Hoe je ChatGPT kunt gebruiken als Siri-snelkoppeling op je iPhone of iPad

afbeelding15.jpg

Wil je toegang hebben tot ChatGPT op je iPhone of iPad? Je kunt altijd de OpenAI's ChatGPT-website in Safari bezoeken telkens als je het gebruiken wilt. Maar een handigere optie is om een Siri-snelkoppeling op te zetten die werkt met de AI. En in plaats van zelf zo'n snelkoppeling proberen te maken, zijn er enkele aangepaste voorgeïnstalleerde exemplaren beschikbaar om te downloaden en te installeren.

In mijn testen heb ik drie verschillende ChatGPT Siri-snelkoppelingen uitgeprobeerd - SiriGPT, ChatGPT Siri en Siri Pro. Allemaal werkten ze op een vergelijkbare manier om de kracht van ChatGPT naar een iPhone en iPad te brengen.

Nadat de snelkoppeling is ingesteld, kun je deze op verschillende manieren activeren. Je kunt de Shortcuts-app openen en op het pictogram van de snelkoppeling tikken. Je kunt de snelkoppeling aan je startscherm toevoegen waar deze makkelijker te vinden is. Daarnaast kun je de snelkoppeling activeren door tegen Siri te zeggen dat deze gestart moet worden.

1. API-sleutels verkrijgen

Je eerste stap is om de benodigde API-sleutels van Open AI te verkrijgen. Deze sleutels worden door een ChatGPT-snelkoppeling gebruikt om jouw verzoeken naar de ChatGPT-service te sturen en de antwoorden te ontvangen. Het proces voor het verkrijgen van de sleutels is hetzelfde, ongeacht welke ChatGPT-snelkoppeling je gebruikt.

Open Safari op je iPhone of iPad en ga naar de Open AI platform pagina. Als je nog geen account hebt bij OpenAI, tik dan op de knop voor Aanmelden. Anders, tik op de knop voor Inloggen en meld je aan met je account. Tik op het icoon van de drie lijntjes rechtsboven in het scherm, scroll naar beneden in het menu Instellingen en selecteer je profiel. Kies in het profielmenu voor Bekijk API-sleutels.

afbeelding14.jpg

2. Maak een nieuwe geheime sleutel aan

Ga op het scherm met API-sleutels naar de knop Nieuwe geheime sleutel maken. Houd de sleutel ingedrukt om de hele reeks te selecteren en tik vervolgens op Kopiëren. Open een notitie en plak de sleutel. Als u van plan bent om meer dan één ChatGPT-snelkoppeling te proberen, ga dan terug naar de Open AI-platformpagina, tik op OK en tik vervolgens op Nieuwe geheime sleutel maken om een ​​andere sleutel te genereren. Herhaal het kopiëren en plakken.

afbeelding3.jpg

Laten we nu elk van de drie ChatGPT-snelkoppelingen bekijken.

Hoe SiriGPT te gebruiken

1. Krijg de snelkoppeling

Open de SiriGPT-pagina in uw apparaat en tik op de knop Shortcut ophalen. Op het scherm 'Shortcuts', tik op de knop Shortcut toevoegen. De shortcut verschijnt in de Shortcuts-app.

afbeelding12.jpg

2. Voeg de API-sleutel toe

Ga terug naar de notitie waarin je een of meer API-sleutels hebt geplakt. Selecteer en kopieer één set sleutels. Ga terug naar de Shortcuts-app en tik op het drie-puntspictogram voor de SiriGPT-sneltoets. Verwijder de zin VOEG HIER API-SLEUTEL TOE uit het tekstveld en plak vervolgens de gekopieerde API-sleutel. Tik op Gereed.

beeld11.jpg

3. SiriGPT uitvoeren

Tik op de SiriGPT snelkoppeling om deze uit te voeren. De eerste keer dat je dit doet, wordt gevraagd om toegang tot spraakherkenning toe te staan. Tik op Toestaan.

