OpenAI onthult ChatGPT-plug-ins, maar er is een addertje onder het gras

gettyimages-1252189891.jpg

Degenen onder jullie die ChatGPT willen gebruiken om een triviaspel te spelen, een reis te plannen, aandelenkoersen te krijgen of een plek om te eten te vinden, kunnen nu al deze dingen en meer doen. OpenAI, het brein achter ChatGPT, is zojuist begonnen met het uitrollen van een reeks plugins van derden die gericht zijn op het uitbreiden van het repertoire van de populaire AI-chatdienst.

In een tweet gepost afgelopen vrijdag, zei OpenAI: "We rollen webbrowsen en plugins uit naar alle ChatGPT Plus gebruikers gedurende de volgende week. Van alpha naar beta verplaatsend, stellen zij ChatGPT in staat om toegang te krijgen tot het internet en 70+ plugins van derden te gebruiken".

Ook: Hoe ik ChatGPT erin heb laten lopen om me leugens te vertellen

Voordat je té enthousiast wordt, is er een belangrijke vereiste. Je moet een betaalde ChatGPT Plus-abonnee zijn, wat een toegang biedt tot vroege functies, maar $20 per maand kost. Als je een abonnee bent, bieden plugins verschillende voordelen, waaronder toegang tot real-time informatie zoals nieuws en aandelenkoersen, het ophalen van kennisbasisinformatie zoals bedrijfsdocumenten en persoonlijke aantekeningen, en de mogelijkheid om specifieke acties te activeren zoals een vlucht boeken of eten bestellen.

De bestaande plugins zijn ontworpen om gebruikers uit alle sectoren aan te spreken, waaronder die voor zakelijke, educatieve, financiële, investerings- en persoonlijke belangen. Door gebruik te maken van plugins van derde partijen zoals Expedia, Zillow, Kayak, Instacart en OpenTable, kun je op zoek gaan naar een baan, vastgoedlijsten vinden, productaanbevelingen ontvangen, winkelen, spelletjes spelen en recepten krijgen.

Met bedrijven zoals Microsoft, Google en andere die proberen in te spelen op de AI-hype, blijft OpenAI een stap voor met zijn eigen service. Het promoten van zijn ChatGPT Plus-abonnementen is een manier om inkomen te genereren. En daarvoor moet het bedrijf ervoor zorgen dat het betaalde plan voldoende voordelen biedt om mensen aan te trekken die anders bij de gratis optie zouden blijven.

Ook: Ik vroeg aan ChatGPT, Bing en Bard waarover ze zich zorgen maken. De AI van Google ging helemaal Terminator op me.

Om de nieuwe plug-ins als ChatGPT Plus-gebruiker te proberen, ga naar het hoofdchatscherm, klik op het pictogram met drie stippen onderaan het linkerpaneel naast uw naam en selecteer Instellingen. Klik in het venster Instellingen op de instelling voor Bètafuncties en zet vervolgens de schakelaar voor Plug-ins aan.

Na het sluiten van het instellingenvenster houdt u uw muis boven het GPT-4 model bovenaan het scherm en controleert u de optie voor Beta-plugins. Klik daarna op de vervolgkeuzeknop voor Geen plugins ingeschakeld en selecteer Plugin Store. Lees het venster Over plugins en klik op OK.

afbeelding-bovenaan-openai-onthult-chatgpt-plug-ins-maar-alleen-voor-plus-abonnees.jpg

De koppen bovenaan het winkelraam laten je bladeren tussen nieuwe, meest populaire en alle plugins. Als je er een vindt die je interesseert, klik dan op de knop Installeren om deze in te stellen. Installeer er zoveel als je wilt, maar je kunt er slechts maximaal drie tegelijk inschakelen. Om dit te beheren, ga terug naar het chatvenster, klik op de uitklapknop voor plugins en selecteer de drie die je wilt gebruiken.

Ook: De beste AI-chatbots

Bij het chatscherm, typ een prompt die verband houdt met een van de plugins die je hebt geïnstalleerd. Als voorbeeld heb ik een verzoek ingediend om mij onroerend goed te tonen voor twee-slaapkamerappartementen in de postcode 10017. Als reactie meldde ChatGPT dat het Zillow gebruikte om mijn vraag te beantwoorden en beschreef verschillende lijsten die aan mijn criteria voldeden. De reactie bevatte ook een link die me doorstuurde naar extra lijsten.

afbeelding-1-openai-onthult-chatgpt-plug-ins-maar-alleen-voor-plus-abonnees.jpg

Als voorbeeld hiervan vroeg ik ChatGPT om een ??trivia-spel over oude Hollywood-films te hosten. Met behulp van de Open Trivia-plugin heeft de AI een meerkeuzevraag gegenereerd waarop ik het antwoord moest raden.

figuur-2-openai-onthult-chatgpt-plugins-maar-alleen-voor-plus-abonnees.jpg

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>