Mensen zoeken nu hun technische problemen op bij ChatGPT om op te lossen

chatgpt-op-iphone-scherm.jpg

Nog geen jaar geleden, als je een vraag had over iets met betrekking tot IT, zou je waarschijnlijk naar Google zijn gegaan om een antwoord te vinden. Nu wenden mensen zich tot ChatGPT om in plaats daarvan conversatie- en AI-gegenereerde verklaringen te krijgen.

Electric heeft 1.000 mensen ondervraagd om erachter te komen waar zij hun IT-advies vandaan halen. Maar liefst 66% van de respondenten zei dat ze naar ChatGPT gingen voor hulp bij hun IT-problemen, volgens het onderzoek.

Bovendien: Deze nieuwe technologie zou GPT-4 en alles wat daarop lijkt weg kunnen blazen

Enkele van de meest populaire IT-vragen in Nederland zijn basisvragen zoals het oplossen van een vastgelopen computerscherm, traag internet, traagheid van de computer of een oververhitte telefoon.

Niet verrassend zoekt 83% van Generatie Z IT-advies bij ChatGPT, gevolgd door 67% van de Millennials. GenX en Babyboomers bleven hier niet ver achter met respectievelijk 50% en 48%.

Is het een goed idee om IT-advies te krijgen van een AI-chatbot?

Electric vroeg 200 IT-professionals om de antwoorden van ChatGPT op vier van de meest gezochte technische vragen in de Verenigde Staten te beoordelen om erachter te komen.

Ook: ChatGPT of Google: Welke geeft de beste antwoorden?

De reacties van ChatGPT leverden het een algehele nauwkeurigheidsscore op van 39 van de 100 van IT-experts. Gezien het feit dat ChatGPT pas sinds november 2022 bestaat, is een algemene goedkeuringspercentage van 39% niet slecht.

Sommige antwoorden van ChatGPT hebben zelfs hoge scores behaald, bijvoorbeeld het antwoord op "Hoe maak ik mijn internet sneller?" kreeg een verbazingwekkende juistheidsscore van 74.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>