Hoe je een ChatGPT Slack-bot kunt bouwen met Zapier

afbeelding21.jpg

Wij vertrouwen behoorlijk sterk op Slack voor onze dagelijkse communicatie bij Zapier. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we de grenzen verleggen van hoeveel werk er tijdens onze kwartaal-week met geen vergaderingen in Slack kan worden gedaan

Iets dat ons helpt het meeste uit Slack te halen, is het gebruik van Zapier om onze favoriete apps te verbinden, wat ons meer functionaliteiten geeft binnen een al krachtig platform.

Een van mijn favorieten die ik onlangs heb ontdekt? ChatGPT. Door ChatGPT te integreren met Slack kan ik prompten verzenden en antwoorden krijgen zonder Slack te verlaten. Als ik een vraag moet stellen, een titel moet bedenken voor een blogpost of hulp nodig heb om een reactie op een bericht te formuleren, kan ik dat doen zonder van context te hoeven veranderen.

In deze blogpost zullen we twee verschillende manieren doorlopen om de kracht van ChatGPT - en GPT-4, als je een ChatGPT Plus-gebruiker bent - naar je Slack-werkruimte te brengen.

  • Een antwoordrobot die reacties verzendt met een reactie van ChatGPT in een thread wanneer er een prompt wordt geplaatst in een bepaald kanaal
  • Een ChatGPT slash command robot die prompts verzendt en reacties ophaalt in elk kanaal

Deze workflow vereist een multi-step Zap, die beschikbaar is in een betaald Zapier-abonnement of tijdens een gratis proefperiode. Leer meer over multi-step Zaps.

Maak een ChatGPT antwoord bot

Met Zapier kun je geautomatiseerde workflows (we noemen ze Zaps) maken waarmee informatie tussen verschillende apps wordt verzonden. Je kunt een Zap vanaf nul maken of een sjabloon gebruiken om snel te beginnen.

Het starten met een sjabloon is eenvoudig. Klik op het onderstaande Zap-sjabloon, wat jou naar de Zap-editor zal brengen. Als je nog geen account hebt, word je gevraagd om er een aan te maken. Eenmaal gedaan, volg gewoon de onderstaande instructies om jouw Zap in te stellen.

Start een gesprek met ChatGPT wanneer een prompt wordt geplaatst in een bepaald Slack-kanaal

Slack + ChatGPT

Meer details

Nieuw bij Zapier? Het is een tool die iedereen helpt om apps te verbinden en workflows te automatiseren - zonder ingewikkelde code. Meld je gratis aan.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat je een gratis OpenAI-account hebt aangemaakt voordat je begint. Nadat je je account hebt geopend, klik je op het tabblad 'instellingen' in de rechterbovenhoek en selecteer je Bekijk API-sleutels.

afbeelding14.png

Klik vervolgens op de knop + Nieuwe geheime sleutel maken om uw API-sleutel aan te maken. Zorg ervoor dat u de sleutel kopieert terwijl u hier bent. U heeft deze sleutel later nodig bij het verbinden van uw OpenAI-account met Zapier.

Afbeelding 20

Stel je Slack-trigger in

Tijd om je trigger in te stellen - het evenement dat je Zap start. Kies Slack als je trigger-app en Nieuw bericht geplaatst op kanaal als je evenement. Als je de Zap-sjabloon gebruikt, is dit al voor je geselecteerd.

afbeelding10.png

Verbind je Slack-account als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op Selecteer een account… en klik op + Verbind een nieuw account, of selecteer een account uit het dropdown-menu als je Slack al eerder met Zapier hebt verbonden.

Klik Doorgaan. Kies vervolgens het kanaal waar je jouw ChatGPT prompts naartoe wilt sturen. Klik op de dropdown-menu om de lijst van kanalen in jouw geselecteerde Slack-account te zien.

afbeelding1.png

Klik op Doorgaan.

Nu moet je jouw trigger testen. Zapier zal een recent geplaatst bericht in het door jou gekozen kanaal vinden en gebruiken om de rest van jouw Zap in te stellen.

Klik op Test trigger. Eenmaal de trigger goed werkt, klik op Ga verder.

afbeelding6.png

Configureer uw ChatGPT actie

Laat ons nu de actie instellen - het evenement dat zal worden uitgevoerd zodra Zap geactiveerd wordt. Kies ChatGPT als uw actie-app en Conversatie als uw actie-evenement. Klik op Doorgaan.

Hierna verschijnt er een pop-up venster waarin u wordt gevraagd om de OpenAI API-sleutel die u eerder hebt gekopieerd. Plak het in het API-sleutelveld en klik Ja, Ga door naar ChatGPT.

afbeelding19.png

Hierna moet je Zapier vertellen hoe je jouw prompt naar ChatGPT moet sturen. Je kunt gegevens uit je Slack-bericht halen door te klikken op een leeg veld en een optie te kiezen uit de dropdown-lijst Gegevens invoegen.

