand om toegang te krijgen tot alle functies. Als u een onderneming bent, is aangepaste prijsstelling het meest geschikt voor u.

Is ChatSonic een beter ChatGPT-alternatief dan Munch? Munch is een geweldige AI-tool voor hergebruik, vergelijkbaar met ChatGPT. Het kan echter niet op tegen ChatSonic. Terwijl Munch zich alleen richt op hergebruik, richt ChatSonic zich op contentcreatie, bewerking, zoekwoordoptimalisatie, AI-beeldgeneratie en meer.

Automaten

Terwijl Munch alleen beperkt is tot het hergebruik van video's, stroomlijnt Automata - een andere ChatGPT-alternatief voor sociale media, het complete hergebruiksproces, zowel tekst als video.

afbeelding14.png

Je kunt blogposts en ebooks opnieuw gebruiken als LinkedIn-berichten, Twitter-threads en nieuwsbrieven. Op dezelfde manier kun je ook videomateriaal hergebruiken.

Kenmerken van automaten

 • Automata wordt geleverd met sjablonen voor het hergebruiken van inhoud die kunnen worden gebruikt om lange blogposts binnen enkele seconden om te zetten in berichten op sociale media.
 • Alles wat in tekst of een YouTube-link staat, kan worden hergebruikt met Automata.

Automata prijzen

Je kunt Automata gratis gebruiken zonder enige creditcard. De Pro-versie begint bij $39 per maand voor individuen en $499 per maand voor bedrijven. Je kunt ook kiezen voor het maatwerkplan als je kant-en-klare omzetdiensten wilt.

Is ChatSonic een beter alternatief voor ChatGPT dan Automata? Automata is een uitstekende AI die vergelijkbaar is met Chat GPT voor het hergebruiken van inhoud, maar als het gaat om content creatie, bewerking, zoekwoordanalyse en AI-beeldgeneratie, overtreft ChatSonic hen. Terwijl Automata zich uitsluitend richt op het hergebruiken van inhoud, biedt ChatSonic een breder scala aan mogelijkheden.

Postly

Postly is een alles-in-één social media marketing platform waar je campagnes grootschalig kunt plannen, ontwerpen en uitvoeren.

Je kunt moeiteloos teksten schrijven voor blogs, advertenties en e-mails en afbeeldingen en video's bewerken. Niet alleen het maken van inhoud, ook het stroomlijnen van de werkstromen voor goedkeuring van de inhoud en het publicatieproces kun je doen.

afbeelding3.png

Als je een social media bureau bent en met meerdere klanten werkt, dan is de bulk upload functie een redder in nood voor jou. Met een alternatief voor ChatGPT voor social media - Postly, kun je betrokkenheid stimuleren, conversies stimuleren en de effectiviteit van marketingcampagnes verbeteren.

Postly functies

 • Postly is geïntegreerd met bijna elk social media-platform, zoals Twitter, LinkedIn, Pinterest, en nog veel meer, zodat u content kunt publiceren op meerdere social media platforms met één klik.
 • U kunt een social media content kalender aanmaken voor individuele social media platforms of allemaal tegelijk.
 • Werk samen met uw team en versnel het content creatieproces.
 • Bovendien biedt Postly eenvoudig te gebruiken bewerkingstools voor afbeeldingen en video's, een link verkorter voor gemakkelijk delen, en social media-analyse om prestaties te analyseren.

Postly prijzen

Postly biedt geen gratis plan aan. De betaalde plannen beginnen vanaf $9/maand (voor een individu) en gaan tot $299/maand (voor een bureau).

Is ChatSonic een beter ChatGPT alternatief dan Postly? Hoewel Postly elke stap van het maken van social media inhoud ondersteunt, kan het behoorlijk duur zijn als u inhoud op grote schaal wilt maken. Maar ChatSonic biedt toegang tot al zijn functies en rekent alleen op basis van het aantal gegenereerde woorden, waardoor het het betere ChatGPT-alternatief is.

Kies de juiste ChatGPT-alternatief voor sociale media

Er zijn momenteel veel AI-tools zoals ChatGPT die overal opduiken. Het kan behoorlijk verwarrend zijn om te proberen te achterhalen welke je moet gebruiken. De beste manier om een ChatGPT-alternatief voor sociale media te vinden dat voor jou werkt, is door te begrijpen wat je nodig hebt en vervolgens te kijken welke opties overeenkomen. Oh, en vergeet niet om de prijs te controleren en ervoor te zorgen dat de functies de moeite waard zijn voordat je je ergens aan vastlegt.

ChatSonic is de beste alternatieve ChatGPT voor sociale media vanwege de combinatie van de beste kenmerken en betaalbare prijzen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>