Hoe train je ChatGPT met je eigen data? Een handleiding voor het bouwen van een op maat gemaakte AI-chatbot

544209384_jarvis-ai-chatbot-zittend-op-een-computer-en-helpen_xl-beta-v2-2-2.png

Heb je ooit je innerlijke Tony Stark willen ontketenen?

Nou, niet precies om J.A.R.V.I.S. te maken, maar een op maat gemaakte AI-chatbot die de ins en outs van uw bedrijf kent als de achterkant van zijn digitale hand.

We hebben het over een super slimme ChatGPT-chatbot die elk uniek aspect van uw onderneming onberispelijk begrijpt en onvermoeibaar klantvragen 24 uur per dag en 7 dagen per week afhandelt.

Ja, je leest het goed! Je kunt ChatGPT nu trainen met je eigen gegevens om een op maat gemaakte AI-chatbot voor jouw bedrijf te bouwen.

Zadel je paard voor een spannend avontuur in de wereld van AI terwijl we de fascinerende technieken, tools en tips ontrafelen die nodig zijn om je eigen ChatGPT-chatbot te maken die potentieel kan zorgen voor een revolutie in hoe je communiceert met de bezoekers van jouw website.

Dus, maak plaats, Jarvis!

De toekomst van AI-chatbots is hier en begint met uw gegevens

Wat is ChatGPT?

ChatGPT (afkorting van Chatbot Generative Pre-trained Transformer) is een revolutionair taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Het is ontworpen om mensachtige antwoorden te genereren in natuurlijke taalverwerking (NLP) toepassingen, zoals chatbots, virtuele assistenten en meer.

De kern van ChatGPT ligt in de geavanceerde GPT-architectuur, waardoor het in staat is om de context te begrijpen, relevante antwoorden te genereren en zelfs creatieve output te produceren in verschillende formaten zoals tekst, codefragmenten of opsommingstekens. De kracht van ChatGPT ligt in zijn uitgebreide kennisbank, die is opgebouwd uit uitgebreide voorafgaande training op een enorm dataset van tekst van het internet.

In het kort is ChatGPT een op AI gebaseerd taalmodel dat de gebruikersinvoer opmerkelijk nauwkeurig en samenhangend kan begrijpen en hierop kan reageren, waardoor het een baanbrekende ontwikkeling is op het gebied van conversational AI.

chatGPT.png

Wat is een op maat gemaakte AI ChatGPT Chatbot?

De gepersonaliseerde AI ChatGPT Chatbot is een briljante combinatie van OpenAI's geavanceerde taalmodel - ChatGPT - afgestemd op uw specifieke zakelijke behoeften. Door ChatGPT hier te trainen op uw eigen gegevens, heeft u een gepersonaliseerde versie van ChatGPT die is gevoed met uw unieke gegevens - zoals de beleidsregels, producten, diensten en veelgestelde vragen van uw bedrijf. Dit maakt ChatGPT een virtuele assistent voor uw bedrijf, die het omtovert tot niets minder dan een geheime superheldencommandocentrum.

Deze gepersonaliseerde chatbot met ChatGPT-technologie kan elke branche bedienen, of het nu gaat om gezondheidszorg, detailhandel of vastgoed, en past perfect bij de behoeften van de klant en de verwachtingen van het bedrijf.

Het proces omvat het afstemmen en trainen van ChatGPT op uw specifieke dataset, inclusief tekstdocumenten, veelgestelde vragen, kennisbanken of transcripties van klantenondersteuning. Deze op maat gemaakte chatbot training maakt de chatbot contextueel bewust van uw bedrijfsdomein en zorgt ervoor dat deze op een zinvolle en nauwkeurige manier met gebruikers kan communiceren.

De schoonheid van deze op maat gemaakte AI ChatGPT-chatbots ligt in hun vermogen om te leren en zich aan te passen. Ze kunnen voortdurend worden bijgewerkt met nieuwe informatie en trends naarmate uw bedrijf groeit of evolueert, waardoor ze relevant en efficiënt blijven bij het beantwoorden van klantvragen.

De dagen van statische, one-size-fits-all chatbots met generieke, onbehulpzame antwoorden zijn voorbij. Aangepaste AI ChatGPT chatbots transformeren de manier waarop bedrijven klantbetrokkenheid en -ervaring benaderen, waardoor het interactiever, gepersonaliseerder en efficiënter wordt.

✋Hé! Wacht even een seconde. ChatGPT is zeker geweldig, maar het heeft zijn nadelen, zoals verouderde gegevens genereren. Als je geïnteresseerd bent om te weten welke tools dit nadeel van ChatGPT kunnen overwinnen, neem dan nu een kijkje bij ChatGPT-alternatieven!

