ChatGPT API Prijzen

OpenAI heeft de ChatGPT API beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Deze API gebruikt het krachtige GPT-3.5 turbomodel, hetzelfde model dat wordt gebruikt voor ChatGPT. Ontwikkelaars kunnen de API gemakkelijk benaderen via een eenvoudig eindpunt. OpenAI heeft gezegd dat de ChatGPT API tien keer minder zal kosten dan alle andere GPT-3.5 modellen. Hierdoor is het een betaalbaardere keuze voor ontwikkelaars.

Voor bedrijven en ontwikkelaars die meer dan 450 miljoen tokens per dag nodig hebben of hun werkbelasting willen optimaliseren op basis van hardware-prestaties, biedt OpenAI toegewijde instanties. Ontwikkelaars kunnen de rekenkracht van Azure gebruiken via de toegewijde tokens. Deze verbinden met gebruikerseindpunten en bieden een gespecialiseerde rijstrook voor AI-verwerking.

Snapchat, Quizlet en Instacart maken gebruik van OpenAI's ChatGPT API voor hun functies: My AI, Q-Chat en Ask Instacart. Deze functies bieden virtuele bijles, studieondersteuning en winkelbare antwoorden die zijn gebaseerd op productgegevens. De verminderde kosten van de ChatGPT API zijn goed nieuws voor marketeers en bedrijven die ChatGPT willen gebruiken als onderdeel van hun plannen voor klantenservice en betrokkenheid.

ChatGPT API Prijsplan

De kosten van ChatGPT API zijn afhankelijk van het aantal gebruikte tokens, inclusief de berichtstring en metadata die het model verwerkt. De huidige prijs voor 1000 tokens is $0,002, wat overeenkomt met ongeveer 750 woorden. OpenAI heeft de ChatGPT API betaalbaarder gemaakt voor ontwikkelaars en bedrijven door de prijs te verlagen naar $0,002 voor elke 1.000 tokens, of ongeveer 750 woorden.

Dit is een vermindering van 90% sinds december 2022. Het ChatGPT-model is gebouwd met behulp van de GPT-3.5 turbomodel en kan worden aangepast voor andere niet-chattoepassingen met minimale wijzigingen van de code.
OpenAI heeft haar beleid voor voorafgaande beoordeling voorafgaand aan de lancering geëlimineerd. Ontwikkelaars hoeven niet langer aan te geven hoe ze van plan zijn het model te gebruiken voordat ze het in hun app opnemen. Het nieuwste model, GPT-3.5 turbo, wordt ondersteund tot juni en er wordt binnenkort ook een nieuwe stabiele versie van GPT-3.5 turbo uitgebracht.

LEES NU: GPT 4 beeldinvoer

"Betaal per Gebruik" Plan

OpenAI biedt een Pay as You Go plan aan dat zowel handig als betaalbaar is. Met de nieuwste ChatGPT 3.5 Turbo API-modellen kunnen gebruikers verwachten $0,002 te betalen per 1.000 tokens. Dit vertaalt zich naar slechts een paar dollar per maand, zelfs bij intensief gebruik. Om te beginnen hebben gebruikers een set API-sleutels nodig die uniek zijn voor hun account, die kunnen worden toegevoegd aan elke ChatGPT-app van een derde partij.

Gebruikers kunnen, nadat ze zich hebben aangemeld voor het plan op de factureringspagina van OpenAI, gebruikslimieten instellen om onverwachte kosten te voorkomen.

Is de ChatGPT-API gratis?

De ChatGPT API is niet inbegrepen in het ChatGPT Plus abonnement. Het is echter ook niet gratis. De API heeft een eigen prijsstelling.

Is er een API voor ChatGPT?

Ja, OpenAI heeft aangekondigd dat de API in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar wordt gesteld.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>