GPT 4 afbeeldingsinvoer: werkt het met ChatGPT?

Bent u nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in OpenAI Multi-Model GPT 4? Dan bent u misschien geïnteresseerd in het leren over GPT-4 beeldinvoer, een nieuwe functie die de verwerking van zowel beeld- als tekstinvoer mogelijk maakt.

GPT-4's multimodale mogelijkheid kan verschillende soorten en maten afbeeldingen verwerken, waaronder documenten met tekst en foto's, met de hand getekende diagrammen en schermafbeeldingen. Met deze functie kan het Model zowel tekst- als visuele invoer ontvangen en een output genereren die net zo capabel is als alleen-tekstinvoer.

In dit artikel zullen we de mogelijkheden van GPT-4-afbeeldingsinvoer verkennen, de technologie erachter en hoe het mogelijk kan worden gemaakt.

GPT 4 beeldinput & de technologie

Dus, wat kan GPT-4 doen? Nou, je kunt een uniek afbeelding invoeren samen met een set duidelijke instructies, vragen of meningen, en een gestructureerd antwoord ontvangen dat beide sets gegevens als input gebruikt. Dit opent een breed scala aan mogelijkheden, van het vragen aan GPT-4 om de context van een afbeelding te begrijpen tot het analyseren van gegevens die in een grafiek worden gepresenteerd.

Bijvoorbeeld, u kunt een afbeelding van een patroon van vormen invoegen en GPT-4 vragen welke vorm het patroon voltooit. De mogelijkheid van GPT-4 om afbeeldingen te interpreteren en te begrijpen is een belangrijke doorbraak in de AI-sector. Tijdens een livestream voor ontwikkelaars georganiseerd door OpenAI, demonstreerde GPT-4 zijn vermogen om een screenshot van een Discord-venster in detail te beschrijven.

Het model heeft iets meer dan een minuut nodig gehad om de invoer te verwerken en heeft een uiterst nauwkeurige en beschrijvende reactie gegenereerd. De reactie omvatte bijna elk element van het invoerscherm, van de naam van de server in de linkerbovenhoek tot de verschillende spraakkanalen, en noemde zelfs alle Discord-leden online in de juiste zijbalk.

In een voorbeeld om de mogelijkheden van GPT-4's beeldinvoer en -verwerking te demonstreren, presenteerde de technische review van OpenAI een voorbeeld van de populaire meme "Wereldkaart gemaakt van kipnuggets". GPT-4 kon de afbeelding interpreteren en een nauwkeurige respons genereren die de humor en onverwachte juxtapositie van de tekst en de afbeelding vastlegde.

Het identificeerde de meme als een grap die twee niet-gerelateerde dingen combineerde en legde uit dat de afbeelding eigenlijk van kipnuggets was gerangschikt om een kaart van de wereld te symboliseren. De mogelijkheid van GPT-4 om dergelijke visuele en tekstuele invoergegevens te verwerken en gestructureerde uitvoer te genereren toont zijn immense potentieel in diverse toepassingen, van mediabegrip tot monitoring van sociale media en verder.

  • Je kunt hier meer informatie vinden over het laatste project van OpenAI.

Werkt de GPT 4-afbeeldingsinvoer met ChatGPT?

ChatGPT Plus aangedreven door GPT-4 staat momenteel niet toe dat gebruikers afbeeldingen kunnen invoeren via de gebruikersinterface. Naarmate GPT-4 blijft groeien en ontwikkelen, worden zijn beeldverwerkingsmogelijkheden verwacht te verbeteren, waardoor de mogelijkheid bestaat dat deze functie in de toekomst kan worden toegevoegd, maar we kunnen niet spreken over de plannen van OpenAI met de service. Op dit moment zijn we ons ervan bewust dat de GPT-4 beeldinvoerfunctionaliteit nog niet beschikbaar is voor het grote publiek.