5 redenen waarom je een op maat getrainde ChatGPT AI chatbot nodig hebt

Als we het hebben over AI-chatbots, is klantenservice vaak het eerste waar we aan denken. Maar weet je wat? Deze op maat gemaakte chatbots die getraind zijn door ChatGPT kunnen zoveel meer doen. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden:

1. Om uw klantbeleving te verbeteren

Stel je voor dat je klanten op je website browsen en plotseling begroet worden door een vriendelijke AI-chatbot die enthousiast is om hen te helpen jouw bedrijf beter te begrijpen. Ze krijgen alle relevante informatie die ze nodig hebben in een prettig, boeiend gesprek. Dat is wat een op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot kan doen.

Door een slimme ChatGPT-getrainde AI-assistent in uw website te integreren, tilt u in feite de hele klantervaring naar een hoger niveau.

Waarschuwing: een AI-chatbot die is getraind met ChatGPT kan complexe gesprekken aan, wat ervoor zorgt dat de bezoekers van uw website de exacte antwoorden krijgen die ze willen. Het is alsof ze een deskundige menselijke assistent tot hun beschikking hebben.

2. Om leads als een pro vast te leggen

Integreer een AI-adviseur op je website en het zal fungeren als een deskundige vriend die gebruikers voorzichtig door je website leidt.

Stel dat je een vastgoedbedrijf runt. Een nieuwsgierige klant komt per ongeluk op jouw website terecht, op zoek naar de beste buurten om onroerend goed te kopen in San Francisco. In plaats van hen te laten navigeren door de uitgestrekte hoeveelheid inhoud, biedt jouw AI-chatbot ze de broodnodige informatie over de meest geschikte gebieden op basis van hun voorkeuren en budget.

Maar daar houdt het niet op!

Je op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot is niet alleen een informatiebron; het is ook een lead-generatie-superster! Na de klant geholpen te hebben in hun onderzoeksfase, weet het wanneer het tijd is om in actie te komen en stelt voor om een ​​afspraak te maken met jou (of jouw vastgoedagent) om het proces verder te zetten.

Zo biedt u niet alleen waardevolle informatie, maar legt u ook moeiteloos leads vast met behulp van uw AI-adviseur. De klant krijgt gepersonaliseerde begeleiding en u krijgt een potentiële nieuwe klant - een win-winsituatie!

Screen28.png

3. Om uw klanten betrokken te houden

Het vasthouden van de betrokkenheid van uw klanten of websitebezoekers is de sleutel tot succes in de snelle wereld van vandaag. Het gaat er allemaal om hen te voorzien van spannende feiten en relevante informatie die is afgestemd op hun interesses. Laten we even stilstaan bij een scenario waarin uw website een breed scala aan heerlijke kookrecepten bevat.

Een lezer komt een blogpost tegen waarin de stappen worden beschreven om een heerlijke cake zonder ei te maken. Terwijl ze door het recept bladeren, komt uw op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot in actie met een boeiende boodschap: "Wist je dat je een ei-loze cake kunt maken met alleen een banaan? Klik hier om meer te leren!" Geïntrigeerd gaat de lezer in op het aanbod en vinden ze zichzelf getransporteerd naar een andere blogpost.

Resultaten: ze besteden veel langer tijd op uw website.

4. Om de interne werknemerservaring te verbeteren

U kunt nu uw eigen ChatGPT-chatbot trainen met alle essentiële informatie over uw organisatie, zoals verlofbeleid, promotiebeleid, wervingsgegevens en meer, om een op maat gemaakte AI-chatbot voor uw werknemers te creëren.

Deze slimme AI-chatbot kan naadloos fungeren als een HR-executive, die uw werknemers begeleidt en hen voorziet van alle informatie die ze nodig hebben. In plaats van urenlang door bedrijfsdocumenten te zoeken of te wachten op e-mailreacties van het HR-team, kunnen werknemers eenvoudig met deze chatbot communiceren om de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben.

5. Om uw klantenservice te verbeteren

We kunnen simpelweg de meest populaire toepassing van een op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot niet over het hoofd zien: het creëren van je eigen klantenservice-agent!

Een op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot begrijpt uniek de ins en outs van jouw bedrijf, specifiek op maat gemaakt om aan de behoeften van jouw klanten te voldoen. Dit betekent dat het vragen kan afhandelen, hulp kan bieden en essentieel kan worden voor jouw klantenserviceteam.