afbeelding1.jpg

4. Stel een vraag

Type of spreek je verzoek in. Tik op Toestaan als er wordt gevraagd om verbinding te maken met api.openai.com. SiriGPT toont en spreekt vervolgens het antwoord uit. Tik op Klaar op elk moment. Tik op Klaar om het gesprek te stoppen. Tik op Opnieuw vragen om een andere vraag te stellen.

afb4.jpg

Hoe ChatGPT Siri te gebruiken

1. Haal de snelkoppeling

Open de ChatGPT Siri shortcut-pagina in Safari en tik op de knop Krijg Siri-snelopdracht. Op de scherm van de snelopdracht, tik op de knop Snelopdracht toevoegen. De snelopdracht verschijnt dan in de Shortcuts-app.

afbeelding10.jpg

2. Voeg de API-sleutel toe

Tik op het pictogram met drie puntjes voor de snelkoppeling. Verwijder in het tekstveld de zin "Vervang dit door uw eigen API-sleutel!" en plak een van de API-sleutels die je hebt gekopieerd van OpenAI. Tik op Gereed.

afbeelding7.jpg

3. Stel een vraag

Tik op de ChatGPT snelkoppeling. Typ je verzoek in het tekstveld of spreek het uit door op het microfoonpictogram van het toetsenbord te tikken. Sta toe dat ChatGPT verbinding maakt met api.openai.com. Het antwoord verschijnt vervolgens op het scherm.

afbeelding9.jpg

Hoe Siri Pro te gebruiken

1. Krijg de snelkoppeling

Open de Siri Pro shortcut-pagina in de browser en tik op de knop voor Ontvang shortcut. Op het scherm met shortcuts, tik op de knop voor Shortcut toevoegen. De shortcut verschijnt in de Shortcuts-app.

afbeelding16.jpg

2. Voeg de API-sleutel toe

Tik op het drie-puntspictogram van de snelkoppeling. Verwijder in het tekstveld de zin "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" en plak een API-sleutel die je hebt gekopieerd van Open AI. Tik op Gereed.

beeld5.jpg

3. Stel een vraag

Tik op de Siri Pro snelkoppeling. Typ uw verzoek in het tekstveld of spreek het uit door op het microfoonpictogram van het toetsenbord te tikken. Sta Siri Pro toe om verbinding te maken met api.openai.com. Standaard spreekt de snelkoppeling alleen de reactie uit en toont deze niet op het scherm. Maar als u voldoende bedreven bent met Siri-snelkoppelingen, kunt u deze aanpassen om ook een reactie op het scherm weer te geven.

afbeelding2.jpg

Hoe u een snelkoppeling vanaf het startscherm kunt triggeren

In plaats van een snelkoppeling te starten via de Shortcuts-app, kun je deze eenvoudiger activeren vanaf het beginscherm.

1. Voeg aan startscherm toe

Om dit in te stellen, houd het pictogram van een van de ChatGPT snelkoppelingen ingedrukt en selecteer Delen. Tik vervolgens in het menu Delen op de optie Toevoegen aan startscherm. Bekijk de naam en het pictogram van de snelkoppeling voorafgaand aan Toevoegen.

afbeelding6.jpg

2. Stel een vraag

Tik op het pictogram op het startscherm en spreek of typ vervolgens uw verzoek om een antwoord te ontvangen.

afbeelding13.jpg

Hoe een snelkoppeling te activeren via Siri

Een nog snellere manier is om een snelkoppeling via Siri uit te voeren. Zeg gewoon: "Hey Siri [naam van de snelkoppeling]." Als Siri niet begrijpt dat je een snelkoppeling wilt uitvoeren vanwege verwarring met de naam, dan kun je de naam van de snelkoppeling het beste wijzigen.

Om dit te doen, druk erop in de Shortcuts-app en kies Hernoemen uit het menu. Kies een naam die niet in conflict komt met een bestaand commando. Probeer Siri opnieuw aan te roepen. Spreek of typ uw verzoek in en wacht op de reactie.

afbeelding8.jpg

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>