Google's Oprichters Keren Terug: Hoe ChatGPT Zoeken Verandert

  • De oprichters van Google hebben plannen goedgekeurd om chatbot-functies aan de zoekmachine toe te voegen als reactie op het succes van ChatGPT van OpenAI.
  • ChatGPT biedt een alternatieve manier om informatie te zoeken en zou de zoekactiviteiten van Google kunnen bedreigen.
  • Google versnelt de ontwikkeling van AI en plant dit jaar een versie van zijn zoekmachine met chatbot-mogelijkheden te lanceren.
google-chatbot-chatgpt-63ce89c91329f-sej-760x400.png

Naar verluidt zijn de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, verrassend teruggekeerd om plannen goed te keuren om chatbot-functies toe te voegen aan de zoekmachine.

The New York Times meldt dat Page en Brin door Sundar Pichai, de huidige CEO van het bedrijf, terug zijn gebracht naar Google nadat ChatGPT van OpenAI een code rood veroorzaakte.

Hoewel ChatGPT pas twee maanden geleden is gelanceerd, heeft het snel een belangrijke impact gemaakt met zijn vermogen om complexe concepten te vereenvoudigen en nieuwe te genereren.

Google staat op hoge waakzaamheid omdat ChatGPT mogelijk een alternatieve manier biedt om informatie te zoeken.

Het is ongebruikelijk om de oprichters van Google betrokken te zien bij de zoekmachinekant van het bedrijf, merkt de Times op, wat de urgentie benadrukt die Google voelt ten aanzien van AI en ChatGPT.

"Sinds het terugtreden van dagelijkse taken hebben de heer Page en de heer Brin een laissez-faire- benadering toegepast op Google," aldus twee bronnen die bekend zijn met de zaak...

Tot voor kort waren ze niet zo betrokken bij de zoekmachine. Maar ze zijn al lang geïnteresseerd in het integreren van A.I. in de producten van Google.

Het rapport van de New York Times geeft aan dat Pichai bestaande plannen aanpast en de ontwikkeling van AI versnelt.

Nieuwe AI-aangedreven Content Marketing Toolkit
Adopteer next-gen technologieën voordat je concurrenten dat doen. Creëer goed-geoptimaliseerde en gerichte content die drie keer sneller resultaat oplevert.

Google heeft plannen om dit jaar meer dan 20 nieuwe AI-producten te lanceren en een versie van de zoekmachine met chatbotmogelijkheden te presenteren.

Dit nieuws komt aan de orde terwijl Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn personeelsbestand vermindert. Op vrijdag kondigde het bedrijf aan dat het ongeveer 12.000 banen zou schrappen vanwege de aanwervingsboom tijdens de pandemie en zorgen over de economische vertraging.

Diverse startups, zoals You.com en Neeva, hebben al Google ingehaald door de mogelijkheid te bieden om vragen te beantwoorden via een chatbot vergelijkbaar met ChatGPT.

Bovendien ontwikkelt Microsoft een versie van Bing die gebruik maakt van chatbot technologie. Deze wordt naar verwachting in maart uitgebracht volgens een rapport.

ChatGPT van OpenAI heeft gezorgd voor een verandering in de AI- en zoekmachine-ontwikkelingsstrategie in de hele industrie.

De bezorgdheid die is geuit door de oprichters van Google, moet professionals in de industrie waarschuwen voor het belang van bijblijven met de ontwikkelingen van het bedrijf op dit gebied en het gebruik ervan om een ​​concurrentievoordeel te behouden.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>