Voor dit voorbeeld hoef je geen extra context toe te voegen om de tekst van het Slack bericht zelf. Als je Zapier en ChatGPT echter zou gebruiken voor iets anders, zoals het schrijven van zakelijke e-mails, dan zou je prompt veld waarschijnlijk wat meer begeleiding nodig hebben.

afbeelding30.png

Vanaf hier kunt u ook de temperatuur (creativiteitniveau) van uw respons van ChatGPT aanpassen, evenals andere velden zoals aanvullende instructies aan ChatGPT, en een naam voor uw ChatGPT assistent.

Als u wilt dat ChatGPT deze conversatie onthoudt, moet u iets opnemen in het veld Geheugen sleutel, zoals bijvoorbeeld de gebruikersnaam van de Slack-gebruiker. Als het veld leeg wordt gelaten, kunt u nog steeds met ChatGPT praten in Slack, maar het zal de conversatie niet onthouden.

Als u deze stap heeft aangepast, klikt u op Doorgaan.

Vervolgens ga je je actie testen. Klik op Testen en beoordelen of Testen en doorgaan. Zapier haalt dan de reactie op van ChatGPT, op basis van hoe je je velden hebt aangepast.

afbeelding15.png

Zodra uw trigger werkt, klikt u op de + knop onderaan uw scherm.

Afbeelding29.png

Stel uw Slack-actie in

Nu zul je de stap instellen die je ChatGPT-antwoord naar Slack stuurt. Kies Slack als je actie-app en Verzend kanaalbericht als je actie-evenement.

afbeelding22.png

Opnieuw wordt u gevraagd om uw Slack-account te koppelen. Koppel het Slack-account waarnaar het bericht moet worden gepost. In de meeste gevallen is dit hetzelfde Slack-account dat u eerder hebt gekoppeld.

Klik op Doorgaan.

Het is nu tijd om in te stellen hoe jouw bericht van GPT-3 eruit zal zien in Slack en waar het zal worden geplaatst. Voeg eventuele andere context toe die je wilt in het veld Berichttekst, en zorg ervoor dat je Assistent Reactie Bericht selecteert uit de datadropdown, aangezien dat jouw reactie van ChatGPT bevat.

afbeelding17.png

Je kunt ook aanpassen waar het bericht vandaan komt, zoals van een bot of van jezelf. Als je voor een bot kiest, kun je dingen aanpassen zoals de botnaam en het pictogram dat ernaast verschijnt.

afbeelding7.png

Als je wilt dat je bot antwoordt in een thread in plaats van in je Slack-kanaal, scroll dan naar beneden naar het Thread-veld. Klik in het veld en selecteer de tijdstempel (weergegeven als Ts in Zapier) van het ouderbericht in de vervolgkeuzelijst om Zapier te laten weten voor welk bericht er een thread moet worden gemaakt.

afbeelding4.png

Als je je bericht hebt aangepast, klik dan op Doorgaan.

Het is nu tijd om je actie te testen. Klik op Testactie. Zapier zal een bericht plaatsen in het door jou gekozen Slack-kanaal om te controleren of je Zap werkt.

afbeelding31.png

Als alles goed lijkt te zijn met het bericht in de thread dat Zapier heeft gepost in reactie op uw vraag, dan is uw Zap klaar voor gebruik. Als er iets niet klopt of uw test mislukt, ga dan terug en pas aan totdat uw bericht eruitziet zoals u dat wilt.

afbeelding25.png

Bouw een ChatGPT-slash-commandobot

Nu weet je hoe je ChatGPT kunt integreren met Slack, zodat het reageert op specifieke kanalen. Maar wat als je jezelf niet wilt beperken tot slechts één kanaal? Met een slash-commando bot kun je prompts verzenden vanuit elk kanaal in je Slack-account.

Start nieuwe gesprekken met ChatGPT vanaf opgevangen webhooks en plaats de antwoorden in een Slack-kanaal

Maak je Slack app aan en stel je webhook-trigger in

Om een commandobot in Slack te maken, moet je beginnen met het bouwen van een Slack-app. Maak je geen zorgen, het is niet zo intimiderend als het klinkt.

