Hoe ChatGPT gratis te downloaden voor Windows 10

Als je Google Chrome als je favoriete browser gebruikt, ben je blij te weten dat je ChatGPT ook als native app kunt toevoegen met behulp van de "Maak snelkoppeling" -functie van Chrome. Dit stelt je in staat om te profiteren van de voordelen van een op zichzelf staande ChatGPT-app, die een gestroomlijnde en meeslepende AI-chatbot-ervaring biedt. In dit artikel zullen we je stapsgewijs begeleiden bij het downloaden van ChatGPT voor Windows 10 gratis om een probleemloze en efficiënte interactie met de chatbot te garanderen.

Hoe Chat GPT te downloaden en installeren op Windows 10

Volg de snelle stappen hieronder om ChatGPT te downloaden en te installeren op uw Windows-computer:

 1. Download de nieuwste ChatGPT installer vanaf deze Github link: https://github.com/lencx/ChatGPT/releases/download/v0.12.0/ChatGPT_0.12.0_windows_x86_64.msi.
 2. Dubbelklik op de gedownloade .msi-bestand om het te openen en het installatieproces te starten. Klik op de volgende knop op de ChatGPT Setup-interface om door te gaan. Kies vervolgens een locatie om ChatGPT te installeren op de volgende pagina.
 3. Klik op de knop Installeren om het installatieproces te starten. Klik op Ja om door te gaan wanneer u de Gebruikersaccountbeheer-interface ziet.
 4. De installatie moet snel worden voltooid. Als u ChatGPT onmiddellijk wilt starten, vinkt u de optie ChatGPT starten aan de onderkant van het venster ChatGPT Setup Wizard voltooid en klikt u vervolgens op de knop Voltooien. Als u het later wilt openen, laat dit dan niet aangevinkt en klik op Voltooien.

Lees ook: Hoe ChatGPT App Downloaden Voor Android, iPhone & PC

Hoe de ChatGPT-app aanpassen en lanceren op Windows 10

Nu ChatGPT geïnstalleerd is als Windows-app, laten we enkele aanpassingsopties verkennen en leren hoe deze te starten.

 1. Na installatie wordt de ChatGPT-app automatisch gestart. Je kunt het vinden in je Startmenu of zoeken met behulp van de Windows-zoekbalk.
 2. Voor eenvoudige toegang tot de app kun je deze vastzetten op de taakbalk of het Startmenu. Klik met de rechtermuisknop op het icoon van de app, selecteer "Vastmaken aan taakbalk" of "Vastmaken aan Start" en het zal verschijnen op de gewenste locatie.
 3. Bovendien kun je een snelkoppeling op het bureaublad maken voor nog snellere toegang. Klik met de rechtermuisknop op het app-icoon en selecteer "Snelkoppeling maken". De snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.
 4. Als je wilt dat ChatGPT automatisch start wanneer je inlogt op je apparaat, ga dan naar de app-instellingen en schakel de optie "Automatisch starten bij het inloggen op het apparaat" in.

Ontdek de ChatGPT-applicatie op Windows 10

Met ChatGPT geïnstalleerd als Windows app, kun je nu genieten van zijn functies en mogelijkheden. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Vergelijkbaar met de webversie kan het zijn dat je bij ChatGPT opnieuw moet inloggen als je verbinding verbroken is. Voer simpelweg je accountgegevens opnieuw in om de app te blijven gebruiken.
 2. De ChatGPT-app heeft enkele browserfuncties. Om ze te gebruiken, klik je op het drie-punts menu binnen de app en ontdek je de sectie "Meer tools". Hier vind je opties zoals printen, media naar een apparaat casten, zoomen en links kopiëren.
 3. Gebruik de zoekfunctionaliteit van de app om snel eerdere gesprekken of specifieke informatie op te halen.
 4. Ga in gesprek met ChatGPT en ontdek de brede taakverscheidenheid die het kan helpen. Van het beantwoorden van vragen tot het geven van aanbevelingen, ChatGPT is jouw AI-companion voor verschillende taken.