Het bezit de mogelijkheid om te leren van uw specifieke gegevens, waardoor het een zeer aanpasbare en steeds beter wordende oplossing is voor uw bedrijf. Het wordt in feite een virtuele klantondersteuningsexpert die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is en nooit moe wordt.

👉Op zoek naar meer AI-chatbotbouwers? Deze AI-chatbotbouwers zijn het ontdekken waard!

Het bouwen van een aangepaste chatbot getraind met ChatGPT met behulp van de ChatGPT API

Nu je weet wat een op maat gemaakte ChatGPT-getrainde AI-chatbotbouwer kan doen, hoe gaan we dan aan de slag om ChatGPT te trainen om er een te maken ?!

We praten over het creëren van een volwaardige kennisbank chatbot waarmee je kunt praten.

Hier is een stapsgewijs proces om je eigen AI-chatbot te maken met ChatGPT-krachten...

⚠️Waarschuwing: Het volgende proces is zeer technisch en vereist veel kennis van codering. Als je wilt weten hoe je een no-code AI chatbot kunt bouwen, scroll dan naar beneden om een andere eenvoudige en niet-technische manier te vinden!

Uw op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot gereed maken: Software-omgeving instellen

Ten eerste moet je een software-omgeving op je computer opzetten om een op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot te kunnen trainen. Hier is het proces

Stap 1 - Installeer Python

Om te beginnen, installeer Python op je computer. Je kunt het downloaden vanaf de officiële Python website. Voer het installatiebestand uit en controleer of "Python.exe aan PATH toevoegen" is aangevinkt, aangezien dit cruciaal is.

Screenshot-2023-05-04-op-3.34.25-uur.png

Stap 2 - Pip upgraden

Python wordt geleverd met een pakketbeheerder genaamd Pip, waarmee je Python-bibliotheken kunt installeren. Aangezien Pip samen met Python is geïnstalleerd, upgrade je het naar de nieuwste versie met behulp van de Terminal op je Windows-computer of Command Prompt op macOS.

Stap 3 - Installeer Essentiële Bibliotheken

Het is nu tijd om de essentiële bibliotheken te installeren die je zullen helpen bij het trainen van je aangepaste AI-chatbot. Installeer eerst de OpenAI-bibliotheek, die zal dienen als het Large Language Model (LLM) om je chatbot te trainen en te maken.

Installeer vervolgens GPT Index (ook wel LlamaIndex genoemd), waarmee de LLM verbinding kan maken met uw kennisdatabank. Installeer nu ook PyPDF2, dat helpt bij het parsen van PDF-bestanden als u deze wilt gebruiken als uw gegevensbron. Installeer bovendien PyCryptodome.

Installeer tot slot de Gradio-bibliotheek om een eenvoudige gebruikersinterface te maken voor het interactief maken met de getrainde AI-chatbot.

Stap 4 - Download een Code Editor

Om de code te bewerken, heb je een code editor nodig. Voor Windows raden we Notepad++ aan. Als je bekend bent met krachtigere IDE's, kun je VS Code gebruiken op elk platform of Sublime Text op macOS en Linux.

Screenshot-2023-05-04-op-3.42.32-uur.png

Haal je OpenAI API-sleutel om je eigen aangepaste ChatGPT AI-chatbot te trainen

Voordat je een AI-chatbot traint en maakt die gebruik maakt van een op maat gemaakte kennisbank, heb je een API-sleutel nodig van OpenAI. Deze sleutel geeft je toegang tot het model van OpenAI, waardoor het je op maat gemaakte gegevens kan analyseren en inferenties kan maken.

 1. Maak een account aan op OpenAI of log in als je er al een hebt.
 2. Klik op je profiel rechtsboven in en kies "API-sleutels bekijken" uit het keuzemenu.
 3. Selecteer "Nieuwe geheime sleutel aanmaken" en kopieer de API-sleutel. Aangezien je de sleutel later niet meer kunt kopiëren of bekijken, sla de sleutel direct op in een platte tekstbestand.
 4. Tenslotte moet je jouw API-sleutel geheim houden - het is privé en alleen bestemd voor jouw account. Je kunt API-sleutels verwijderen en tot vijf sleutels aanmaken indien nodig.
Screenshot-2023-05-04-om-3.49.29-uur.png

Train nu ChatGPT met jouw eigen data

Met uw software-omgeving ingesteld en uw OpenAI API-sleutel gereed, is het tijd om uw AI-chatbot te trainen op aangepaste gegevens. U kunt gebruik maken van het model "gpt-3.5-turbo" of "gpt-4". Hier is wat u vervolgens moet doen:

 1. Maak een "docs" map aan en voeg uw trainingsdocumenten (tekst, PDF, CSV of SQL-bestanden) eraan toe. Gebruik in het begin kleinere bestanden (< 100MB) om het proces onder de knie te krijgen.
 2. Open een code-editor (bijv. Notepad++), schrijf de code en sla deze op als app.py in dezelfde locatie als de "docs" map. Vervang de tekst "Your API Key" in de code door de API-sleutel die is gegenereerd door OpenAI. Sla de wijzigingen op.
 3. Voer de code uit in de terminal om de documenten te verwerken en een "index.json" bestand te maken.
 4. Zodra het is verwerkt, wordt er een lokale URL gegenereerd. Kopieer en plak deze in uw webbrowser om toegang te krijgen tot uw op maat getrainde ChatGPT AI-chatbot.

Dat is het! Stel vragen aan je chatbot om antwoorden te krijgen op basis van de door jou verstrekte gegevens.

Screenshot-2023-05-04-op-3.55.36-uur.png

Pfff!

Was dat niet te ingewikkeld?

Het hele proces van het bouwen van een op maat gemaakte ChatGPT-getrainde AI-chatbot-bouwer vanaf nul is eigenlijk lang en zenuwslopend.

En als je iemand bent zonder enige kennis van coderen, kan dit zelfs nog moeilijker voor je worden.

Maar maak je geen zorgen. We hebben al een manier bedacht voor jou om binnen enkele minuten een op maat gemaakte AI ChatGPT Chatbot te bouwen die je kunt aanpassen en personaliseren, zonder het gebruik van een enkele regel code!

Houd je hoeden vast en zeg hallo tegen...

Botsonic: Een op maat gemaakte ChatGPT AI-chatbot-builder

Botsonic, de revolutionaire no-code AI-chatbot-bouwer van Writesonic, transformeert de wereld van klantbeleving en betrokkenheid!

Je kunt nu hyperintelligente, converserende AI-ervaringen creëren voor je websitebezoekers in enkele minuten, zonder enige programmeerkennis. Deze baanbrekende ChatGPT-achtige chatbot stelt gebruikers in staat om de kracht van GPT-4 en natuurlijke taalverwerking te benutten om op maat gemaakte AI-chatbots te creëren die diverse use cases behandelen zonder technische expertise.

In simpele bewoordingen kan NU IEDEREEN een AI-chatbot bouwen en op hun website integreren met alleen embedbare code.

Laten we ons onderdompelen in de wereld van Botsonic en een baanbrekende benadering ontdekken voor klantinteracties en dynamische gebruikerservaringen.

Train ChatGPT met jouw kennisdatabase

Botsonic begrijpt en onthoudt de door u verstrekte informatie grondig, zodat het uw klanten kan helpen met hun vragen op de meest menselijke manier.

Je kunt een gepersonaliseerde ChatGPT-chatbot voor je bedrijf maken door Botsonic op twee manieren van jouw gegevens te voorzien:

Documenten

Upload uw helpdocumenten of elke andere documentatie die betrekking heeft op het beleid van uw bedrijf, het retourbeleid, regels voor productlevering, etc., in de vorm van PDF, PPT, PPTX, DOC en DOCX.

URL's

U kunt ook uw bedrijfsinformatie uploaden door uw website-links te kopiëren en te plakken. Botsonic kan informatie extraheren uit uw Root Domain, Subdomein en zelfs een webpagina (URL).

Personaliseer ChatGPT met uw eigen merkidentiteit

Creëer een naadloze en consistente merkidentiteit met Botsonic door elk aspect van uw AI-chatbot aan te passen aan de visuele identiteit van uw merk

Om je ChatGPT-chatbot echt te laten opvallen, biedt Botsonic de volgende aanpassingsopties aan:

 1. Geef je AI-chatbot een naam - Geef je AI-chatbot de naam van je bedrijf in het veld “Bedrijfsnaam” in het aanpassingsgedeelte.
 2. Kies je merkkleuren - Personaliseer Botsonic voor je website door de unieke kleuren van je merk te selecteren in de Chatbot-kleuroptie. Je kunt ook de kleurcode kopiëren en plakken.
 3. Voeg een pakkende slogan toe - Schrijf een pakkende slogan voor je chatbot die de gebruiker aanzet tot actie (zoals - Laten we praten of Zin in een snelle chat?)
 4. Personaliseer met een welkomstbericht - Stel een warm welkomstbericht in om de bezoekers van je website te begroeten.
 5. Voeg je merklogo en chatbot-afbeelding toe - Geef ChatGPT je merklogo en een vriendelijke chatbot-afbeelding die op je widget verschijnt.
 6. Selecteer je favoriete pictogram - Blader door de stijlvolle knoppen die beschikbaar zijn onder de knopstijloptie om degene te selecteren die bij je website past.
 7. Geef je contactgegevens op - Voer je e-mailadres in zodat je bezoekers contact met je kunnen opnemen voor verdere ondersteuning.
 8. Stel vragen voor - Om je websitebezoekers beter te begeleiden, voeg hier enkele voorbeeldvragen toe. We raden aan hier de meest gestelde vragen te vermelden.