Ten eerste, ga naar api.slack.com/apps en klik op Maak een app aan. Geef vervolgens je app een naam en selecteer het Slack-account waar je je bot wilt gebruiken.

afbeelding11.png

Voeg vervolgens slash-commando's toe aan jouw bot door op de knop Slash-commando's te selecteren en vervolgens op Nieuw commando creëren te klikken.

afbeelding9.png

Kies daaruit het woord of de zin die je wilt gebruiken als jouw commando. Daarna kan je een korte beschrijving toevoegen over wat het commando doet, samen met een gebruikershint zodat mensen weten hoe het gebruikt moet worden.

afbeelding8.png

We moeten nog steeds de Request URL toevoegen. Dit zullen we krijgen via de webhooks-integratie van Zapier.

Open in een nieuw tabblad of venster een nieuwe Zap waarbij Webhooks by Zapier als triggerapp en Catch Hook als triggergebeurtenis worden gebruikt.

afbeelding28.png

Klik op Doorgaan. Vervolgens verschijnt uw webhook-URL. Zorg ervoor dat u deze kopieert.

afbeelding23.png

Nadat je de webhooklink hebt gekopieerd, ga terug naar de instellingenpagina van je Slack-slashopdracht en plak de link in het veld Verzoek-URL. Sla vervolgens je instellingen op.

Het is nu tijd om je schuine opdracht te testen. Zapier gebruikt de informatie uit je test voor de rest van je Zap. Open gewoon Slack en typ je opdracht gevolgd door de prompt die je naar ChatGPT wilt sturen.

afbeelding18.png

Ga daarna terug naar de Zap-editor en klik op Test Trigger. Zapier zal uw testprompt van Slack ophalen, evenals andere informatie zoals het kanaal en de gebruikersnaam.

afbeelding13.png

Wanneer u ziet dat uw webhook correct werkt, klikt u op Doorgaan.

Stel je ChatGPT actie in

Net als de laatste Zap die we hebben gebouwd, is het tijd om onze ChatGPT-actiestap op te zetten. Begin met het kiezen van ChatGPT als uw trigger-app en Gesprek als uw trigger-gebeurtenis. Klik op Doorgaan.

afbeelding16.png

Vervolgens verbind je jouw OpenAI-account met Zapier en klik je op Doorgaan.

Als volgende stap is het tijd om aan te passen hoe je de prompt naar ChatGPT gaat versturen. Aangezien jouw prompt gewoon gaat zijn wat je in Slack hebt getypt, klik je in het veld Gebruikersbericht en selecteer Tekst uit de vervolgkeuzelijst Gegevens invoegen. Als je vervolgens de temperatuur wilt aanpassen of je assistent wilt aanpassen, kun je dat hier ook doen.

afbeelding24.png

Zodra u deze velden hebt aangepast, klikt u op Doorgaan.

Klik vervolgens op Testen en beoordelen of Testen en doorgaan, en als alles soepel werkt, klik dan op de + knop onderaan uw scherm.

Stel uw Slack actie in

Het is nu tijd om je Slack-actiestap in te stellen en aan te passen hoe jouw resultaten eruitzien van ChatGPT wanneer deze bij Slack aankomen.

Je volgt dezelfde stappen als we eerder hebben gedaan. Kies Slack als je actie-app, selecteer Stuur kanaalbericht als je actie-evenement. Verbind vervolgens je Slack-account met Zapier.

Om nu uw bericht aan te passen. Een van de verschillen tussen deze Zap en de vorige die we hebben gebouwd, is dat we ChatGPT-resultaten in elk kanaal willen kunnen plaatsen, niet slechts één specifiek kanaal.

In het veld Channel kies je niet één kanaal, maar je selecteert Channel ID uit het tabblad Custom van het dropdown menu. Zo weet jouw Zap dat jouw ChatGPT resultaat gepost dient te worden waar de slash-opdracht werd ingevoerd, in plaats van in één specifiek kanaal.

afbeelding12.png

Daarna kun je je bericht en de naam en het icoon van je bot aanpassen, net zoals we in de vorige Zap hebben gedaan. Zodra je klaar bent met aanpassen, klik je op Doorgaan.

afbeelding26.png

Tenslotte is het tijd om je actie te testen door op Test actie te klikken. Zapier zal een testbericht verzenden naar je Slack-kanaal zodat je het kan bekijken. Als je bericht er goed uitziet, ben je klaar om je Zap te gebruiken. Of je kunt er nog mee experimenteren tot je bericht perfect is.

Breng de kracht van ChatGPT naar Slack

We zitten nog in de beginfase van het AI-tijdperk en er is zoveel om naar uit te kijken als we denken aan hoe tools zoals OpenAI kunnen werken met ons dagelijks leven. Deze twee automatiseringen zijn slechts twee van schijnbaar eindeloze manieren om ChatGPT te gebruiken om werk soepeler te laten verlopen.

Maak gebruik van AI voor jouw succes

Ontdek meer manieren om OpenAI te automatiseren.

Gerelateerde lectuur:

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>