Op dit moment biedt Open AI geen service aan voor GPT 4-beeldinvoer, hoewel het een veelvoorkomende vraag is. Er is al veel belangstelling voor beeldinvoer, dus we kunnen gemakkelijk een functie zien verschijnen in de nabije toekomst om aan de vraag te voldoen.

Dus, wat zijn onze opties en hoe voer je een afbeelding in op ChatGPT? Een manier om een afbeelding in te voeren op ChatGPT is via prompts.

Hoe gebruik je GPT 4 invoer van afbeeldingen

Op dit moment is het niet mogelijk voor het publiek om afbeeldingen te gebruiken als input voor GPT-4. Ondanks dat ChatGPT Plus gebaseerd is op het GPT-4 framework, heeft het momenteel nog geen optie om afbeeldingen te verwerken als prompts. De recente demonstraties van de multimodale mogelijkheden van GPT-4 door OpenAI suggereren wel dat zij in de toekomst deze functie beschikbaar willen maken.

Op dit moment is de enige manier om toegang te krijgen tot de beeldverwerkingsmogelijkheden van GPT 4 via de GPT-4 API, die alleen beschikbaar is voor ontwikkelaars. We houden onze vingers gekruist in de hoop dat beeldinvoer binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn!

Maakt ChatGPT afbeeldingen?

Nee, dat is niet wat ChatGPT is. Het is een eenvoudige tekstgeneratietool. Zoals vermeld heeft ChatGPT de mogelijkheid om de perfecte prompt voor te stellen voor wat je nodig hebt bij het gebruik van een tool zoals Midjourney of DALL-E. Het is logisch om aan te nemen dat er in de toekomst een allesomvattende tool zal zijn die diverse invoermogelijkheden ondersteunt en diverse uitvoer levert, maar hier is tot nu toe nog geen melding van gemaakt.

Kan ChatGPT kunst maken?

Zoals eerder vermeld, is ChatGPT helaas niet geschikt voor visuele kunst. ChatGPT is momenteel een volledig op tekst gebaseerde chatbot, wat betekent dat je geen afbeeldingen kunt invoeren of verwachten dat de software deze voor je maakt. Je zou echter ChatGPT kunnen gebruiken in combinatie met AI-beeldsoftware, ChatGPT gebruiken om prompts te creëren en deze vervolgens in een ander programma invoeren. ChatGPT is ook een fantastische bron om je eigen ideeën voor kunstwerken uit te werken. Als je moeite hebt met inspiratie, zou je ChatGPT kunnen vragen om je wat ideeën te geven en vervolgens de software blijven gebruiken om een van die ideeën uit te werken.

Als we het hebben over kunst in bredere zin, zouden sommige mensen kunnen beweren dat ChatGPT wel degelijk in staat is om kunst te creëren. Veel mensen gebruiken ChatGPT voor het maken van poëzie en ook om muziek te schrijven. Als je opdrachten specifiek genoeg zijn, zou je verbaasd kunnen zijn over hoe goed de AI-chatbot is in het schrijven van verzen.

Waarvoor wordt GPT 4 tot nu toe gebruikt?

  • ChatGPT Plus
  • Duolingo
  • Miðeind ehf
  • Khan Academy
  • Be My Eyes
  • GitHub Copilot
  • Microsoft Bing
  • Microsoft 365 Copilot

Je kunt hier meer lezen over de bovenstaande toepassingen en hoe GPT 4 wordt geïmplementeerd.

Hoe krijg je toegang tot GPT 4?

GPT 4 is een ontwikkelaarstool die alleen beschikbaar is voor degenen die zich hebben geabonneerd op ChatGPT Plus. U zult zich op een wachtlijst moeten inschrijven, waarvoor OpenAI vereist dat u zich aanmeldt.

Is GPT 4 gratis te gebruiken?

GPT 4 vereist een maandelijks abonnement op ChatGPT Plus om toegang te krijgen, maar vereist op dit moment geen extra kosten.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>