Waarom heeft ChatGPT een telefoonnummer nodig?

Heb je geprobeerd om je aan te melden voor het taalmodel van OpenAI, ChatGPT, maar ontdekte je dat je door een mobiele verificatiestap moet? Vraag je je af waarom ChatGPT je telefoonnummer nodig heeft? Bij het aanmaken van een OpenAI-account moet je twee verificatiestappen voltooien: e-mail en SMS.

Desondanks hebben sommige personen in landen waar ChatGPT niet beschikbaar is problemen gemeld met de SMS-verificatiestap. Ondanks dit vereist ChatGPT nog steeds een telefoonnummer om door te gaan. Dit deel van het proces kan altijd een beetje vervelend zijn en kan je verrassen, waardoor je vast komt te zitten in een lus, wat zeker leidt tot de voor de hand liggende vraag:

Waarom heeft OpenAI jouw telefoonnummer nodig?

Bij OpenAI's ChatGPT wordt een tweestapsverificatieproces gebruikt dat zowel e-mail- als telefoonnummerverificatie vereist. Hoewel dit misschien een ongemak lijkt, is het een noodzakelijke beveiligingsmaatregel om ervoor te zorgen dat echte mensen het platform gebruiken en misbruik te voorkomen.

OpenAI is recent onder vuur gekomen vanwege de vereiste om een mobiel nummer te verstrekken als maatregel om het aantal accounts dat gebruikers kunnen aanmaken te beperken. Hoewel dit indringend kan lijken, heeft OpenAI dit duidelijk vermeld in hun FAQ: "We verkopen uw gegevens niet en delen uw inhoud niet met derden voor marketingdoeleinden".

De belangrijkste reden waarom OpenAI om een telefoonnummer vraagt, is om een tweede verificatiestap te bieden, wat tegenwoordig gebruikelijk is voor online diensten. Ondertussen is er een voordeel voor gebruikers in deze stap, omdat het toevoegen van een telefoonnummer een extra laag beveiliging aan je account toevoegt.

Naast het voorkomen van spammers die meerdere accounts maken, kan ChatGPT ook uw telefoonnummer gebruiken als herstelmethode voor uw OpenAI-account. Als u uw wachtwoord ooit vergeet, kan OpenAI herstelinstructies naar uw telefoonnummer sturen via sms. U kunt deze informatie gebruiken om het wachtwoord van uw account opnieuw in te stellen en weer toegang te krijgen tot de service.

ChatGPT alternatieven die geen telefoonverificatie vereisen

Er zijn enkele chatbot-alternatieven om uit te kiezen die geen telefoonverificatie vereisen, dus als u problemen ondervindt, kan dit een betere optie zijn om te gebruiken.

 • Chatsonic - Eén van de beste ChatGPT-alternatieven is Chatsonic. Het is een geweldige chatbot die geen telefoonverificatie vereist. De software is gebouwd op GPT-4 en is geïntegreerd met Google, waardoor het in staat is om je de nieuwste informatie te geven, in tegenstelling tot ChatGPT. Chatsonic kan ook afbeeldingen genereren, iets wat ChatGPT niet kan.
 • Bing AI - Bing AI is een andere geweldige alternatief voor ChatGPT die je kunt gebruiken zonder de noodzaak van telefoonverificatie. Ook gebaseerd op OpenAI's Large Language Model, richt Bing AI zich op snelle en accurate antwoorden. Net als Chatsonic is het eveneens in staat om real-time reacties gebaseerd op internetresultaten te geven.

Als u problemen heeft met telefoonverificatie op ChatGPT, wilt u misschien een van deze geweldige alternatieven bekijken. In sommige opzichten zijn ze zelfs nog capabeler dan ChatGPT zelf en ze zijn ook nog eens gratis.

Kunt u ChatGPT telefoonverificatie overslaan?

Op dit moment is het verplicht om uw telefoonnummer op te geven om ChatGPT te kunnen gebruiken. Uit ons onderzoek is gebleken dat er geen manier is om deze stap over te slaan. Het is mogelijk dat in de toekomst, als ChatGPT breder beschikbaar wordt in verschillende regio's, de verificatievereiste voor het telefoonnummer kan veranderen.