Verwijderen van de ChatGPT Windows 10 App

Als u besluit om de ChatGPT Windows 10 app van uw computer te verwijderen, volgt u deze eenvoudige stappen:

 1. Druk op de Windows-toets op je toetsenbord om het Startmenu te openen.
 2. Typ "ChatGPT" in de zoekbalk om de app te vinden.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het ChatGPT-app-icoon en selecteer "Verwijderen".
 4. Bevestig de verwijdering door nogmaals op "Verwijderen" te klikken in het promptvenster dat verschijnt.

Met deze stappen kun je eenvoudig de ChatGPT Windows app op elk gewenst moment van je apparaat verwijderen.

Het ontgrendelen van de kracht van ChatGPT met Microsoft Edge

Microsoft Edge biedt een fantastische functie genaamd “Deze site installeren als een app”, waarmee je webpagina's als op zichzelf staande native Windows-apps kunt uitvoeren. Dit betekent dat je de ChatGPT-web-app kunt transformeren in een zelfstandige app, zonder de rommel van typische webelementen zoals bladwijzers en tabs. Zo doe je dat:

 1. Begin door de ChatGPT-pagina te openen op je Microsoft Edge-browser en in te loggen met je accountgegevens.
 2. Zodra je op de pagina bent, klik je op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het browservenster. Er wordt dan een dropdown-menu geopend met verschillende opties.
 3. Selecteer "Apps" uit het menu en kies vervolgens "Deze site installeren als app". Hierdoor verschijnt er een pop-up venster.
 4. Vul in het pop-up venster een naam in voor de app. Je kunt bijvoorbeeld "ChatGPT" invoeren. Het toewijzen van een naam maakt het later makkelijker om de geïnstalleerde app te vinden en te herkennen.
 5. Als je een aangepast pictogram voor de app wilt gebruiken, klik je op de knop "Bewerken" onder "App installeren" en selecteer je een pictogram vanaf je lokale schijf. Je kunt het echter ook op het standaardpictogram laten staan als je dat liever hebt.
 6. Zodra je tevreden bent met de naam en het pictogram, klik je op "Installeren" en wacht je tot Windows het installatieproces heeft voltooid.
 7. Na voltooiing van de installatie wordt de ChatGPT-app automatisch gestart. Nu kun je ervoor kiezen om deze aan de taakbalk of het startmenu vast te maken, een snelkoppeling op het bureaublad te maken en zelfs automatisch starten te activeren bij het inloggen op het apparaat. Selecteer je voorkeursopties en klik op "Toestaan".
 8. Gefeliciteerd! Je kunt nu toegang krijgen tot de ChatGPT-app, net als elke andere toepassing op je computer. Als de sessie verloopt, moet je opnieuw inloggen om de services van de chatbot te blijven gebruiken. Als je eenmaal bent ingelogd, kun je vrijuit gesprekken voeren of de spannende mogelijkheden verkennen die ChatGPT te bieden heeft.

Lees ook: Hoe ChatGPT op Windows te gebruiken

Chrome: Jouw toegang tot ChatGPT als een snelkoppeling

Als je meer geneigd bent om Google Chrome te gebruiken, maak je dan geen zorgen; het biedt ook een handige manier om ChatGPT toe te voegen als een snelkoppeling en het te gebruiken als een native app. Hier is een stapsgewijze handleiding om dit te bereiken:

ChatGPT als snelkoppeling toevoegen aan Chrome

Google Chrome biedt een eenvoudige methode om elke website toe te voegen als snelkoppeling en deze te gebruiken als een native app. Hier is hoe je ChatGPT kunt toevoegen als een snelkoppeling met Chrome:

 1. Open Google Chrome en ga naar de pagina ChatGPT. Log in op jouw account indien nodig.
 2. Klik op het icoon van drie stippen bovenin rechts in het venster van de browser.
 3. Selecteer uit het menu "Meer tools" en kies vervolgens "Snelkoppeling maken".

Je hebt nu succesvol een snelkoppeling voor ChatGPT gemaakt met Google Chrome. Je kunt de ChatGPT-snelkoppeling vinden en openen vanuit je startmenu. Als je wilt, kun je ook met de rechtermuisknop op de snelkoppeling klikken en kiezen om deze vast te maken aan het startmenu of de taakbalk voor snelle en gemakkelijke toegang.

