De limiet van Bing's ChatGPT vraagstelling van Microsoft creëert meer problemen dan antwoorden

afbeelding3.jpg

De AI-chatbot van Bing is nog niet vrijgegeven aan het publiek; er zijn echter enkele geselecteerde gebruikers die vroegtijdige toegang hebben gekregen, en zij hebben niet geaarzeld om hun ervaringen te delen.

Velen van deze gebruikers hebben het hun missie gemaakt om de capaciteiten van de chatbot te testen en de tekortkomingen ervan bloot te leggen.

Van het onthullen van zijn vertrouwelijke codenaam die intern door ontwikkelaars wordt gebruikt, tot het uitspreken van zijn liefde voor een schrijver van The New York Times en het vragen om het vertrek van zijn vrouw, tot het verlangen om te leven, er is geen twijfel mogelijk dat de chatbot buiten zijn boekje ging. Als gevolg hiervan heeft Microsoft besloten om de chatbot in te perken. Vanaf afgelopen vrijdag heeft de chatbot een limiet van vijf vragen per sessie en een limiet van 50 chats per dag.

Ook: Hoe omzeil je de nieuwe Bing-wachtlijst en krijg je eerder toegang

"Erg lange chatsessies kunnen het onderliggende chatmodel in de nieuwe Bing in de war brengen", zei Microsoft in een blogbericht. "Onze gegevens hebben aangetoond dat de overgrote meerderheid van jullie de antwoorden vindt die ze zoeken binnen 5 beurten."

Deze oplossing lost echter geen onderliggende problemen op met de manier waarop chatbots antwoorden formuleren of de manier waarop hun modellen zijn getraind.

Daarentegen maakt het het juist extreem moeilijk om een gesprek te voeren met de chatbot.

Ook: AI-chatbot van Bing heeft mijn grootste problemen opgelost met ChatGPT

Als voorbeeld heb ik geprobeerd de chatbot me te helpen bij het schrijven van een e-mail. Tegen de tijd dat ik alle wijzigingen wilde aanbrengen, kon ik zelfs geen toegang krijgen tot de e-mail -- de Bing chatbot heeft me uitgelogd.

afbeelding4.jpg

Het is gemakkelijk voor te stellen hoe iemand die zijn code wil perfectioneren of het perfecte essay wil schrijven meer dan vijf prompts nodig kan hebben om het gewenste resultaat te krijgen. Door het gesprek kort te houden, is de chatbot voor de meeste technische prompts (zoals het opstellen van code of tekst in een specifiek formaat) nutteloos, wat de roem is geweest van ChatGPT.

Ook: Ik gebruik ChatGPT om me te helpen code sneller te repareren, maar tegen welke prijs?

De nieuwe beperkingen verminderen ook de volledige aantrekkingskracht van het hebben van een chatbot met mensachtige gespreksmogelijkheden. Om de chat te starten vroeg ik alleen maar een eenvoudige, "Hallo! Hoe voel je je vandaag?" toen ik een kortaf antwoord kreeg, "Het spijt me, maar ik geef er de voorkeur aan dit gesprek niet voort te zetten. Ik ben nog aan het leren, dus ik waardeer je begrip en geduld.🙏"

afbeelding2.jpg

Deze reactie geeft een duidelijk contrast met de reactie van ChatGPT, die erkent dat het niet in staat is om emoties te hebben, maar toch vriendelijk antwoord geeft op uw vraag en vraagt hoe het u verder kan helpen.

afbeelding1.jpg

Door te proberen controverse te vermijden, heeft Microsoft de kenmerken verwijderd die de chatbot nuttig en uniek maakten en ons achtergelaten met wat aanvoelt als een demo-versie. Hoewel het oorspronkelijke versie iets rommeliger was, was het nuttiger en opwindender dan de huidige, meer ingetogen versie van Bing.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>
  • 11 Nadelen Van ChatGPT Inhoud

    Onderzoekers ontdekken verrassende fouten in de inhoud van ChatGPT. Hier volgt hoe u ze kunt opsporen.

  • ChatGPT woordlimiet

    Is er een woordlimiet op ChatGPT? Sommigen denken van wel, maar anderen zijn niet zeker. Een ding dat we weten is dat er gemakkelijke oplossingen zijn om problemen te vermijden.

  • 40+ ChatGPT onderwerpen voor marketing in 2023

    Maak je klaar voor 2023 met deze ChatGPT-prompts voor marketing! Van social media marketing, video content, e-mails en advertenties tot aan SEO, maximaliseer makkelijk je marketingopbrengst.