Maar op dit moment heb je een geldig telefoonnummer nodig uit een locatie waar ChatGPT beschikbaar is om het registratieproces te voltooien. Zonder telefoonnummer-verificatie kunt u ChatGPT niet gebruiken.

Gebruik ChatGPT als je geen telefoon hebt

Dus we hebben vastgesteld dat je echt een telefoonnummer nodig hebt om toegang te krijgen tot ChatGPT, maar hier zijn een paar dingen die je kunt proberen als je wanhopig bent:

 • Gebruik WhatsApp om uw account te verifiëren: In sommige landen kunt u uw account verifiëren met WhatsApp, dus als uw telefoon buiten gebruik is, is dit een geweldige optie. Gebruik de optie "Heeft u WhatsApp?" wanneer u zich registreert voor uw account.
 • Gebruik een online SMS-service: Sommige online SMS-services beweren echte nummers te gebruiken die mogelijk kunnen voorkomen dat ChatGPT wordt gedetecteerd. Als u rondkijkt, kunt u een service vinden die werkt, maar niets is gegarandeerd.
 • Gebruik een alternatieve chatbot: Chat GPT is zeker niet de enige AI-chatbot die nu beschikbaar is en software zoals Bing AI en Google Bard vereisen geen telefoonverificatie.

Als je je zorgen maakt over de privacy van je persoonlijke gegevens, lees dan het privacybeleid van ChatGPT. OpenAI zegt dat ze je persoonlijke informatie niet delen, dus dit kan helpen om je gerust te stellen.

Is het veilig om ChatGPT je telefoonnummer te geven?

Het is begrijpelijk dat sommige mensen terughoudend zijn om hun telefoonnummer door te geven, niemand wil tenslotte telemarketeers aan de lijn krijgen. Maar wees gerust, OpenAI zorgt goed voor je gegevens zoals elk ander bedrijf dat deze verzamelt. Het nummer is alleen nodig om te controleren en zal niet worden gebruikt voor iets anders dan wat in de privacyovereenkomst staat vermeld.

Vereist ChatGPT een account?

Ja, ChatGPT is gratis te gebruiken, maar je moet nog steeds via de website aanmelden en enkele gegevens zoals je e-mailadres en telefoonnummer opgeven. Het aanmeldproces is relatief eenvoudig en snel.

Laatste woord

ChatGPT is een zeer geavanceerde chatbot die zich inzet om ervoor te zorgen dat zijn diensten niet misbruikt worden. Het heeft op een paar momenten wat uitvalproblemen ervaren, wat een reden kan zijn waarom het strenger is geworden in zijn beleid voor nieuwe gebruikers.

ChatGPT vereist nu extra beveiligingslagen voordat nieuwe deelnemers toegang krijgen. Gebruikers worden daarom gevraagd om tijdens het aanmeldingsproces een telefoonnummer op te geven om hun legitimiteit als echte gebruikers te verifiëren.

Wat is een premium telefonisch nummer en waarom is het niet geldig?

Als u dit foutbericht ziet, heeft dit te maken met het gebruik van een VOIP-nummer of telefoonnummers op basis van een app.

Kan ik ChatGPT gebruiken zonder telefoonnummer?

ChatGPT gebruikt een tweestapsverificatieproces, wat een geldig telefoonnummer en een e-mailadres vereist.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >>
 • Waarom ChatGPT de toekomst van Chatbots is

  Ontdek waarom ChatGPT de toekomst van chatbots is, de voordelen en potentiele impact op de chatbot industrie. Leer over vooruitgangen in chatbot technologie.

 • Wat te vragen aan Chat GPT

  Ontdek de tien beste dingen om aan ChatGPT te vragen voor een meer boeiend gesprek. Leer hoe je goede ChatGPT prompts schrijft en haal het beste uit deze AI-chatdienst.

 • Een introductie tot de Chat GPT-app

  Wil je meer weten over de ChatGPT app? Lees verder om meer te weten te komen over de functies, beschikbaarheid en hoe je deze op verschillende apparaten kunt gebruiken. </ p