Integreer met een eenvoudig, no-code installatieproces

Het opzetten van Botsonic vereist geen enkele programmeerkennis! Nadat je je eigen ChatGPT AI-chatbot hebt opgezet, genereert Botsonic het volgende:

 1. Een inbedbare code - Ook beschikbaar op gratis proefbasis.
 2. Gebruikmakend van onze API-sleutel - Alleen beschikbaar op premium abonnementen.

Hoe stel je Botsonic's op maat gemaakte AI-chatbot in en integreer je deze?

Het instellen van Botsonic is echt gemakkelijk en duurt enkele minuten. Laten we u door een 4-stappenproces lopen om te beginnen met deze no-code AI-chatbot in enkele minuten:

Stap 1 - Ga naar Writesonic

Botsonic maakt deel uit van Writesonic en je kunt er toegang toe krijgen via jouw Writesonic-dashboard. Als je nog geen Writesonic-account hebt, maak er dan nu GRATIS een aan.

Als u zich eenmaal op het Writesonic-dashboard bevindt, gaat u naar Botsonic. U kunt ook de zoekbalk gebruiken om het te vinden.

Stap 2 - Upload uw kennisbank

Upload nu uw documenten en links in de sectie "Gegevens uploaden". U kunt meerdere bestanden en links uploaden, en Botsonic zal ze allemaal lezen en begrijpen.

Stap 3 - Persoonlijk maken en aanpassen instellen

Om uw op maat gemaakte AI chatbot echt van u te maken, geeft u deze uw merknaam, kleuren, logo, chatbot afbeelding en pictogramstijl. U kunt ook een hartelijk welkomstbericht toevoegen om uw bezoekers te begroeten en enkele query-suggesties toe te voegen om hen beter te begeleiden. Klik op "Bijwerken" als u klaar bent.

Stap 4 - Integreer met uw website

Botsonic genereert een unieke invoegcode of API-sleutel voor u, die u eenvoudig kunt kopiëren en plakken in de code van uw website. Voor meer informatie over hoe en waar u uw invoegbare script of API-sleutel kunt plakken, leest u onze Botsonic help-documentatie.

Was dat niet super makkelijk ?!

In slechts 4 stappen kun je nu je eigen ChatGPT-aangedreven chatbot bouwen, trainen en integreren in jouw website.

Ga weg van de traditionele manier en kies voor een no-code AI-chatbotbouwer die je zoveel tijd en moeite kan besparen.

Veelgestelde vragen

Is er een gratis AI ChatGPT chatbot bouwer beschikbaar?

Er zijn verschillende AI-chatbot-bouwers beschikbaar op de markt, maar slechts één biedt u de kracht van ChatGPT met up-to-date generaties. Het heet Botsonic en het is gratis beschikbaar om te testen op Writesonic.

Je kunt de beste 9 no-code AI-chatbotbouwers bekijken die je kunt uitproberen in 2023.

Kun je ChatGPT gegevens voeden?

Ja, waarom niet?! Je kunt ChatGPT voeden met je eigen data via de API van OpenAI. Maar het is een lang en ingewikkeld proces. Er is ook een eenvoudige manier zonder code. Ga nu naar Writesonic om gratis een ChatGPT-getrainde AI-chatbot zonder code te maken.

Kan ik ChatGPT gebruiken als chatbot?

Je kunt ChatGPT gebruiken als chatbot op je website met behulp van Botsonic, dat is een no-code AI-chatbotbouwer. Het is eigenlijk alsof je ChatGPT traint op je eigen gegevens.

Hoe importeer ik gegevens naar ChatGPT?

Om uw gegevens te importeren in ChatGPT, heeft u een API-sleutel van OpenAI nodig waarmee u uw eigen ChatGPT kunt maken. Vervolgens kunt u met wat programmeren eenvoudig gegevens importeren naar uw versie van aanpasbare ChatGPT. Maar als u een tool nodig heeft die precies hetzelfde doet zonder dat er code nodig is, probeer dan nu Botsonic uit!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>