Aanpassen van de ChatGPT Snelkoppeling

Na het starten van het proces voor het maken van snelkoppelingen, kunt u de ChatGPT snelkoppeling aanpassen aan uw voorkeuren. Volg deze stappen om de snelkoppeling te personaliseren:

 1. Bij het pop-upvenster "Snelkoppeling maken" voert u een naam in voor de snelkoppeling, bijvoorbeeld "ChatGPT".
 2. Om de beste gebruikerservaring te garanderen, selecteert u de optie "Openen als venster". Hierdoor wordt de ChatGPT-snelkoppeling geopend in zijn zelfstandige venster in plaats van in een nieuwe Chrome-tab.
 3. Klik op "Maken" om het proces te voltooien.

Toegang tot de ChatGPT-snelkoppeling

Als je de ChatGPT-snelkoppeling hebt aangemaakt, wordt deze moeiteloos toegankelijk. Zo open je de ChatGPT-snelkoppeling vanuit het Startmenu en voeg je deze toe aan de taakbalk:

 1. Open het Start-menu op je Windows-apparaat.
 2. Zoek de ChatGPT-snelkoppeling en klik er met de rechtermuisknop op.
 3. Kies de optie "Aan Start vastmaken" of "Aan taakbalk vastmaken" voor snelle en gemakkelijke toegang.

Chrome-snelkoppeling ChatGPT verwijderen

Als je besluit om de ChatGPT Chrome snelkoppeling van je Windows-apparaat te verwijderen, volg dan deze stappen:

 1. Druk op de Win-toets op uw toetsenbord.
 2. Type "ChatGPT" om de Chrome-snelkoppeling te vinden.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het snelkoppelingspictogram van ChatGPT.
 4. Selecteer "Verwijderen" in het contextmenu.

Het Configuratiescherm venster zal openen en de ChatGPT app weergeven. Bevestig de actie door op "Verwijderen" te klikken en de Chrome snelkoppeling voor ChatGPT wordt van uw apparaat verwijderd.

Verbeter uw gebruikerservaring met ChatGPT als Windows 10-app

Het toevoegen van ChatGPT als een Windows-app biedt tal van voordelen, waardoor je rechtstreeks toegang hebt tot de diensten van de chatbot vanaf je bureaublad. Door ChatGPT te laten draaien via Microsoft Edge of Google Chrome, kun je genieten van een meer gestroomlijnde en opgeruimde interface, waardoor je de vrijheid hebt om je alleen te concentreren op de gesprekken en taken die voor handen zijn.

Nu je weet hoe je ChatGPT kunt uitvoeren als een Windows 10-applicatie met behulp van deze browsers, profiteer dan ten volle van deze mogelijkheid en verken de uitgebreide mogelijkheden van ChatGPT. Ga in gesprek, zoek hulp of ontdek je creativiteit met de kracht van AI binnen handbereik.

Onthoud dat het proces mogelijk enigszins kan variëren afhankelijk van uw browserversie of updates, maar de kernstappen moeten consistent blijven. Door gebruik te maken van deze technieken kunt u uw gebruikerservaring optimaliseren en het volledige potentieel van de ChatGPT-app op Windows 10 ontgrendelen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>
 • Hoe maak je een ChatGPT-plugin

  Leer hoe je een ChatGPT-plugin kunt maken en jouw conversaties naar een hoger niveau kunt tillen. Met stapsgewijze begeleiding bouw je een API, maak je een plug-inmanifest aan, registreer je de plug-in en activeer je hem.

 • Hoe je een ChatGPT Slack-bot kunt bouwen met Zapier

  Leer hoe je twee verschillende soorten ChatGPT Slack-bots kunt bouwen waarmee je de kracht van AI kunt gebruiken zonder Slack te verlaten.

 • Hoe wordt Chat GPT getraind?

  Chat GPT is getraind op een grote hoeveelheid data, waardoor het de mogelijkheid heeft om vrijwel alles te beantwoorden wat je vraagt, maar het heeft wel zijn beperkingen.